הילדים שלו - הילדים שלי - חדר אורחים אחד

kisslali

New member
הילדים שלו - הילדים שלי - חדר אורחים אחד

גם אצלינו היה קצת אקשן.
בהמשך לפוסט קודם: בנו, שקצת נעלם בתקופת הטיול הגדול במזרח, חזר לארץ ושומר על קשר חם. בביקור האחרון הוא התאמץ להגיע לפגוש את הזוגי כמעט כל יום, הזוגי גם שומר על קשר טלפוני, הילד משתף פעולה והכל טוב. זה גורם לי המון אושר.
לפני חצי שנה, ביתי שאלה אם תוכל לגור אצלינו מספר חודשים לפני החזרה לארץ, התייעצתי עם זוגי והוא שמח. גם כי אנחנו קצת בודדים, גם כי היא תחסוך המון כסף, גם כי זה יאפשר לה לסיים חוזה באופן מסודר. היא אצלינו עד יולי והכל טוב.
לפני חודש הבן שלו הודיע שהם באים לביקור של שבוע במאי. זוגי הודיע לי שביתי תצטרך לפנות את חדר האורחים כשהם יגיעו, אני אמרתי שהם יכולים לישון על מזרון בסלון (בדיוק כמו שהיא יכולה) ושזה כרגע הבית שלה אז אפשר לבקש אבל לא להודיע. הילדים שלנו בדיוק באותו גיל ולדעתי גם אין מקום לבקש. וד"א, הבן שלי מתוכנן להגיע גם הוא וגם לו הודעתי שחדר האורחים לא פנוי והוא ישן בסלון.
הארות? הערות?

ללי

כל הקודם זוכה..

בתנאי כמובן שאם בנו בא בזוגי(ככה הבנתי) ואולי זקוק לחדר גדול יותר.
לגבי "ההודעה " של בן הזוג , מניחה שהוא זקוק לריענון שבזוגיות מתייעצים ולא מודיעים.

kisslali

New member
תודה למגיבות

הבן מגיע בזוג והמזרון המתנפח בסלון גם הוא זוגי, לא רואה מה ההבדל מי ישן עליו. הזוג אחרי שנה של מגורים וטיול בהודו, אני בטוחה שלא יפריע להם לישון בסלון. הבת הציעה ללכת לישון אצל חברים על הספה (שעה ברכבת מפה) ואני ממש כועסת כי הילדים כולם בני אותו גיל וחברים טובים, לא יותר חשוב שהם כולם יבלו ביחד?
זה עצוב שהוא מנסה לצ'פר את בנו כדי להרגיש טוב עם עצמו, זה מעורר טינה כלפי הילד ולילד באמת לא מגיע כי הוא ממש ילד טוב.

ללי

ornme

New member
הבת מתגוררת איתכם. היא לא מתארחת אצלכם.

ולכן המצב הוא בעצם שיש רק סלון פנוי. אם חושבים על סידור אחר, שכולל את החדר שלה, צריך לקבל את הסכמתה. הייתי מתיעצת איתה, לפני כל התלבטות בנושא.
אם היא לא תסכים, אומרים לבן שעד יולי חדר האורחים תפוס והסלון פנוי.
בכללי - נשמע טוב, הקשר עם הילדים.

ornme

New member
מחשבה שניה... עדיף להודיע לבן שרק הסלון פנוי

לבקש ממנה את החדר לשבוע.

mother cat

New member
אני לגמרי איתך - לא רואה סיבה שביתך תפנה את החדר

אורחים ישנים איפה שיש מקום...
&nbsp
אגב אם היה מצב הפוך, שבנו גר אתכם תקוםה מסויימת ובתך מגיעה לביקור - היית מבקשת מבנו לפנות חדר? אני מנחשת שלא...

kisslali

New member

זה מה שיש לי להגיד.

