הילדה של השכנים שלי צורחת

• פותח הנושא t@gel
  • פורסם בתאריך

t@gel

New member
הילדה של השכנים שלי צורחת

מזה כתקופה, כמעט כל ערב בסביבות השעה 19:00 אני שומעת מחלוני צרחות ובכי של ילדה קטנה. לא יודעת בת כמה, אבל ברור לי לפי הקול שגילה אינו עולה על 4 שנים. לא פעם נעצרתי להקשיב...היא בוכה במשך כמה דקות...ואז פתאום דממה. פעם אפילו הסבתי את תשומת לב שותפיי לעיניין...גם הם אמרו שזה מוזר. אני יודעת שילדים נוטים לבכות, אולי מארוחת ערב שלא מצאה חן בעיניהם, אולי המים במקלחת מפחידים...אבל לא בכי קבוע כמעט כל ערב...זה מטריד. לפני כמה זמן חשבתי שאם זה יימשך אני פשוט אזמין לבית הילדה את המחלקה הסוציאלית של העירייה...אבל אתם יודעים איך זה...רעש שהופך קבוע, לא שמים לב אליו יותר... עד להערב. הבכי שלה החל בזמן שאייל ואני אכלנו ארוחת ערב והוא התחזק בדיוק שעמדתי לשטוף כלים. הצרחות של הילדה היו בלתי נסבלות. באותו רגע החלטתי...אני מזמינה ליום ראשון את מחלקת הרווחה של העירייה. מי יודע איזו התעללות עוברת הילדה הזו. עוד שאני שוקלת את הדברים הצרחות המשיכו...בדמיוני ראיתי ידים מוכים, כוויות, אלימות קשה...על מה לא חשבתי...לא ידעתי מה לעשות. אייל אמר שמשהו קורה שם, אבל לא ידענו מה..לרגע נרגע הבכי ואז שוב..צרחות איומות של ילדה אומללה...החלטנו ללכת לבדוק מאיזו דירה...מסתבר שהילדה גרה בבניין שליד הבניין שלי...האזנו לבכייה הקורע מעבר לדלת הדירה...היינו קרובים אליה...אך לא יכולנו לסייע...לא היה שום קול אחר מהדירה, קול של הורה או מבוגר...השכנים עמדו בחדר מדרגות לדבר על הא ודא...גם הם התרגלו לבכי הצורם הזה.... מיד החלטתי שאני עושה משהו עכשיו.... רצנו לבית והתקשרתי למוקד העירוני...תוך שתי דקות הגיעה ניידת של בטחון העירייה ומיד אחריה ניידת של המשטרה. אני לא מופתעת....תמיד ידעתי שעיריית רעננה פועלת במהירות וביעילות. המתנו להם למטה עד שיסיימו את בדיקתם וכשיירדו, הם ענו לשאלתי, אמרו שהכל תקין למעלה ואף הודו לנו על עירנותינו. אנשי הבטחון והשוטרים התעכבו בדירה מעל 10 דקות, מה שאמר לי שהם ווידאו שאכן הכל תקין שם ולא הסתפקו בהצצה חטופה. לא שאלנו אותם לפשר העניין...אין זה מעניינו לדחוף את האף לעסקי משפחה אחרת, כל שעניין אותנו היה לדעת שהילדה שבבית בטוחה וכי אין חשש לשלומה. אני סומכת על המשטרה והעירייה אשר אמרו שהכל בסדר. אני חושבת שאם הבכי הזה יימשך כל ערב, אולי אקרא להם שוב. ברור לי שמשהו שם לא תקין, ואולי זה עיניין של הרווחה בעירייה. אולי ההורים שם נפלאים, רק שהם זקוקים לסיוע בגידול וחינוך ילדים... שאל אותי עכשיו מישהו איך אני מרגישה...אני מרגישה מצויין...אני מאושרת לדעת שטעיתי ושלא נגרם שום נזק לילדה קטנה. אני מאושרת לדעת שהכל תקין. כעת אני יודעת שאוכל לנשום לרווחה...ואייל...גם הוא רגוע ומחייך... It`s better to be safe then sorry ואתם...הייו ערים לשכנים שלכם...גם אם אתם רק חושדים בדבר מה...פעלו לשנותו. אתם רק תרוויחו בכך שתהיו רגועים. לו הייתי אותו הורה שאל דירתו זומנה הניידת, הייתי שמחה לגלות שיש לי שכנים איכפתיים, הייתי משגיחה שבכייה של ילדתי לא ירטיט לב של אחר... תודה לעיריית רעננה ולמשטרה על פעילות במהירות מדהימה. מקווה שלכולנו יהיה לילה טוב... תגל

newmom

New member
בימים טרופים אלהצריך לגלות עירנות.

