חרדת הורים
הבת שלי לא ממש אוהבת שאני "מנדנדת" לה, אבל הסברתי לה שזכותי בתור אמא לדאוג לה, ואף הרגעתי אותה שאני עדיין דואגת גם לאחים הגדולים שלה. העניין הוא, שילדה בת 14 בשיא פריחת הנשיות שלה, ועם כל התמימות והאמון באדם שיש בגיל הזה, באמת נמצאת בסכנה גדולה ואמיתית. אז יש הורים שבוחרים לנסות לסגור את הילדים בבית כמה שרק ניתן (ויש על זה אינסוף מריבות סוערות בבית), יש הורים שנותנים חופש מלא, ואני מנסה לבחור בדרך האמצע: לתת לה לצאת באופן כמעט חופשי למקומות שהיא רוצה - אבל עם כללים שמיועדים לבטיחותה: - למסור לנו בכל עת לאן היא יוצאת ומתי היא צפויה לחזור - אם היא ישנה אצל מישהו , אנחנו צריכים לדעת מי זה (והיום בזכות בפלאפונים כבר קרה שאפילו לא ביררתי את הטלפון שלו) - הנסיעה רק באמצעי תחבורה מסודרים (הסעת הורים, אוטובוס ..) - לא להיות לבד עם אנשים זרים הכללים האלו לא מאד מגבילים, וגם לדעתי לא מעוררים פחד, אלא רק מגבירים את המודעותץ לצערי, כפי שיודע כל מי שמסתובב בפורום הזה, ילדים אכן נפגעים בכל מיני סוגים של פגיעה, וכפי שאנחנו מלמדים אותם להסתכל ימינה ושמאלה לפני שחוצים את הכביש, עלינו ללמד אותם כך איך להזהר בנסיבות אחרות.