הילדון סובל מעצירויות בשבועיים האחרונים

• פותח הנושא bubv
  • פורסם בתאריך

bubv

New member
הילדון סובל מעצירויות בשבועיים האחרונים

מהרגע שניכנס לגן החדש, כניראה שינוי תפריט האוכל השפיע עליו לרעה. יש לכם רעיון אך להקל עליו, הוא נורא סובל.

אנא פרטי יותר

מה היו השינויים בתפריט? מה כבר ניסיתם נגד העצירות ולא עבד?

bubv

New member
לא ניסינו הרבה הילדון אוכל לחם מחיטה מלאה בדכ

ירקות פירות ויוגורט ביצים בקיצור הוא אוכל כמעט הכל. היתה לנו שנה שקטה ללא עצירויות אבל עכשיו בגן הוא חזר לאכול לחם שחור וגרבר תפוח בננה. וניראה לי שזה משפיע עליו, תמי מה את ממליצה לי לעשות?

עצירות

הצעות: אוכל - שזיפים מיובשים מושרים במים, לשתות גם את המים. פירות יבשים בכלל. לא להגזים, כי בפירות יבשים יש גם הרבה מאוד סוכר. חשוב!! להקפיד על שתייה. ייתכן שהילד מיובש כי הוא לא שותה מספיק. אולי הצוות הקודם היה עירני יותר לכך מהחדש. פירות הדר. לשקול ויתור על הלחם (ובכלל כדאי לשקול דייאטת GFCF), ואולי על עמילנים בכלל (כמו אורז, פסטה, תפוחי אדמה וכדומה). לבן שלי אין עצירות, אבל עמילנים משפיעים עליו בכיוון הזה (באופן כללי אנחנו נמנעים מהם). תוספים - 1. ויטמין C חומצי 2. מגנזיום ציטראט 3. אנזימים 4. אבץ כל אלה מומלצים גם באופן כללי לילדינו, אפילו אם אין להם עצירות. להזיק הם לא יזיקו. אם את מתחילה לתת תוספים, תני אחד אחד וחכי כמה ימים לפני שאת מוסיפה עוד אחד. הכי זמין והכי פשוט הוא ויטמין C חומצי. התחילי ב-500 מג (חצי גרם) והעלי בהדרגה עד לקבלת התוצאות הרצויות. אשמח אם מי ממשתתפי הפורום שגר בארץ ימליץ על תוצרת אמינה וזמינה.

הערות

- אם מפסיקים לתת ויטמין C, צריך להפסיק בהדרגה. - לחם שחור מכיל פחות סיבים מלחם מלא. סיבים מסייעים לעיכול. אם את רוצה להמשיך עם לחם, עדיף לחזור למלא. - אם יש אפשרות להפסיק כל שינוי תזונתי שקרה מייד לפני שהתחילה העצירות, עדיף. לפעמים זה מספיק
.

bubv

New member
תמי תודה

מבינה לפי העינות שאין כל כך איפה להשיג את התוספים בארץ אז איפה אפשר להשיג בכל זאת את התוספים שציינת

זו שאלה להורים בארץ

יש סיכוי שאפשר להשיג כמה מהם אצל יעקב סקיר. אפשר גם להפנות שאלה ישירות לתלמה. לא מעט הורים מזמינים מחו"ל. באמת צריך לכתוב מאמר על הדרכים הקלות והזולות לעשות את זה, כי היו על כך לא מעט שירשורים. מישהו מתנדב?

מירי ב2

New member
בתור התחלה, תחליפו במיידי את הגרבר עם הבננה

בננה ידועה כגורמת לעצירות. תחליפו בגרבר תפוח בלי בננה. או תפוח-אפרסק. יש גם גרבר תפוח-שזיף מיובש אבל לילדון האישי שלי זה לא עשה טוב, אז תנסו בזהירות.

omer100b

New member
פרוביוטיקה טובה הניתנת על קיבה ריקה מפסיקה

עצירות.

לחזור לתזונה הקודמת...../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

שלום לך הייתי ממליצה לבדוק עם הגננת האם אפשר לתת לו את התזונה שהוא רגיל, נראה שבסך הכל היא הייתה מגוונת וטובה ואין כל סיבה להחזיר אותו לגרבר ... אני לא יודעת עם זו השנה הראשונה שלו, אך לפעמים הקושי בהסתגלות גם יכול לבוא לידי ביטוי בעצירויות כדי כן לנסות פרוביוטיקה זה אף פעם לא מזיק ומיץ שזיפים, אך לא להגזים כיוון שהוא יכול לגרום לפעמים לשלשול אז לתת במידה אני מקווה שזה יעזור בהצלחה שנה טובה ותרגישו טוב

bubv

New member
הבעייה במיץ שזיפים שהילדון לא מוכן

לשתות מתוק הוא מוכן לשתות רק מיים,אנסה להוריד לו את הגרבר בננה וניראה אם זה ישפיע לטובה ותודה לכולכם על כל העיצות

טלטל78

New member
את יכולה לנסות מיץ של תאנים אורגניות מיובשות

זה לא כ"כ מתוק תרתיחי אותם במים, תמעכי ותסנני ותני לו לשתות הוא יחשוב שזה כמעט מים
בהצלחה ותרגישו טוב וכמובן שנה טובה...

bubv

New member
איזרו לי לימצוא את התוספים בארץ

אנסה לישלוח מסר לתלמה

למעלה