הילד הזה הוא אתה!

Mאיה

New member
הילד הזה הוא אתה!

במבט עיניו רואה אותך. בתוך הצחוק שלו חווה את נשמתך. מביטה בו, לאחר שהצחקתי אותו, מביטה בו ונזכרת...נזכרת בך. מביטה בו ויודעת שלא תהיה שם לעולם, שלא תחייך את החיוך הממיס לב הזה. יודעת שלא התקיימת מעולם. המוח יצר אותך. המוח מתעקש לא לשחרר אותך. הוא עדיין מכיר בקיומך. ואתה- אייכה? ומי אתה בכלל? איך הצלחת לגעת, איך הצלחת להכאיב מבלי שנולדת בכלל? מעניין אותי לדעת אם אתה מביט מלמעלה. מעניין אותי לדעת מה אתה חושב, מה יש לך לאמר?! תגיד, מה ניסית לעשות בכלל? מה הייתה מטרתך? לשם מה ניכנסת לחיינו? כן, אני שואלת. האם השטן שלח אותך? מה הייתה מטרתך? היא בטח לא הייתה חיובית. אחרת, איך תסביר את מה שקרה אחרי שבאת והלכת – כך ללא הזהרה?! אין לך תשובות?? או שמא אתה מחייך לך שם למעלה, כמו שטן קטן. הרסת. הבסת. ניצחת. לקחת ממני את היכולת להבין. לקחת ממני את היכולת להאמין. לקחת ממני את האושר שאפף אותי. שלחו אותך להעניש אותי? מעניין על מה, כי העונש כבד מנשוא!! התמימות המעטה שנישארה בי- ניגמרה. האמונה- נעלמה. לא, אני לא מעיזה לשאול איפה אלוקים, אני יודעת שהוא קיים. אני יודעת שהוא מביט, אבל שואלת שאלה קטנה...האם במותך לקחת את המעט שהיה בלב לאלוקים? עד כדי כך אתה שונא אותי? ומי אתה בכלל?... ראבק, מי שלח אותך?! טוב לך שם ליד המלאכים? הם מצליחים להצחיק אותך? אתה משתובב עימם? האם אתה מביט בנו קצת? היינו אמורים להיות הוריך. או שמא ידעת מלכתחילה שאין אנו מיועדים להיות הורים לך ולאף תינוק אחר. אולי כך לא ניקשרת. ואני- מה לעשות?! חלמתי. חלמתי לאחוז בך. חלמתי להצחיק אותך. חלמתי לחטל אותך. חלמתי יותר מידיי! נאיבית שכמותי, להאמין שאיי פעם אהיה אמא, אשליה. אשליה שכולם חיזקו. כן, לא רציתי אותך בתחילה. אולי על זה כעסת? אולי בגלל זה עשית לי דווקא. ואם כך הדבר, איך לא ראית את השינוי בי מתחולל? איך לא חשת את אהבתי אט אט נבנית. איך לא שמעת את קולי לוחש לך כל הזמן "ילד שלי, אמא אוהבת אותך". אמא= אני! כן, למדתי לקבל אותך. כן, התרגשתי כל כולי לקראת לידתך, גופי ערג אליך- בטוח הרגשת. כל נשימה שנשמת נשלחה אליך ממני כמו מכתב אהבה מוצף לבבות אדומים. התעלמת... האם נטרת לי? האם לא השכלת להבין ששינית אותי? שהכנת אותי לקראת בואך? שלימדת אותי מהי אהבה וערגה לילד...לילד שלי. והוקסמתי, הוקסמתי מהשינוי הנפלא שהתחולל בי, וכל כך רציתי, כל כך רציתי להיות אמא שלך. כל כך רציתי שתהיה הילד שלי. כל כך רציתי!! אבל אתה, כנראה לא רצית אותי. כנראה לא הייתי מספיק טובה. ומי אמר שאין זכות בחירה? מי אמר שלא בוחרים את ההורים? הנה אתה בחרת...