כל הכבוד.ונכון עדיף לגלות שטעית מאשר לשתוק.

lmerav

New member
מדהים

באמת טוב לדעת שאיכפת לך בתור שכנה. ואני חייבת לומר שנראה לי שרק אנחנו הישראלים מרגישים אכפתיות בעוצמה כזאת כלפי הזולת , וזה מדהים אותי כל הזמן מחדש מחדש . אני עובדת עם זרים אני יודעת. הם עובדים עם אנשים מאותו עיר שלהם והם בקושי מדברים בינהם.יש בינהם מרחק בנשמה וכלל לא איכפת להם אחד מהשני. זה עצוב. אני מנסה לשנות את זה אצלהם אבל זה נראה לי מלחמה אבודה .. בכל אופן אני שמחה לשמוע שהאכפתיות עוד קימת ותודה לאל על כך. מירב {שהיתה מרגישה יותר טוב לו היית שכנתי}

גרא.

New member
נכון עשית,אבל...

ילדים רבים משתמשים בבכי,במיוחד בצרחות אימים כדי להשיג משהוא מהוריהם. יתר עלכן,לעיתים ``מינון``,דהיינו עוצמת הבכי/צרחות,עולה ככל שההורה,מנסה להתמודד עם הגבול ששם לילד,ולא עונה מיידית על מבוקשו.פעמים רבות אפשר לראות סצנה כזו ברחוב,שלעיתים נגמרת כשהילד משתרך בבכי אחר אימו.ויש הורים שגם ברחוב,לא מצליחים יותר להבליג,צורחים על הילד,עד כדי הכאתו. ומכאן,נדמה לי שכדאי לבדוק היטב,אם אפשר,מה קורה,לפני שמזמינים משטרה. לעיתים,הזמנה מיותרת,עלולה לפגוע אנושות במשפחה,ביחסי שכנים,ומה לא.גם הארוע שלך תגל,הסתיים בצורה טובה.אמנם לא קרה כלום. אבל למה בכל זאת צרחה התינוקת??

מכשפה

New member
גרא, מאד שמחתי לקרוא את תגובתך

נדמה לי שאתה כאן איש המקצוע(?). בכל מקרה זו הייתה בדיוק דעתי. כנראה שתגל ואייל עדיין זוג צעיר, עם או בלי ילדים, או שלא הייתה להם ההזדמנות לפגוש בעצמם סיטואציות של ילדים צרחניים. ויש כאלה. הבת שלי למשל- בזמן האחרון גם התחילה לצרוח, סתם. הגיעה ילדה חדשה לגן שלה , וכנראה שבתי מחקה את הבכי שלה, או של תינוקות אחרים שבגן. אני מרגישה בפירוש שהיא צורחת בלי סיבה מוצדקת, מנסה אכן לבדוק אותי ואת הגבולות שלי ושלה, לא פעם אני סוגרת את החלונות כי אני חוששת ממה שיחשבו השכנים....אפרופו.... ואני זוכרת בפירוש מקרים שבהם הילדה של השכנים, שאינני מכירה, הייתה צורחת, וגם אני האזנתי בתחושה לא נעימה- אבל החלטתי לא להתערב- כי לפעמים מספיק שהילד לא רוצה לעשות אמבטייה- והוא מתחיל לצרוח.... ולפעמים הוא סתם עייף, כך שזה לא בהכרח שמתעללים בילד- ואנחנו פשוט מאד רגישים היום.באמת מזל שכל העניין הסתיים בטוב- אבל במקום אחר, בעיר אולי פחות מפותחת- היה יכול להגרם למשפחה הזאת נזק בלתי הפיך.

lmerav

New member
ופה אני חושבת שזה הזמן המתאים לומר

שראיתי ילד בן שנתיים מחבק את אימו וצורח.. טוען שכואב לו בטוסיק - לאחר שניה התחרט ואמר שלא. מחבק עדיין את אמא וצורח כשנשאל מדוע ולמה טוען `` שבא לו``. אני אומרת לכם הילד המפונק הזה פשוט צרח בכל הכוח כשהוא מחבק בחוזקה את אימו ומקשה עליה לשבת. והאם השתגעה. הוציאה אותו בחוץ והשאירה אותו שם עד שירגע. הילד רק צעק חזק יותר בחוץ. הוא נבהל להיות בחוץ לבד. {בצדק} ועדין הסיבה לכל הענין לא ברורה. האם טוענת ``שפשוט קם הבוקר על רגל שמאל``. מירב

י.א.

New member
לא כל ילד צורח הוא ילד שמתעללים בו

עירנות זה דבר טוב, אולם היה כדאי לנסות להפריד בין הפחדים האישיים, והמציאות. ילדה שגילה בסביבות ארבע, סביר להניח שתצרח כל ערב בשבע, כשההורים שלה מנסים להשכיב אותה לישון נגד רצונה, ולא בגלל שמישהו מנסה להתעלל בה. הם החליטו עבורה, והיא מביעה את מחאתה. זו דרכם של ילדים בד``כ, להשתמש בכל הכלים שיש ברשותם, על מנת לעורר מהומה. העירנות שנקטת בה זה טוב, אבל הטלטלה שזה עשה לך, ע``פ דברייך, מיותרת, וגוזלת ממך כוחות מיותרים. תמיד טוב להשתדל להתחבר למציאות, למרות שזה קשה, בעוד עברינו והפגיעות שנפגענו מאיים ושולח תזכורות מן העבר. כל האמור לעיל נכתב בלי להכירך באופן אישי, ועל מנת לאזן את הקושי שעלה אצלך.

למעלה