הילדה מאשל הנשיא

אלוני.

New member
הילדה מאשל הנשיא

חבל ועצוב שמלחמת הבחירות הגיעה לנקודה הזו. עמדה נערה מול אריאל שרון, והטיחה בו האשמה תוך שימוש בלשון ובטקסט הלקוח ממקום אחר - בזמן אחר- ובנסיבות אחרות . דבריה, שמוטב לו לא נאמרו כלל לא היו העניין בעיניי, התוספת לדברים שאותם הוסיפה מול המצלמה מעידים על בורות וחוסר ידע מינימלי, וחבל. כאשר נשאלה על תרומתו של אריאל שרון למדינת ישראל, עמדה הילדה מוקפת בחבריה וחיוך זחוח דעת מרוח על פניה כאילו הרגע צלחה את התעלה וענתה: מה הוא תרם ?? הרוגים ופצועים ?? טיפשות , פשוט טיפשות.

רוני123

New member
אין גבול לציניות ולהתנשאות?

הילדה לא חייבת לדעת מה תרומתו של האדון שרון למדינה. מספיק שהיא יודעת מה הוא תרם לאביה ולחבריו. עם העובדות קשה להתווכח ואת מה ששרון עולל בלבנון לא צריך להוכיח. מבחינתה, כל השאר לא קשור. קל לשבת בכיסא ולשרבט מילים, מעניין אם היית במצבה או פגוע ממלחמת לבנון היית זוכר את פעולותיו האחרות של שרון למען המדינה. סתם הודעה מגמתית ומרושעת.

אלי.

New member
הילדה לא חייבת לדעת כלום.

היא רק ילדה, וככזו, צריך להשאיר אותה בעולם המוגן יחסית של הילדות. נכון, גם זו התנשאות, ממרומי גילי המופלג, אבל אותי אי אפשר כבר לשנות. בכל אופן, הויכוח כאן הוא לא אם הילדה צודקת או לא - בזה אין טעם, ועם ``עובדות`` הרי קשה להתווכח. הויכוח כאן סובב סביב השאלה האם יש לשלב ילדים בתעמולת בחירות או לא. קל לשבת על כסא ולשרבט מילים. מאד קל גם לגייס ילדים ל ``נוער ליכוד`` ו ``נוער עבודה`` (``ונוער מר`צ`` כמובן ...). השאלה היא במה זה תורם למישהו, ומי צריך את זה. וזה, אגב, לא נוגע רק לילדים - זה נוגע גם לזקנים (במסדרון), וגם לצילומי תקריב של פרוטזות כתוצאה ממלחמה/טרור, וגם וגם וגם.

רוני123

New member
בשום אופן לא באתי לטעון

בעד שיתוף ילדים במערכת בחירות. יצאתי אך ורק נגד ההודעה הלועגת לילדה ומאשימה אותה בטיפשות. את מה שהילדה צריכה לדעת על פועלו של שרון היא יודעת וגם זה די והותר לילדה בת שש עשרה. זה שהדברים התגלגלו בדרך זו, זה כבר נושא לדיון אחר אולם לא זו הייתה הכוונה מלחתחילה.

אלוני.

New member
היא בחרה בדרך

מי שחם לו שלא ייכנס למטבח. מה לעשות, מי שמובל כמו אידיוט לחזית לפחות שידאג לדעת את כל הפרטים. אם היא מצאה עצמה ראוייה להגיב מול עשייה של אדם מסויים אזי כדאי שתלמד את העשייה שלו ולא את מה שהיא חושבת שזו השייה של האיש. ויצאתי כנגד שני דברים: הראשון והחמור שבהם הוא השימוש הציני במילים : אני מאשימה, הסגנון מוכר. השני: אמריתה המזלזלת כלפי שרון שלא עשה כלום למען המדינה. היא רוצה ללכת לכפר דרום ולדבר עם הילדים קטועי הגפיים ולשמוע את האני מאשים שלהם ? ילדה בת שש עשרה וכבר למדה לסחור בדם.

רק שרון

New member
לפלפית

למה ברק לא בא להלוויה של הילד באשקלון? ילד בגיל שלה שאין לו יותר סיוטים.

רוני123

New member
היא לא בחרה בדרך

הדרך נכפתה עליה על ידי מר אריאל שרון. היא קמה ואמרה את מה שהיא מרגישה ומה שעברה בשנות חייה הקצרות. מותר לה לעשות זאת גם בלי לדעת על עברו המפואר של שרון. אין שום קשר להליכה לכפר דרום. לכל אחד יש את הכאב שלו ואל תערבב בינהם, גם הם מאשימים את מי שבעיניהם נושא באשמה. ילדה בת שש עשרה כן, סוחרת בדם לא. היא קמה להגיד את דברה. זה שהתקשורת הפכה את זה לאייטם מדרגה ראשונה זו לא הבעייה שלה. זו בושה עבורך שאתה חושב שילדה בת שש עשרה מסוגלת לסחור בדם, בעיקר לאור מה שעברה בחייה.