הלכת ממני ומאבא שלך, ואתה בטח עתה ילד של מישהו אחר. ומה זה אומר עליי? מה זה אומר על אבא שלך? ואולי אתה חושב שטוב שאנחנו לא ביחד יותר. אולי אתה חושב שהוא יהיה מאושר עם מישהי אחרת. אתה יודע מה, אולי אתה צודק! אתה יודע מה, אני גם חושבת שאתה מתכוון עוד לחזור. לא, אני לא חיה באשליה...אתה לא תחזור אליי, אתה תחזור אליו. כואב, אבל לא משהו שאני לא אקבל, אני בעד בחירה- והנה הוכחה שיש זכות בחירה. אז אתה השולט. אתה מרגיש טוב עם זה? שאלה שאני לא מפסיקה לחשוב עליה- אתה לא מתחרט אפילו טיפה? אתה לא מרגיש רע, אפילו לא מעט? אתה מביט בנו בכלל? אתה מביט בנשמתי? אתה קורא אותה? ואולי אתה פתאום מבין מה עשית? אולי פתאום אתה רואה את ההרס שנטעת. אולי לא לזאת התכוונת- אולי אתה רוצה לחזור?!...קצת מאוחר כעת, אבל אני מחבקת אותך, אם כך אתה חש. אני רוצה להאמין שלא התכוונת לרע, אני בוחרת להאמין בכך! אולי כי יותר קל לי להאמין בזאת. אולי כי לא אוכל להתמודד עם העובדה שאתה, המלאך הקטן שלי בעצם היית שטן. לא, זה לא משהו שאוכל להתמודד איתו- כי אהבתי כל כך. כי אני עדיין אוהבת. כי נהרסו חיי על מזבח אהבתי אותך. כי נפלתי לתהום ענקית, כי אני עדיין מטפסת ממנה ועדיין קרובה לתחתית. כי אם אתה נשלחת להעניש אותי, אם אתה באת ומילאת את עולמי ובעצם היית שטן קטן בתוכי. כי אם רוע כזה אפשרי וקיים, אז למה לטפס מהתיהום? למה לרצות להמשיך הלאה? כי ילד, תינוק, פעוט זה הדבר הכי טהור. וזו לא עוד אשליה, אני מאמינה בכך, אני רואה את זה מסביב, עם כל תינוק שנולד. אני רואה את האור והטוהר בעיניו של התינוק המחייך, אני רואה את זה בעיניו של האחיין שלי. אני רואה אותך ניבט מעיניו- אז אולי בכל זאת היית כולך טוהר, אולי אני לא טועה והיית מלאך. אולי השטן לא השתלט עליך? אולי נלחמת נגדו כשבא הוא לקחתך והובסת? אם הייתי יודעת... לא הצלחתי להגן עליך. לא הצלחתי לשמור עליך. אולי נכון הדבר, אולי אני לא ראויה להיות אמא? אולי טוב שלא נולדת. אולי כל ההרס מסביבי שנוצר עקב האובדן אותך, אולי זה הסימן לא לנסות להביא ילדים לעולם? אולי....אני כבר לא יודעת כלום. בוא ואספר לך מעט מה אמא שלך הרגישה אחרי לכתך. אחרי שידעה שהיא מולידה גוף ללא נשמה. אתה לא יודע מה זאת לידה. גם אמא לא ידעה, עד שהיא חוותה. ילדתי את גופך שזיהם את גופי, שגרם לי להאמין שאני הולכת עימך, שהעלה את חום גופי לכדי כך שהרופאים ואבא במיוחד נלחצו מכך. ואני? אני הייתי מטושטשת, אבל לא עד כדי כך שלא הבנתי מה קורה...