הילד לא רוצה לחגוג יום הולדת, מה עושים?

דינהלה1

New member
למה? מה הוא עונה כששואלים אותו?

אולי אם תדעי את הסיבה תוכלי להציע לו אלטרנטיבה

simonapelleg

New member
יום הולדת

הילד יודע בדיוק מה הוא רוצה ומה לא.
ימי הולדת ותשומת לב לא מענינים אותו.
ובכל זאת איך מציינים יום זה?

דינהלה1

New member
אפשר לחגוג במסגרת מצומצמת

למשל להזמין 3-4 חברים הכי קרובים. אני עשיתי את זה כמה פעמים עם הבת שלי. הכנתי עם הבנות עבודת יצירה כשהתכוננותי לכך מראש, לאחר מכן משחק חברתי נחמד, כיבוד, טקס הדלקת נרות וכו. אפשר להזמין חבר טוב או שניים וללכת איתם לסרט ולקנות פופ קורן, לקחת לסדנה בתחום שמעניין אותם, לאיזה אטרקציה שהם אוהבים: קרטינג מכוניות, ג'ימבורי, גן חיות וכו. לדעתי תגבשי לך כמה אופציות שאת יכולה לעמוד בהן ותציעי לו שהוא יבחר מתוכם את המועדפת עליו, תני לו יום יומיים לחשוב על זה.

simonapelleg

New member
יום הולדת

תודה על ההתיחסות,
בעבודתי אני נתקלת ברצון עז של הורים לחגוג לילד יום הולדת.
יום ההולדת הוא יום מיוחד להורים ולילד כאחד.
חשוב להקשיב לרצונו של הילד גם אם הוא מתנגד לחגיגה קטנה או גדולה במיוחד,
אך יחד עם זאת לדעתי חשוב וכדאי לציין יום זה. להכין שולחן עם מתנה ודברים אהובים ע הילד ובכך לצין את יום הולדתו.
אני תמיד מספרת ויושבת עם אלבום התמונות ומספרת על יום הלידה ועל היום שבזכותו\תה הפכתי שוב לאם.
ובכך היום הופך להיות מיוחד.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה הוא רוצה? הוא בעל השימחה, אז ככל שזה מתאפשר
נראה לי שכדאי לשמח אותו

אם הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה, וזה משהו אפשרי מבחינתכם,
נראה לי הגיוני ללכת על זה

Internet Mom

New member
הכרתי ילד

דווקא בניו יורק... שאמר בתוקף שהוא לא רוצה יום הולדת. אבל אחרי שהיום הולדת הלך חלף הוא כל הזמן אמר- איך רק לי מכל הגן לא עשו יום הולדת! אמא שלו השתגעה!

בסוף היא עשתה לו יום הולדת ממש יקר וכשאמרו לילד מזל טוב הוא אמר- זו בכלל לא היום הולדת שלי.

בסופו של דבר גם האמא צחקה על זה. אבל כתוצאה מסיפור הזה אנח מקפידה לדאוג לכך שהיום לא יחלוף בלי שום סימן או התרגשות- אפשר ממש ממש בקטנה עם המשפחה, או רק מתנה- אבל שיהיה משהו.

ריטה1

New member
ברחה לי ההודעה

יש לי 2 בנות,שעבור כל סיבה היא סיבה למסיבה, הכל גרדיוזי ובגדול.
הגדולה, 11, כבר חודשיים מתכננת את יום ההולדת שלה, לא רוצה לחשוב מה יהיה בבת מצוה שנה הבאה.
אנחנו כולנו אנשים די מוחצנים, אז זה לא משונה.
אבל במשפחה של בעלי יש ילדה כזו, ומצחיק שהיא חברה טובה של הילד שלי.
לדעתי חשוב לזרום עם הילד, זה היום שלו
כמובן בגבולות של מה שמקובל עליכם כהורים

simonapelleg

New member
ימי הולדת

ערב טוב,
לא הייתי רוצה להתחלף, למזל,

חשוב שאנו כהורים נהיה קשובים לילדינו ובכל סיטואציה בין אם מדובר ביום הולדת, מסיבה, או כל דבר משמח אחר ובין אם מדובר בהפך הגמור.
מילת המפתח היא איזון, לא להגזים ולרצות יתר על המידה ולא ההפך, להתעלם.

למעלה