הילדה שובתת רעב??

sariths3

New member
הילדה שובתת רעב??

שלום, בתי בת שלושה חודשים (+) ויונקת מלא. לא היו לי עד עכשיו בעיות רציניות בהנקה. לפני שבוע בערך התחילה הבעיה. הילדה רעבה, אבל מוכנה לינוק בערך 3 דקות, ואז מתחילה לצרוח. ברור לי שהיא עדיין רעבה, אבל ברגע שאני מקרבת אותה לשד היא רק מגבירה את צרחותיה. אם אני מחייבת אותה להתחבר, ומחזיקה לה את הראש צמוד לשד, היא יונקת אבל נלחמת בי בכל הכוח. אם אני מניחה אותה לנפשה, היא רוצה מוצץ ונרגעת. אני לא יודעת מה לעשות. ברור שהיא לא אוכלת מספיק (כי היא ירדה מהנקהכל שעתיים, כ-10 דקות כל פעם להנקה כל 3-4 שעות, 3 דקות כל פעם) ואם נותנים לה מבקבוק (חלב שאוב) היא אוכלת בלי מאבק. הייתי אצל רופאת ילדים שבדקה ואמרה שהיא לא רואה כל סיבה רפואית שהילדה הפסיקה לינוק. מה לעשות? אני לא רוצה לתת תחליפים, ואני לא רוצה לעבור לשאיבה מלאה. מצד שני, הילדה לא אוכלת... שרית

שביתה?

זה תמיד מדאיג כאשר תינוק משנה דפוסי אכילה. אני שמיחה שהיית אצל הרופאה, כי עכשיו את יכולה להיות רגועה שאין בעיה מיוחדת. תינוקות בריאים לא מרעיבים את עצמם.לפעמים בגיל הזה יש הסחות דעת והתינוקות יונקים פחות במהלך היום, וצשלימים הנקות בלילה. האם היא מסכימה לינוק יותר כאשר היא ישנונית ו/או בלילה? אם היא עושה שתן כרגיל, 5-6 טיטולים ביום עם שתן בהיר, יש לך זמן ואת לא צריכה לתת בקבוקים. יתכן שהיא יונקת מספיק גם בדקות המעטות האלה. כאשר היא תהיה יותר רעבה היא תאכל יותר. בינתיים, אם אין שינוי, אפשר לשקול אותה. אם היא עולה במשקל, או לפחות לא יורדת, זאת ההוכחה שהיא בכל זאת יונקת מספיק. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

sariths3

New member
אוכל - קדימה אוכל

יש לה כ-5 טיטולים עם שתן בהיר ביום, ויציאה אחת ליומיים שלושה. בלילה היא ממשיכה בדפוסי האכילה הרגילים שלה - היא קמה פעם או פעמיים בלילה, ויונקת כ-10 דקות. הבעיה מבחינתי היא שתינוקות שבעים - רגועים. ואם היא הייתה רגועה, לא הייתי שואלת. כמו שאמרתי, אני מנסה "להכריח" אותה לאכול, והרבה פעמים היא כן יונקת עוד. נאבקת אבל יונקת, ואחרי "הכרחה" כזו היא רגועה, משחקת, נרדמת לבד וכו'. אם אני לא מכריחה אותה לאכול היא עצבנית, רוצה מוצץ, לא נרדמת, אבל גם לא מתנדבת לאכול מעצמה ובגלל זה אני מוטרדת... שרית

לא רוצה לא צריך

את יכולה לדמיין לעצמך סיטואציה בעוד שנה: היא יושבת בכיסא אוכל. היא אוכלת קצת, ורוצה לרדת לשחק. מה עושים? האם "להכריח" אותה לאכול עוד או לתת לה לרדת לשחק? אפשר לראות את המצב הנוכחי כהזדמנות להתחיל ללמוד על הנושא של אכילה אצל תינוקות וילדים. האם זה נכון "להכריח" תינוק או ילד לאכול? האם אפשר לסמוך על תינוק שהוא יידע כמה הוא צריך מבחינת הכמויות? מה שבטוח- תינוק רעב, שלא אוכל ביום מאיזה שהיא סיבה, יקום להנקות לילה מרובות. אז נשאר השאלה מה לעשות כאשר היא לא מסיימת הנקה? את יכולה להחליט לפי הנסיבות באותו רגע, לפי התחושה שלך . רק אימא יודעת מה מתאים לתינוק שלה, וזה באמת משתנה כל הזמן. בהצלחה! אורית

למעלה