כולם היו היסטרים מלבדי.אני לעומתם הייתי שלווה, מחויכת... רציתי כל כך ללכת איתך. רציתי כל כך שנהיה ביחד, רציתי כל כך לחוש אותך. עד כדי כך אהבתי אותך... לא היה איכפת לי לוותר על הכל- רק להיות עימך. ואתה, לא אהבת אותי מספיק. פעוט שכמוך רץ מהר לאלוקים והותיר אותי מאחור, הולכת לאיבוד, מחפשת אחריך ומוצאת את עצמי חוזרת על עקבותיי, חוזרת לעולם בלעדיך. חזרתי לאבא שלך, שנשם לרווחה. חזרתי כואבת ופצועה. ילדתי אותך, או יותר נכון את גופך ונגעתי בך- יודעת שאיבדתי אותך לנצח, יודעת שיכולנו להיות ביחד, אם רק הייתי מזדרזת. יודעת שאין סיכוי שתהיה שוב חלק ממני. וליטפתי אותך, המומה. לא מבינה, ליטפתי את גופך, את מה שנותר ממך...עד שלקחו גם את השארית הזאת ממני. ואז באים ימים נוראים, כל העולם סביבי. ולא הבנתי את גודל האובדן. לא הבנתי שזה הסוף, ליבי סירב לקבל זאת ונראיתי חזקה בעיני כולם. מגוחך איך אנשים מביטים עליך וכבר קובעים מה מצבך. איך הם לא הבינו שאני בכלל לא איתם? איך הם לא ידעו שנכנסתי לבועה? שאין אני יודעת מה קורה סביבי? לאביך לא נתתי לדעת. לא רציתי להכאיב, לא בימים שאחרי, לא בחודשים שאחרי. כאבתי לבד. הסתגרתי. לא יכולתי לדבר, לא יכולתי לבטא את שחשתי, לא יכולתי להוציא ולו קול קטן. לא יכולתי לבכות, לא יכולתי לצעוק- בזאת חטאתי, כי הוא לא הבין. כי לא נתתי לו להבין, כי לא הכנסתי אותו לעולם החדש שחייתי בו, לבועה הקטנה והמרופדת שלי. חטאתי לו, חטאתי לעצמי, חטאתי לנישואין שלנו. ואני יודעת שלא יכולתי אחרת. אני יודעת שאם הייתי חווה זאת שוב פעם מחדש, לא היה משתנה דבר. הלב לא היה מסוגל לעקל, המוח גם כן. לא היית עימי והיית כל עולמי. אבא שלך, הבעל שלי, כל כך רצה ילד נוסף. כל כך רצה למלא את הריק בחיינו, את הריק בליבו. ואני, מרשעת שכמותי, לא יכולתי. לא רציתי. לא הסכמתי. לא יכולתי לחשוב על ילד אחר שיחליף אותך. לא יכול להיות תינוק אחר שימלא את החלל שאתה הותרת, לפחות מבחינתי. ואבא שלך, רצה מישהו קטן שימלא את ליבו. ועתה שחושבת אני, אולי הוא קיווה שהמישהו הקטנצ´יק הזה יציל את נישואינו, יציל את שנינו, יציל אותי. ואני, כואבת מידיי, לא ראיתי זאת. לא ראיתי מישהו אחר תופס את מקומך. מגוחך...כי אתה לא חיית ביננו, מגוחך...כי מי אתה בכלל?? ואיך? איך באמונה עיוורת שמרתי על קדושתך, איך באמונה עיוורת שמרתי על זכרך. הסיוט הזה, הכאב שלי, הרס את כל מה שהיה לי, הרס את הנישואין, את העבודה, את עצמי. איבדתי צלם אנוש, נותרתי בלעדיך, נותרתי ללא כלום. ואין כפרה.