אלוני.

New member
בושה עבורי?

אני שלחתי אותה לעמוד מול המצלמות? אני כתבתי את הטקסט? אני חברת הממשלה שידעה מהסיפור ברמה האישית ביותר שקיימת ונתנה ידה למהלך? וכן, הילדה סוחרת בדם, וסוחרת ברמה נמוכה עד מאד. כדאי שתצפה בשידור הטלויזיה מאמש, לקטע שבו היא ניצבת מול המצלמות ועונה: ``מה הוא תרם? הרוגים ופצועים?`` כאשר חיוך מרוח על פניה. ואת זה היה אסור לה לעשות מבלי לדעת על עברו המפואר של מר שרון. זה מעיד על בורות מינימלית, מה לעשות שזו הגדרתה של בורות. הרי היא גיבורה ליום אחד,גיבורה שמישהו ניצל את מצוקתה מבלי להתחשב בגילה הצעיר. ללא קשר,היה כדאי שייפסק הפסטיבל המטופש הזה סביב התלמידים ב``כאילו`` בחירות בבתי הספר התיכוניים.

רוני123

New member
עזוב,

לא ראיתי אותה בטלויזיה ראיתי אותה שם. אין לי כוונה לרדת לרמה כזו של כינוי ילדה בת 16, חכמה ומוכשרת כטיפשה, בורה, סוחרת בדם וכו`. לא נותר לי אלא לאחל לך שיתמזל מזלך וכל חייך תשאר על הכיסא בריא ושלם ותנהל משם את העולם.

אלוני.

New member
so what ?

אז ראית אותה שם . אז זה הופך את דבריה ךיותר נכונים? בזה שראית אותה שם, שזה נשמע כאילו מדובר במעמד הר סיני, זה הופך את דברי הביטול המתנשאים שנובעים מבורות לשמה כלפי שרון לנכונים יותר?? הילדה סוחרת בדם וחבל שליולי תמיר לא הייתה בינה לעצור את המהלך. בכל מקרה, אתמול לא באו לידי ביטוי חוכמתה וכישרונה של אותה ילדה מה שמעיד שחוכמה וכישרון במגרש אחד אינם ערובה ליכולות במקום אחר.

אלי.

New member
ונותר רק לקוות שבבוקר ה-7 בפברואר התגובה תהיה יותר בוגרת מזו.

רוני123

New member
דרך אגב אלי,

אני עושה הפרדה ברורה בין ילדים ובין נוער. לא יקרה כלום אם הנוער של היום יצא קצת מהאדישות, מהעיסוקים החומריים שלו ויגלה עניין ומעורבות במה שקורה במדינה. הנוער הזה, נוער מרץ, נוער העבודה וכו` הוא דור העתיד. נוער אדיש ובלתי מעורב הופך לדור מבוגר אדיש ובלתי מעורב. תסתכל על הסטודנטים, מאז ומתמיד הם הובילו את רוב המהפכות בעולם ותרמו לא מעט לשינוי פני החברה בארצות רבות בעולם. אין שום רע במעורבות של נוער במערכת הבחירות. אם אותו נוער יכול ללכת בעוד שנה-שנתיים לצבא הוא גם יכול להביע את דעתו על המתרחש במדינה אותה הוא הולך לשרת. ושוב, יש הפרדה ברורה בין ילדים ובין נוער בשכבות הגבוהות של תיכון.

tal18

New member
אהוד ברק הוא ששלח את אביה לקרב...

וזה היה הכל פוליטי אתמול.

jochay goren

New member
דבר אחר לגמרי אך קשור למצבינו

אנו עומדים לפני שתי אפשרויות האחד שנעשה מין שלום רופף לזמן מוגבל או יותר נכון מין שפיטת נשק עד ששני הצדדים יתפחו.או שברירה השניה מלחמה כוללת שבה - אם ננצח שנגיע שוב לאותה נקודה שנתחיל לדבר.אך אם נפסיד אזי `` עם ישראל חי - ויחיה תמיד `` אך יצטרך שוב לחכות 2000 שנה להזדמנות חדשה.כל עוד היינו בגולה התקיימנו כעם בזכות ההזדהות עם כל יהודי באשר הוא.הום כאשר אנו מדינה ההבדלים התרבותיים שנדבקו בנו בהיותינו בין עמים עשו לנו כך האצל רבים מאיתנו הדבק המדביק - רוצה לאמר הדת ופולחנו כבר לא העיקר וקשה לנו לגשר.מה לדוקגמא משותף ליהו`די רפורמי מארה``ב ליהודי בני ברק או מאה שערים. לכן עם ישראל חי אך אם במידנתו הוא יהפך לחלק מעמי הים התיכון ואלה שבגולה ימשיכו לקיים יהדות בפועל יהפכו לכת נבדלת יוחאי

למעלה