הילדים והחופש הגדול

לב אם

New member
הילדים והחופש הגדול

איך נשמור על ילדינו שיצאו לחופש? האם האינטרנט באמת מסוכן? מוזמנים להוסיף ולהתייחס.

גן חיות

New member
תלוי בגיל

שלי כבר בני נוער(בן ובת). אפילו מקום מוגן כמו מחנה של תנועת הנוער טומן בחובו סכנות: מבוגרים לא מוכרים, חברים חדשים, וכו . למרות שמאד שומרים על התנהגות טובה ומסלקים מי שנתפס על גניבה, סמים וכו' - אפילו מקום כזה מוגן יכול להיות מסוכן. גם הים. גם המועדונים. גם מקום עבודה. ומצד שני, אסור להגביל אותם יותר מדי. צריך לצייד אותם כמה שיותר בכללי זהירות ובערכיך ובביטחון עצמי ולקוות שיפעילו ידע והגיון בשעת הצורך. דווקא לקטנים יותר קל. הם עדין "בשליטה". מאחלת לכולם חופשה מהנה ובטוחה!

0 אור 0

New member
בכל גיל הסכנות שלו

הקטנה שלי עכשיו בקורס מדצים של התנועה (היום נוסעים לבקר). למרות שהכל מאורגן ומוסדר, בכל זאת אני חוששת - בגיל הזה שהוא גיל מאד רגיש ופגיע, הילדים פתאום יוצאים מהבית - פעילות של התנועה, מסיבה בחוף פלמחים (מזל שהנחיתי אותה לצאת עם בנים חזקים ומגוננים ולהשאר בקרבתם - מסתבר שהיו שם קטעים די מפחידים עם הדחיפות ), יציאה לעיר להתכונן למבחנים, מפגשי פורום שכבר אי אפשר למנוע ממנה לצאת - ובכל אחד מהמקומות האלו היא בעצם חשופה להמון סיכונים, ואני מקווה שהתושיה שלה תעזור ותספיק כדי להמנע מהם ולצאת בשלום.

מממאיה35

New member
אני מבינה את הדאגה ובכל זאת..

האם היא לא מוגזמת? הם זה לא מכניס חרדה אצל הילדים, שההורים משדרים להם שאין מקום בטוח ואסור להאמין לאף אחד ואסור לסמוך על אף אחד וכל אחד יכול להיות רגע נחמד ורגע אחרי "שטן"? האם זה לא עוטף את הילדים בצמר גפן? יציאה חוץ לבית היא חשיפה להמון סיכונים? נכון, היא חשיפה גם לסכנת תאונת דרכים או ל"סתם" להתקל באבן שבורה במדרכה וליפול ו.. מי יודע איך זה יסתיים... אז? שלא נצא מהבית? ואני חלילה לא באה פה מביקורת או משיפוטיות, אלא זו מחשבה שעלתה לי בזמן שקראתי את השרשורים האלה, ואת זה של "החופש הגדול".. נכון, צריך להסביר לילדים את הסכנות ושיהיו מודעים להם, אבל העניין הוא שהכל צריך להעשות במידה, לא?

0 אור 0

New member
חרדת הורים

הבת שלי לא ממש אוהבת שאני "מנדנדת" לה, אבל הסברתי לה שזכותי בתור אמא לדאוג לה, ואף הרגעתי אותה שאני עדיין דואגת גם לאחים הגדולים שלה. העניין הוא, שילדה בת 14 בשיא פריחת הנשיות שלה, ועם כל התמימות והאמון באדם שיש בגיל הזה, באמת נמצאת בסכנה גדולה ואמיתית. אז יש הורים שבוחרים לנסות לסגור את הילדים בבית כמה שרק ניתן (ויש על זה אינסוף מריבות סוערות בבית), יש הורים שנותנים חופש מלא, ואני מנסה לבחור בדרך האמצע: לתת לה לצאת באופן כמעט חופשי למקומות שהיא רוצה - אבל עם כללים שמיועדים לבטיחותה: - למסור לנו בכל עת לאן היא יוצאת ומתי היא צפויה לחזור - אם היא ישנה אצל מישהו , אנחנו צריכים לדעת מי זה (והיום בזכות בפלאפונים כבר קרה שאפילו לא ביררתי את הטלפון שלו) - הנסיעה רק באמצעי תחבורה מסודרים (הסעת הורים, אוטובוס ..) - לא להיות לבד עם אנשים זרים הכללים האלו לא מאד מגבילים, וגם לדעתי לא מעוררים פחד, אלא רק מגבירים את המודעותץ לצערי, כפי שיודע כל מי שמסתובב בפורום הזה, ילדים אכן נפגעים בכל מיני סוגים של פגיעה, וכפי שאנחנו מלמדים אותם להסתכל ימינה ושמאלה לפני שחוצים את הכביש, עלינו ללמד אותם כך איך להזהר בנסיבות אחרות.

לב אם

New member
התייחסות לאינטרנט

כהורים , אנו רגילים להתייחס בדרך כלל לסיכונים באינטרנט. והפעם אני רוצה למנות כמה יתרונות: 1. עיסוק מעניין לילדים, מונע חיפוש פתרונות "יצירתיים" לשעמום 2. פחות נגישות לסיכוני השמש, תאונות הדרכים והאלימות 3. גישה להמון מידע, משחקים וחויות שבעבר היה צורך בהשקעה כספית גדולה להגיע אליהם 4. זמינות גבוהה לקשר עם חברים רחוקים (וקרובים) בעזרת מסנג'ר ו ICQ 5. אתרים מסויימים (למשל חלק מהפורומים של תפוז) משמשים כמקום מפגש לחברים בגילאים דומים, ועם תחומי עניין משותפים - חייבת לציין שראיתי חבורות מקסימות של בני נוער שהתגבשו סביב פורומים מסויימים כאן. עד כדי כך שאני אפילו ממליצה עליהם כסביבה די בטוחה (כפוף לכל כללי הזהירות והשכל הישר) לבני הנוער הצעירים שלנו.

למעלה