Mאיה

New member
....................

שנה ליום בו נולדת ללא רוח חיים. הדלקתי נר זיכרון. אני מקווה שהבטת, אני מקווה שראית, כי הלב שלי הוקדש לך ביום זה. הסתגרתי בבית, לבד. אבא הניח לי כל היום ורק אסף אותי בערב, הוציא אותי, היה איתי, ודיברנו עליך. בזמן שכבר לא דיברנו עלינו, עלי ועליו. בזמן שהכל היה חתום. בזמן שהפרידה הייתה בסופה. עדיין היינו יחד,כי הכאב היה שלנו. היינו ביחד ביום הזה למענך בלבד. ידענו שאולי זה היום האחרון בו ליבנו יהיו כאחד. ואכן כך היה- זה היה היום האחרון שלנו כמשפחה, כזוג. זה היה היום שסגר את מי שהיינו, שחתם את התקופה שלנו, היום האחרון של החלום שלא הוגשם, החלום שליווה אותנו מיום נישואינו, החלום של משפחה. החלום של האהבה שלנו. אהבה שנגמרה עקב אובדנינו, עקב אי התקיימותך. נותרתי לבד. ללא בעל, ללא הורים- שלא הבינו דבר, ללא עבודה, ללא נשמה. כי לקחת הכל, כי נגעת בליבי בעוצמה שאף אחד לא מסוגל לה. כי היית בשר מבשרי, כי היית נשימה מנשמתי. כי לא חיית למעני. כי איבדתי אותך וביום הזה איבדתי את עצמי. כי מתתי איתך, גם אם לא הלכתי עימך. שמחתי וחיוכי נעלמו ביום בו מתת. עתה ששה חודשים אחרי הפרידה מאביך. לפני מספר ימים, כשאביך בא לביקור, דיברנו עליך. ואמרתי לו שאני שמחה על הגירושין. שאני שמחה שאנחנו כבר לא יחד יותר, כי אני כבר לא כואבת את האובדן, כי אני כבר לא חיה אותך, ילד שלי. אני מרגישה שהתרחקתי ממך ואני תוהה אם לכעוס על כך או לשמוח. כבר לא כואב לי, אני עדיין אפופה בעצבות מוסווית ולא יודעת למה, רק יודעת שהלב כבר לא נושא כאב כל כך גדול. לעיתים אני מרגישה כאילו מעולם לא נישאתי. לעיתים אני מרגישה כאילו מעולם לא הייתי קרובה להיות אמא. ואני בכלל ילדונת קטנה, ועם זאת כל כך בוגרת בפנים. כל כך מלאה. כבר לא אותה תמימה, כבר לא מאמינה עיוורת. כבר מכירה במציאות כמו שהיא. כבר יודעת מהו כאב אמיתי, למרות שחוויתי כאב נוראי בעבר שהייתי בטוחה שאין דומה לו ואין גרוע ממנו. כשאיבדתי אותך הבנתי שיש יותר גרוע. הבנתי גם עוד דבר. הבנתי שיכול להיות שחיי יביאו עליי כאב יותר גדול מהכאב שבלאבד אותך. מקווה שלא, אבל כבר לא נאיבית. מציאותית יותר. אביך כאב כשאמרתי לו את הדברים הללו. והוא אמר שהוא עדין חושב עליך לפעמים, שהוא עדיין כואב אותך. האם הוא אהב אותך יותר ממני? וכיצד הדבר אם אני זאת שנשאתי אותך? אני זו ששינתה צורתה כשהיית בתוכי, אני זו שגופי לעולם לא יהיה כשהיה, שנשמתי השתנתה גם כן עם הווייתך. איך זה שאבא שלך עדין כואב ואני כבר לא? הייתי עם הילד ההוא, הילד ההוא שהצחקתי והשתוללתי עימו, האחיין שלי. הבטתי לתוך עיניו וניזכרתי. צביטה קלה בלב עברה לי, אבל אני מאושרת שיש לי אותו, הקטנצ´יק הזה הוא הילד שלי. אני לא הבאתי אותו לעולם, אבל הוא הילד שלי כי אימצתי אותו לליבי. כי הוא מכניס אושר בכל דקה שאני עימו, כי אני חשה צורך להזיל דמעה עם כל חיוך שלו, כי הוא נוגע בי- בלב שלי. כי הוא מרפא את הפצע שאתה הותרת. הילד הזה הוא שלי, בלב. ואין לי צורך בילד אחר, אין בי כוח לכאוב יותר. אין בי רצון לאבד שוב. יש לי אותו והוא עולם ומלואו. הלוואי רק שלא יכעסו עליי שוב שאני בוחרת בו ולא באחיו. הלוואי שיבינו הוריו של הילד הזה, הוריי שלי, שבנושא זה אין לי שליטה. הלוואי שיבינו שהוא נגע לי בנשמה, שהוא ממלא אותי, שהוא מעניק לי כוח ותקווה, שהוא מעניק לי אושר ולו לרגע קט. שיש בו משהו שלא היה בך- החיוך הממיס הזה, החיוך שלא תחייך לעולם. היה שלום ילד, המשך במסעך ומי ייתן ונישמתך תתן אושר למישהו אחר, מי ייתן ולעולם לא תפגע שוב באיש. כי אמא שלך כבר לא תהיה מי שהייתה. אמא שלך השתנתה. פרידה...

