היכרות תאום ציפיות

עירית32

New member
היכרות תאום ציפיות

חברי פורום יקרים, אנא שרשרו לכאן קצת על עצמכם (כמה זמן אתן עוסקות בתחום הטכסטיל והליבוד, מה אתן אוהבות ליצור, מה הייתן רוצות ליצור אבל..., האם מתפרנסות מהתחום וכו')
ובעיקר מה הייתם רוצים למצוא בפורום הזה כדי שביחד נעורר אותו ושתהיה בו פעילות גדולה יותר.

זוהי גם קריאה נרגשת לכל מכרותי הוותיקות שגלשו כאן וכתבו כאן בשנים שעברו, אני בטוחה שרבות מכן לא נגמלו מהפורום ועדיין מציצות כאן, אנא חזרו לכתוב ולהעלות תמונות של עבודות.
אני מבינה שזה כבר לא מחדש ומרגש עבורכן אבל זה יתרום רבות לאלו שרק לאחרונה גילו את תחום התפירה ואת הפורום שלנו ואני מאמינה שזה יתרום לאלו שעוסקות ביצירה גם לשם פרנסה.

עירית32

New member
על עצמי

אני תופרת בערך שמונה שנים, הרבה ממה שלמדתי, למדתי מהאינטרנט, והרבה מאוד מהפורום הזה. אני אוהבת לתפור כמעט הכל- תיקים, ארנקים, בובות, עבודות טלאים וגם בגדים. אתם מוזמנים לראות עבודות שלי בבלוג (קישור בחתימה).
במהלך השנים העליתי לכאן סדנאות וירטואליות והעברתי הרבה סדנאות לחברי הפורום. סדנאות אלו תרמו לי רבות ונתנו לי נסיון רב בתחום,
כך שבשנה האחרונה עשיתי שינוי בחיי ואני מגשימה את החלום שלי - התחלתי ללמד תפירה בחוגים וסדנאות.

אני מקווה לראות בפורום שאלות של מתחילות ומתחילים בתפירה, גם של ותיקות זה בסדר, חיפוש עזרה, את העבודות שנוצרו בעקבות זאת וגם אלו שנעשו ללא עזרה, סדנאות, הדרכות וטיפים.

סמויה פה.. אבל עונה לשרשור

עוסקת בתחום כבר... כמעט 7 שנים! התחלתי בבובות ונרתיקים קטנים.. מהר מאוד עברתי לביגוד וזה רוב מה שאני תופרת. במקרה שלי מדובר בתחביב בלבד.
ביגוד בעיקר לבנותי ולי. אני רחוקה ממומחיות אבל משתפרת לאיטי.. מצליחה לעשות דברים פשוטים לבנותי ולי.
מה שהייתי רוצה לעשות... עבודת טלאים רצינית. היו לי הרבה שאיפות בעניין ויש לי את כל הציוד... חסרה לי רק סבלנות. לא בטוחה שתהיה לי אי פעם. אבל מעריצה ממש עבודות טלאים מיוחדות.
אני לרוב צפוה בלבד. כאן ובפורום תפירה... ואשמח מאוד אם דברים יתעוררו כאן לחיים...
מה הייתי אוצה לראות כאן? אני חושבת שעוד עבודות, הדרכות פשוטות. אולי אתגרים? אבל פשוטים, לחסרי סבלנות...
ועירית, שיהיה בהצלחה כמנהלת הפורום!

Yuli Gama

New member
אני גם חצי סמויה

בעיקר מהבחינה שאני פחות נכנסת ובא בעיקר להתיעץ

תופרת כחמש שנים. בעיקר תיקים ותחפושות לילדים. אני יותר אוהבת לעבוד עם הידיים ולכן יותר סורגת מתופרת.
את רוב מה שאני יודעת למדתי מסדנאות שהתארגנו דרך הפורום ומהדרכות ברשת

אשמח למפגשי יצירה וסדנאות נוספות דרך הפורום.
אשמח מאוד להחלפה שווה. לא משהו קטן אלא ממש החלפה גדולה של פריטים רציניים

מזמן לא היה, לא?