ללי

אני עוד בהלם

הוא "הודיע" לך ש"הבת שלך תצטרך לפנות את החדר"??!!
מה עומד מאחורי זה?
ז"א מה הטיעון שלו לזה שהבן שלו מועדף על הבת שלך?

poly1982

New member
כן, האמת היא שזה מרגיז גם אותי

לבן זוגי היה קטע כזה לפני כמה שנים, לאו דווקא קשור לבת שלו - הוא מת על אירוחים של חברים מחו"ל והיה מזמין כל מיני אנשים לשהות אצלנו בלי לתאם איתי מראש. מדובר במוזיקאים, בגלל שהוא קשור לקהילה של מוזיקה מחו"ל. היה מזמין, קובע, אנשים היו קונים כרטיסים ואז... הייתי שומעת על זה אחרי שכבר אי אפשר היה לבטל.
בהתחלה ניסיתי לזרום, אבל זה היה תובעני מאוד. כל פעם היו מגיעים אנשים, מתנחלים לנו בסלון, יוצאים כל ערב עד מאוחר, חוזרים ועושים רעש, קמים באמצע היום למחרת (ואז היו לי שתי אופציות - או להישאר בבית ולהסתגר בחדר אחר כדי לא להפריע למנוחת הבליינים, או לצאת מהבית ולקוות שלא אחזור לכאוס ובלאגן). שלא לדבר על זה שפשוט לא הייתי רואה אותו כי הוא היה עסוק בלארח אותם, ואני הייתי צריכה לנקות ולסדר אחריהם אחרי כל ביקור כזה. בסוף הגיעו מים עד נפש ואחרי פעם אחת יותר מידי, הודעתי לו שבפעם הבאה שהוא עושה משהו כזה, הוא יצטרך לבחור אם הוא מעדיף את האורחים שלו או אותי. אנחנו לא שותפים אקראיים לדירה, אנחנו בני זוג. הוא לא יכול להנחית עליי כאלה דברים בלי לתאם איתי מראש.
האסימון נפל לו רק אחרי אולטימטום חד משמעי. יצאתי כלבה מרשעת ולא זורמת, אבל קיבלתי את הפיס אוף מיינד שלי בחזרה.
ברור שהמקרה כאן שונה אבל כשאני שומעת "בן זוגי הודיע לי..." - קופץ לי הפיוז. זוגיות היא דיאלוג מתמשך, אין מה "להודיע" כאן.

kisslali

New member
אז ככה

זה שילוב של כמה דברים.
הוא 'מנסה',לפעמים מצליח יותר ולפעמים פחות. גם הפעם הוא ניסה, שמע לא, והמשיך הלאה.
הם זוג והיא לבד - אהה וואלה?!?!
רגשות האשם מובילים אותו לרצות לפצות את בנו, גם על חשבון אחרים. כשהילד היה צעיר ומגיע לביקורים אצלינו, למרות שהייתה אמבטיה משפחתית בה השתמשו הילדים שלי, הוא החליט שהילד צריך להתקלח במקלחת שבחדר ההורים, למה? כי: 'הוא בקושי מגיע', 'מה קרה? הוא יגמור לך את המים או את האריחים?' , בשנים הראשונות הילד היה 'חייב' לאכול רק שווארמה בחג' כחיל או מק'דונלד כי זה מה שהוא אוהב, צריך היה לפוצץ את המקרר במעדנים וקורן פלקס ממותק, זה למרות שאצלי אוכל כזה לא נכנס הביתה בכלל- שאמשיך? מבחינתו הילד הגיע ללונה פארק נקודה.
והטיעון שבגללו הבן שלו מועדף הוא שהוא רואה אותו לעיתים רחוקות והילדים שלי כל הזמן איתי.

חלק מהזמן שתקתי כי הילד בקושי הגיע וחשבתי שעדיף לעשות לונה פארק לכולם לארבעה ימים פעמיים בשנה. כמובן שהיו דברים שלא ויתרתי וזה גרר ריבים וזה כמובן גרר גם טינה כלפי הילד וזה מה שהכי עצוב. משמח שהילדים מתים אחד על השני, לדעתי כי כל הזמן הסברתי לילדים שלי מה קורה ולמה, לשמחתי הם הבינו. זה לא עשה אותם מעריצים גדולים של הזוגי אבל עכשיו כשיש מרחק בריא, גם זה נרגע קצת.

נדמה לי שזה לא שונה בהרבה בהמון בתים, ההבדל היחיד הוא שאני מציגה את הסיטואציה באופן מאד בוטה.

ללי

ornme

New member
כשכתבתי את תגובתי הראשונה,

חשבתי באמת שהקשרים של האיש שלך עם הילדים שלו מצריכים קירוב, והבן מגיע עם זוגתו ולכן אולי יש הצדקה לשאול את ביתך אם היא מוכנה, אולי גם כי הבן שלי הגיע עם אשתו אחרי כל כך הרבה זמן ודי הבנתי את המצוקה של בעלך.
אחר כך חשבתי לי שבעצם מה פתאום ...

למעלה