שלום לך Mאיה

הלב נקרע כשקוראת את מה שכותבת. מקווה בכל ליבי שתמצאי אהבה חדשה כשיהיו לך ילדים אחרים מאמינה שתהיה לך נחמה. גם רציתי להגיד לך תודה. לפני כמה חודשים שוטטתי פה. משהו שכתבת, גרם לי להיכנס ולכתוב לך. מאז אני כאן. חושבת שזה יותר מצרוף מקרים שהגעת לכאן היום בחזרה. הנה. בזכותך אני שוב פה מחדש. שיהיה לך רק טוב אשה מכל הלב.

רחלי27

New member
לילדון של מאיה..

אני קוראת את אמא שלך,פעם ופעמיים. קוראת וכואבת בכאבה. קוראת ומרגישה את האובדן המופשט שהיא מתארת בצורה מוחשית ככ. קוראת את ההרגשות שהיא מציירת בצבעים ברורים ואומרת לך שבאמת הפסדת אמא!! מאיה.. הרגישות הזו, האהבה למשהוא שרק התחיל להיווצר, האפשרות להעביר את התחושות,,,-את מדהימה! תמשיכי מאיה בדרך שלך... בטח מישהוא כבר ישים לב לאיכות הזו ולא יוותר עליה בקלות. מאיה-חיזקי ואימצי!! רחלי.

גריני

New member
כמה כאב

יכול להיגרם ע"י תינוק בן יומו?? זה פשוט לא יאומן! חזרתי מהעבודה הביתה עם דחף לכתוב כאן מספר מילים על אמונה כדרך להתמודדות עם אובדן. קראתי את מכתביך המצמררים והרגשתי כל-כך מטומטמת... השאלות הנוקבות שלך מחקו את כל "התשובות המחוכמות" שלי. מול סבל כזה, לנוכח אובדן נוראי שאת עברת - לא רק האבל, אלא כל מה שסיפרת, אין מילים אין תשובות. כל מה שאכתוב יישמע נדוש. שמחה בשבילך שאת אחרי השחור ומקווה שחרדותיך מכאבים נוספים יפנו מקום לתקווה ואושר.

גריני

New member
תודה יקרה!

תגידי - את גם נושמת אותי?
במחווה הקטן שלך עזרת לי להבין מה בעצם אני מחפשת כאן "לא משפחת שכול שכמוני"... פשוט מתחברת לרגישות שלך ושל כל האחרים. סליחה על ה"הללויה" - זה אולי לא במקום, כל-כך הרבה כאב יש כאן, אבל איתו גם כל-כך הרבה רגישות אותה אני נושמת לתוכי.

מיכל@בר

New member
כל כך נוקב, כל כך כואב.....

מאחלת לך מכל מקום שיכול לאחל, שתדעי גם מנוחה, איזו שלווה בכל הכאוס הזה...