מעט עלי

אני תופרת סה"כ שנה וחצי, בעיקר בגדים ,תחפושות, תיקיםוכמובן שמיכות טלאים. אבל כל פעם שאני רואה הדרכה מגניבה או משהוא שמעניין אותי אני עוזבת את כל מה שיש לי ורצה לנסות את זה (אני גרועה בדחיית סיפוקים
)
הייתי רוצה ליצור עוד דברים וללמוד להתעסק קצת בליבוד אבל אני איאלץ להוסיף עוד כמה שעות ליממה כדי להספיק את זה, אז עד שאני אצליח לעשות את זה אני מניחה את זה בצד כרגע.
לרוב אני תופרת לעצמי ולבנות דודות שלי ולחברות, אני אני שואפת להצליח להתפרנס רק מזה, ועד אז אני אעבוד בעבודות מזדמנות כמו כל חיילת משוחררת..
&nbsp
אני הגעתי לפורום הזה בהתחלה כסמויה כדי ללמוד דברים ולקבל השראה ורעיונות, ואני חושבת שזה מקום מאד מפרה ולכן כל הכבוד לעירית על לקיחת האחריות והמשך ניהול הפורום הזה, זה ממש ממש חשוב.
הייתי שמחה אם יהיו עוד החלפות וסדנאות אני חושבת שזה ממש מעשיר את הידע, ובאופן כללי יותר כיף ליצור בחברה

וכמובן לראות עבודות של אנשים.
ושוב בהצלחה עירית!

ש מ ש א

New member
מציצה ולומדת גם כשלא כותבת בפורום

התפירה היא חלק מחיי מאז שאני זוכרת את עצמי, ולא תמיד תופרת להנאתי. אולי משום כך בתקופה האחרונה דווקא משהו קצת אחר, שמעורב גם ברקמה, כרוך בעבודות הפנאי שלי.
אבל אני מודה שהכניסה לפורום הזה ולעוד אחדים שקשורים לתפירה, רקמה וסריגה היא חלק מהיומיום שלי. לומדת המון מאחרות/אחרים וגם תורמת בשמחה מהידע שלי. גם בנושאים מוכרים תמיד אפשר ללמוד משהו חדש.
לתחושתי יש משהו נהדר בשיתוף ובסיוע שמוצאים בקהילות הפורומים. כדאי מאוד לשמר את זה - את הקהילתיות, השיתוף והתמיכה - גם למען אלה שהפייסבוק אינו אזור הנוחות שלהם. אני מכירה רבים כאלה.
וכן - מסכימה שהעלאת תמונות היא חלק מאוד מעניין ומוסיף בהתכתבויות בפורומים, וכדאי לעודד את המשתתפים לשתף תמונות. המון פעמים אפשר לראות שהיו יותר כניסות להודעות שכוללות תמונה.

הלנית

New member
היי, נמצאת פה לפחות פעם ביום, מייחלת לחזרת הסדנאות.......

שיהיה בהצלחה!!!

סמויה נוספת

תופרת לעצמי כבר כמה שנים - תיקים קטנים וקצת טלאים. אני עושה את זה בשביל הכיף הפרטי שלי. לפעמים עובדת על משהו תקופה ולפעמים עוזבת הכל לכמה שבועות. לומדת הרבה מהדרכות ברשת מעולם לא למדתי באופן "רישמי".
אני נכנסת לכאן להציץ לפחות פעם בשבוע - יש כאן עבודות מדהימות ואוצרות של כישרון וידע. אני לומדת מלראות מה אחרות עושות ומטיפים שחולקים כאן.
הייתי רוצה לראות עוד מאלה.
למנהלת החדשה ולכולנו!

דובצוק

New member
נעים מאוד. אני פולי

תופרת כתחביב. עוסקת בתחום בארבע+ השנים האחרונות. את כמעט כל הידע שלי בתפירה רכשתי ע"י ניסוי וטעייה והדרכות אינטרנט ויוטוב.
לא מתפרנסת כלל מהתחום, רק דברים לעצמי, למשפחתי ומתנות.
אני תופרת מכל וכל. בגדים, תיקים, צעצועים לתינוקות, דברים לבית - הכל. אני יודעת להשתמש בגזרות מוכנות מראש אבל מעדיפה להמציא ולסרטט לבד.
מה עוד אפשר לספר על עצמי? אני אמא לארבעה קטנים יחסית, עובדת במשרה מלאה, אבל התפירה כל כך חשובה לי שאני תופרת פחות או יותר על בסיס יומיומי.
יש לי חולשה קשה לחנויות בדים...
מזה כמה שנים אני מבקרת פה בפורום, ואני מאוד שמחה שהוא מתחיל לקום לתחייה. אשתדל להעלות יותר תמונות והדרכות מבעבר, אבל אני לא כל כך טובה בזה... יש לי עמוד פייסבוק חדש אליו אני משתדלת להעלות מיצירותי.

למעלה