הילדים של בעלי מנישואים קודמים

ליאם1000

New member
הילדים של בעלי מנישואים קודמים

שלום אני רוצה לספר לכם סיפור ובסוף תתנו את דעתכם בבקשה . אני נשואה כבר 3 שניםויש לי ילד בן שנה וחצי . לבעלי אלו היו הנישואים השניים ויש לו 2 ילדים גדולים מנישואים קודמים בני 12 ו9 . הילדים גרים בצפון עם אמא שלהם . בעלי מביא אותם פעם בשבועיים או מתי שהוא יכול אלינו הביתה . אני תמיד מקבלת אותם יפה מבשלת אוכל שיהיה לכל הסוף שבוע ודואגת שיהיה בבית הכל וגם מחפשת לנו בילויים יחד (פארק או פיקניק וכו'). הבעיה היא בלי הרבה למתוח ביקורת אבל הילדים מחונכים אחרת ממה שאני ובעלי רגילים אצלם בבית הכל מות ראין גבולות אין כללים אמא שלהם עובדת מהבית ברוב שעות היום .בד"כ כלל אני לא פוצה פה במשך הסוף שבוע ומבליגה על דברים שאולי לא נראים לי אבל אני נמנעת מלהעיר . בזמן האחרון חל שינוי מסוים בילדים למשל הילד הגדול היה חולה אז בעלי הלך להיות איתו ופתאום הילד קיבל עצבים והתחיל לקלל את בעלי ליד אנשים ולהגיד דברים ממש לא יפים לכולם על אבא שלו שאלו שקרים . וזה חוזר על עצמו כבר כמה פעמים . בסוף השבוע האחרון הם היו אצלנו והתקשרו בבוקר לאמא שלהם מאצלנו והתחילו להגיד שקרים על מה שקורה להם אצלנו . הם טענו שאבא שלהם השאיר אותם לבד 5 שעות (לא נכון הוא הלך להתאמןמ7 בבוקר יום שבת עד 9 בבוקר )הם אמרו שאני צעקתי אליהם (הם ב7 וחצי בבוקר ביום שבת התחילו לשחק בכדור ולכדדר בתוך הבית שאני והילד התינוק ישנים והם לא הסכימו להפסיק אז מה לא להגיד כלום יש גבול לא?? ביקשתי מהם לרדת למטה לשחק בכדור ולא בבית ) הם טענו שהם לא אכלו כלום אצלנו (ממש לא נכון כי אכלנו 3 ארוחות ביום +חטיפי ביניים ופירות והכל ) בקיצר אמא שלהם איך שהם חזרו הביתה התקשרה וצעקה על בעלי איך זה ככה ואיך זה ככה ולמה וכו' . אני לא יודעת איך לפתור את הבעיה הזאת .אני מצד אחד נורא נפגעת ומצד שני אני יודעת שילדים לפעמים משקרים מכל מיני סיבות אבל האמא שמה חושבת שהם אומרים אמת ואנחנו לא בסדר . בעלי לא יכל להתמודד נגד כל הדיבור הלא יפה שלה ואמר לה שאם הם לא רוצים לבוא לפה יותר אז הוא יקפוץ לבקר אותם פעם בשבועיים הם ילדים גדולים והם צריכים להחליט . ואני חושבת שקודם כל כל בית והחוקים שלו והגבולות שלו ואם אצל אמא שלהם אין חוקים וגבולות אז אצלנו יהיה והם צריכים להבין שהבית שלנו זה אחרת מהבית שלהם . חשבתי שמתי שהם כן יבואו שוב אלינו לשבת ולעשות שיחה כולנו יחד אבל מצד שני אני אומרת אולי לא כדאי להתערב יותר ולדבר כי הרי בשיחה רק אני ידבר ואלי זה יחמיר את השנאה כלפיי מצידם.אני יודעת שהם לא הכי אוהבים אותי ואמא שלהם בטח מטפטפת עוד רעל אז ברור לי שהם לא הכי אוהבים אותי . יש למישהו עצה ? או להגיב איכשהו ??

כאשר יש ילדים מזוגיות קודמת צריך לנהוג בתבונה

ולנסות לא ליפול ל"פחים" הרבים שישנם בדרך. לגבי השהות של הילדים אצלכם, הבית הוא שלכם ואתם כבעלי הבית קובעים בו את החוקים וגם אם אינך האמא של הילדים. צריך להבדיל בין גבולות לבין לחנך אותם. אין זה תפקידך לחנך אותם אבל בביתך הם צריכים לקבל את הגבולות שתציבו להם את ובן זוגך. חשוב שהכל יהיה מוסכם על בעלך ותפעלו ביחד בעניין שלא יקרה מצב שאת "הרעה" והוא מרחם על ילדיו כי מגיעים רק פעם בשבועיים וכו... זהו גם פח שצריך להזהר ממנו, רגשות אשם הם דבר שהילדים קולטים ומנצלים לרעה ובעקבות כך פורצים גבולות. מה שקורה בבית אימם אינו בשליטתך וגם אם היא "מרעילה" אותם נגדך. זה מזיק מאד לילדים אבל אל לך להתערב בעניין. אני ממליצה לך ולבעלך ללכת ליעוץ בעניין. מאד חשוב לנהל את זה באופן חינוכי נכון כדי שהילדים יהיו בריאים בנפשם ובקשר טוב עם אביהם ואיתך ושאר בני המשפחה שיבואו ושאת ובעלך תחיו בנעימים ולא יהיה מתח סביב הביקורים של הילדים ומה שכבר מתחיל היום. הילדים צעירים ויש עוד שנים רבות של ביקורים ואם תבנה היום תשתית בריאה תרוויחו כולכם. תשבי עם בעלך ותחליטו בינכם מהם הגבולות ומה את אומרת ומה הוא אומר ומה אתם מבקשים מהילדים זה חשוב מאד. כדאי שתקבלו הדרכה מדוייקת בניהול השיחה. המסר שצריך לעבור באופן ברור הוא שהם רצויים בבית ואתם שמחים שהם מגיעים ומשחקים עם האח הקטן וחשוב לכם בעקבות מה שהיה לשפר את המצב. תשאלו אותם מה הם רוצים לעשות בסופ"ש, תערבו אותם בעשיה בבית , לעזור עם הילד, לסדר שולחן לפני ארוחה וכל פעילות משפחתית אחרת. אפשר לנהל משפחה בהרכב כזה בשמחה ובכייף ללא מתח. מקווה שיצליח לכם.

למעלה