הילד בן שלושים יש לו חום גבוה

הילד בן שלושים יש לו חום גבוה

שלום, אני רוצה להתייעץ מה לעשות ואיך אני יכולה לעזור לבן זוגי שמשלים בימים אלו שתיי בגרויות כדי להתקבל ללימודים. הוא סיים בית ספר לפני הרבה זמן וכידוע לי בבית הספר היו לו קשיי למידה שלא הובחנו ואף הוזנחו - קיבוצניק שהסתובב יותר בשדות מאשר בכיתות. הוא טוען שהוא דיסלקט, שהוא לא מצליח להתרכז ולהבין את החומר שהוא לומד כיום (אזרחות והיסטוריה) והיום הוא אמר לי שנתנו שאלה בכיתה עם חומר פתוח והוא לא הצליח לענות עליה. אני אמרתי שבטח הוא עדיין לא משופשף, כיוון שלא למד כבר זמן מה, אך יש לי הרגשה שהוא לא מצליח להתמודד כל כך עם הבנת החומר ושאולי הוא ממש נלחץ ממעמד של בחינה. איך אני יכולה לעזור לו להבין וללמוד טוב יותר? תודה

מהרי נא והניחי על ליבו תחבושת

מוטב מאוחר מאשר אף פעם. גם רבי עקיבא למד כשכבר לא היה צעיר כל כך.... מי שלא למד איך ללמוד, והסתדר איכשהו בתיכון - לפעמים יש לו בעיה בלמידה מאוחר יותר ולפעמים לא. מי שלא למד איך ללמוד, וגם לא כל כך למד - עלול להיות לו קשה כשמתחיל שוב ללמוד. מי שלא למד איך ללמוד, וגם לא כל כך למד, וגם אולי יש קושי בלמידה - התסכול שלו גדול פי כמה וכמה. ואם בכל זאת הוא רוצה ללמוד והחליט לעשות את הצעד - יש לבדוק את כל מה שקשור בלמידה : נעשה הבהרה קלה - דיסלקט אינו שם נרדף לליקוי למידה כללי או לקושי. דיסלקציה היא חוסר היכולת לקרוא, על אף למידה בצורות שונות. הבעל שלך אינו מתלונן על קושי בקריאה, אלא על קשיים אחרים – הבנת החומר, כתיבת תשובות ולחץ במבחנים. אינני יכולה להגיד מה המקור לקשיים שלו, מדוע בשנות הלימוד שלו לא היה בלימודים. זה לא רק שהשדות קרצו לו, ייתכן שכבר אז הייתה בעיה לא מטופלת ותסכול לא פתור, בנוסף לכך האפשרות לא להיות בכיתה ובמקום זאת לעבוד או להסתובב איכשהו. כדי להתחיל עכשיו ללמוד מאד רצוי לבדוק מה הקושי בכל אחד מהתחומים שמנית. ייתכן שהכל מתחיל בנקודה אחת בלתי מובנת של איך ניגשים לחומר הלימוד, ואולי הבעיה היא משהו אחר בכלל, אולי הפרעה כלשהי של קשב. מה לעשות הלאה ? אפשרות אחת היא להגיע אל מורה מיומנת באסטרטגיות למידה גם לגיל המבוגר מאשר בי"ס. היא תוכל תוך כדי פגישה איתו להגיע לבירור טוב יותר של סוגי הקושי, היא תוכל לדעת האם באפשרותה ללמד אותו או אם צריך אבחון כלשהו כדי לאתר את המקורות לקשיים ודרכי הטיפול. אפשרות אחרת היא שהוא ייכנס לכאן לפורום, ונעשה לו סדנא פרטית. כן, יש אפשרות כזו, שאדם פותח בפנינו כל פעם נקודות מסוימות שהוא מתקשה בהם ואנחנו נותנים לו רעיונות איך לנסות לפתור. זה כמובן מותנה בעבודה אישית שלו, וקצת יותר קשה מאשר הדרך של מורה מיומנת. תחליטו מה הנכון בשבילו – ואנחנו כאן. בהצלחה.

למה לא לגשת לאבחון כעת. לעולם לא

מאוחר מדי ויש הרבה מה לעשות ואפשר לעזור בשיטות מגוונות בעזרת האבחון.

למעלה