הילד במרכז?

הילד במרכז?

היום השתתפתי בדיון מעניין, על גישות חינוכיות, גישה חינוכים אחת טענה שהילד שמגיע למשפחה הוא מצטרף אל המשפחה ולא צריך לשנות את הבית בגללו והוא פשוט צריך להתאים את עצמו למשפחה, זה אומר שלא מפנים לו זמן במיוחד ולא מתערבים יותר מדי בחייו, זה אומר שהמטרה זה לחנך אותו לעצמאות, להתמודדות עם קשיים כי למעשה העולם מזמן לנו הרבה כאלה, שבעצם בכל מקום בעולם הילד יצטרף למערכות והחינוך הזה בבית בעצם מכין אותו לחיים האמיתיים.
לעומת הגישה הזו הגישה השניה היתה שהילד במרכז, ברגע שהוא נולד הוא משנה את המשפחה שלו וצריך להתייחס לזה ואליו. להשקיע בו, לעזור לו להתמודד עם החיים, לעטוף אותו בחום ואהבה כדי לייצר לו בסיס מלא ביטחון עצמי שממנו הוא יוכל להשתלב בעולם באופן יותר אופטימאלי ועם יותר כלים.
אני יותר התחברתי לגישה השניה.
מה דעתכם?

דינהלה1

New member
כמו בכל תחום בחיים צריך למצוא את האמצע

אני בעד להשקיע בילדים ועוד איך. העניין שצריך לדעת להתנהל בחכמה. יש הורים שחושבים שאם הם נותנים לילדיהם כל מה שהם מבקשים הם הורים טובים ובזה זה מסתיים אצלם. ואז יום אחד הם מגלים שהם גידלו ילדים חסרי חינוך, בלי ערכים, ללא גבולות וכבוד לזולת, והם לא מבינים איך זה קרה...

schlomitsmile

Member
מנהל
לאו דוקא חסרי חינוך, אבל מתקשים להתמודד עם העולם,
כמאמר שמשורר:"כדאי שתדעי שהחיים הם לא קיבוץ"

הורים שמעניקים הכל וכל הזמן,
עשויים בהחלט גם להעניק ערכים וחינוך,
אבל הם עסוקים כל הזמן בתיווך העולם לילדם.
הם לא נותנים לו הזדמנות להתמודד בעצמו,
לפול לפעמים על הפנים, ולהווכח שיש בו הכח לקום.
ללמוד שגם אנשים אחרים- כן, אפילו אמא-
הם בני אדם עם צרכים וזכויות.

אני בעד הילד במרכז.
לתת לו ה-כ-ל.
להיות עסוקה כל הזמן בטובתו.
וחלק מזה בעיניי, זה לתת לו לפתח את שרירי ההתמודדות שלו.

אין סתירה בין שתי הגישות בעיניי, הן משלימות זו את זו.

TaraSky

New member
הגישה השניה ללא ספק

דווקא כשאת שמה את הילד במרכז אחד הדברים הוא ללמד את הילד לעצמאות. אני מאמינה שצריך לתת לילדים להיות ילדים.

הגישה הראשונה בעיני אגואיסטית.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל גישה אפשר לישם בצורה עקומה או ממניעים פסולים

לדעתי, הגישה השניה כשהיא משולבת בראשונה,
ממש לא נובעת מאגואיזם במובנו השלילי
(מידה כלשהי של אגואיזם היא חיונית ובריאה- ביטול עצמי אינו בריא).
למעשה השילוב ביניהן עומד בבסיסו של עקרון הרצף,
שאוהדיו תומכים בו בגלל תרומתו לבריאותם הנפשית של ילדים
http://he.wikipedia.org/wiki/עקרון_הרצף

מנומשת3

New member
בסופו של דבר שתי הגישות בשילוב..

על פניו כשאני קוראת אני מסכימה יותר עם הגישה השניה. הגישה הראשונה נראית לי מאוד אנוכית ולא מתאימה לגידול ילדים.
לכן כשנולדו הבכורים שלי (תאומים) הלכתי על פי השיטה הראשונה. הם במרכז וכל השאר (אנחנו בעצם) התאמנו עצמנו אליהן ולצרכיהם
כשנולד הקטן הוא בעצם היה צריך "להתרגל ולהתאים" את עצמו לבית הקיים כבר.. כלומר זאת באיזשהו מקום הגישה השניה.
הוא בעצם צריך ללכת לםי הלו"ז והשיגרה המוכרים לגדולים יותר..
יחד עם זאת - הבית הולך סביב שלושתם. גם הוא במרכז ביחד איתם.
ככה שמאוד קשה לי להחליט.. זה כנראה שילוב של שתי הגישות

למעלה