Mאיה

New member
תודה לכם

כשישבתי וכתבתי לא ידעתי מה יצא החוצה. ראיתי את האחין שלי, החיוך שלו המיס אותי וכאבתי לרגע. ידעתי שאני חייבת לכתוב את זה (לאחרונה מוצאת את עצמי כותבת הרבה). ודרך הכתיבה כתבתי דברים שזעזעו אותי, כנראה שזו התמודדות עם הכעס, כנראה שאני בשלב הזה... כנראה אני כעת כועסת, כאשר לפני כן לא הייתי מוכנה לתת לכעס להיות חלק ממני, נידיתי אותו וחייתי את הכאב. סלחתי על משהו שלא הבנתי. קיבלתי את המכה מבלי שכעסתי. ועתה, זה יוצא החוצה. ובצורה בוטה. אולי כי הכל מסביב לא מסתדר, אולי כי הכל נשמט לי מהידיים, אולי נגמר בי המקום שסולח. כן, הגעתי למקום שאני ממנו מטפסת, לאט לאט, גם לא כל כך יודעת איך? אני לא מצליחה להביט אל העתיד- לא מצליחה לראות את המחר. מוצאת את עצמי מתקיימת מרגע אחד למשנהו. ורואה את הסוף...הוא לא זוהר בכלל. אני גם מפחדת מאוד להתחבר אל האחיין שלי יותר מידיי. והוא היחיד שמכניס רוח חיים בתוכי. מפחדת להתחבר אליי כי כבר כעסו עליי שאני נותנת תשומת לב אליו בלבד ולא לאחיו, ואחיו כבר נפגע. ושניהם ילדים קטנים, אבל מה לעשות שברגע שאני רואה את האחין הזה, אני פשוט לא רואה אף אחד אחר? ואני לא מתכוונת... תודה לכן שאתן כאן. תודה על המילים שלכן שחיממו לי את הלב, שגרמו לי להבין שיש מישהו שיודע, שיש מישהו שמקשיב, שיש מישהו ששומע את הזעקה שלי(השתיקה שלי). מנסה לעשות סדר בבלגן. Mאיה.

גריני

New member
"והעיקר -לא לפחד כלל"

(תיכף אני כבר אחטוף מעזרא...) אבל לך מאיה - עצה קטנה (איך אפשר בלי?) קחי את הדברים לאט לאט. לא להסתכל על הסוף - ממילא אינך יודעת מה מחכה לך מחר (יש בו לפעמים גם דברים טובים, את יודעת). אז נסי להסתכל על כל יום בנפרד. כל יום והאתגרים שלו כל יום וההפתעות שלו. והמשיכי לכתוב. ואולי לאט לאט גם האחין השני ייכנס לך עמוק ללב - ואז תהיי הדודה הנפלאה. ואולי לא! וגם זה לגיטימי - את יודעת, גם הורים אוהבים את ילדיהם השונים בצורה שונה! וכעס הוא כמובן בן לוויה "נאמן" של האבל. מאחלת לך ימים טובים ובהירים יותר בהמשך.

מרב.

New member
דרך הודעת היום הגעתי אלייך

ואני כואבת ובוכה איתך ומזועזעת מהאובדן. אבל תוך כדי קריאה רציתי לצעוק לך שלא תתני לאיש שלך לעזוב, שהוא צריך להיות העולם שלך, התמיכה שלך, החומה שלך שהוא הדרך באמצעה תוכלי להתגבר ולשוב לעמוד על הרגליים- אבל לא שמעת את צעַקַתי. מאיה, את צריכה להוציא את הכאב, את טובעת בו, אסור לך לאבד את חייך. אל תטבעי בכאב הזה, תתרוממי ממנו. ואומרת לך זאת אני, שמנסה שנתיים להביא ילד לעולם ללא הצלחה, ובטכה כל חודש מחדש את האובדן, את האכזבה, את הכאב והפחד שאולי לא יהיה ומי יודע כמה שמן זה יקח. האובדן שלך מוחשי וגדול וכואב הרבה יותר, אבל את תשקעי, אל תטבעי, את תביאי עוד חיים לעולם, והחיים החדשים ירפאו את הכאב, אם כי הצלקת לעולם תישאר. אני מחבקת אותך, בוכה איתך, מרב

dont know

New member
Maya. your message

words cannot explain what reading your message meant to me. I have been looking for a long long while for a place where I can explain my pain. I am looking at the screen, trying to think how can I explain. But you would understand, right, maybe with out many worlds. People look at me and wonder how can I mourn for such a long time a baby, an unborn baby. A baby who didn´t have a name, and doesn’t have a grave, and I don´t even know what his gender would have been. a boy? a girl? Yesterday I cried again, trying to explain to my husband that I am still there, with my legs wide open while some doctor suck the baby out of me. The baby we both wanted so, the baby that made me throw up every day, every morning. the baby who changed my figure, the baby who disfigured my soul. My husband is looking ahead, to the future. And I feel so old and so a apart, I don´t see the future. Thank you. Thank you for expressing you feelings so well. I don’t feel so alone now.

למעלה