הילדה בת 15 נסעה לטיול ללא רשותנו

opera15

New member
הילדה בת 15 נסעה לטיול ללא רשותנו

שלום בתנו נסעה עכשיו בחופש ללא ידיעתנו וללא רשותנו לטיול - פסטיבל על החוף מה עושים בכזה מקרה? נסעה עם חברות היתה הסעה של אחד ההורים המרתה את פינו למרות שלא הרשינו לה לנסוע , קמה ונסעה בלי ליידע אותנו היא בת 15 מה מומלץ לעשות כשהיא חוזרת? לא יצרה קשר במהלך השהייה שם וגם אנחנו לא התקשרנו אליה. היא כן דיברה עם הדודה שלה, חוזרת היום. מה עושים כתגובה? האם להעניש? איך? מה הייתם ממליצים שנעשה? אם לא נגיב מקרים כאלה יחזרו תודה מרונית אודה לתשובה מהירה!

נסיעה ללא רשות דורשת התייחסות ולא רק ברמת

הענישה. אין לי ידע לגבי מה שקדם ליציאה שלה (אני מניחה שבקשה ולא קבלה את רשותכם) אז אתייחס לתגובה שלכם כאשר היא חוזרת. למרות הכעס שלכם שהוא ברור ומוצדק כדאי לא להתנפל עליה אלא דבר ראשון לאמר לה שאתם שמחים שחזרה בשלום, אתם מאד כועסים על מה שעשתה , תשלחו אותה להתאגן, להתקלח ותאמרו לה שאחרי אתם רוצים לשבת לדבר איתה על מה שקרה. לפני תתכננו עמדות, חשוב ששניכם תהיו באותה עמדה. תאמרו לה שאתם מאוכזבים מההתנהגות שלה, חשבתם שהיא ילדה אחראית ואתם מבינים כיום שאיננה על פי המעשה הזה. תאמרו שיהיה לכם עכשיו קשה לבטוח בה ולהאמין לה והיא תצטרך לשאת בתוצאות של המעשה שלה. אני בעד לפגוע בדברים שחשובים לה כמו: יציאות, אינטרנט, סלולרי, דבר מה שהבטחתם לה ועכשיו תאמרו לה שאתם לא תקנו לה או תעצרו דבר מה שתוכנן וכו... תגבילו את העונש לזמן מוקצב :שבוע, שבועיים ופי ראות עינכם. חשוב יותר שתלמד מהמעשה שלה ותבין את חומרתו והייתי גם לוקחת אותה לשיחות מידי פעם להתקרב אליה ולהבין את המעשה. אין הצדקה למה שעשתה אבל תחשבו גם אתם האם היה נכון לא לאפשר לה לנסוע כאשר חברותיה נוסעות, תבדקו גם אם עצמכם האם אינכם קשוחים מידי והאם אתם מבינים את הצורך בגיל הזה לבלות ולצאת כמו כולם. אינכם צריכים להיות כמו כולם אבל אם זה כבר קרה, לתת לזה מחשבה ההורים גם מהכיוון הזה במיוחד אם זו בת בכורה שלכם.

למעלה