הילד מאד היפר מה לעשות איתו?

הילד מאד היפר מה לעשות איתו?

היי קטרין, הילד שלי מאד היפר ומקפץ מדבר לדבר. מאד קשה לשבת איתו על לימודים או אפילו לספר סיפור. רק מול מחשב או טלויזיה הוא יושב יותר בשקט (מול הטלויזיה הוא גם לפעמים מקפץ ומתרוצץ). בשנה הבאה הוא יעלה לכיתה א' ואני מאד דואגת. אשמח לרעיונות תודה

vered73

New member
יש דרכים רבות לעזור.

חשוב להבין קודם כל אם הילד היפראקטיבי, בעל הפרעות קשב, או פשוט ילד פעיל מהרגיל. אני אתיחס למצב האחרון: צריך לבדוק עם הגננת שהילד מסוגל לבצע מטלות הווה אומר, לשבת על הכסא ולבצע הוראות ועבודות שהיא נותנת לו שלא באמצעות המחשב. סביר להניח שאם יש בעיה קלינית הגננת כבר היתה מפנה אותך ליעוץ מתאים. בנוסף, לבדוק איך הוא במפגש. ילדים רבים אינם בבית מה שהם בגן. חשוב שידע לגלות קשב ריכוז וסובלנות בעת שהמורה מסבירה. אם מדובר בקושי נורמלי, לא משהו בעייתי וקליני, יכול להיות שהילד פשוט משועמם, והטלויזיה מהווה גירוי עבורו כהרגל מילדות. אני אומרת זאת מנסיון - אצלי בבית חוברו הכבלים רק אחרי 4 שנים. בואי נאמר שלא לראות טלויזיה אצלנו, זה לא עונש... לא מזיז לילדים כל כך, אלא אם כן זו סדרה מסוימת אהובה בשעה מסוימת. אולי לענין את הילד בחוג, לצאת החוצה, לנסוע פעם בשבועיים למקום מענין כמו פינת חי, גן משחקים עם מתקנים מעניינים (יש ברעננה, בנס ציונה, ובכפר סבא), לקבוע עם חברים יותר, ולבחון את הפעילות יתר בעיניך בסיטואציות שונות. אם מדובר במשהו קליני יותר - יש טיפולים רבים מתרופות כימיות ותחליפיהן הצמחיים, ועד לשימוש באומנות, מוסיקה וגם רפלקסולוגיה. בהצלחה.

האם הילד אוהב מזון כלשהוא מאודדדדד?

כמו למשל: שוקולד? גבינה צהובה וכו'? אם התשובה חיובית יתכן והוא אלרגי למוצר הנ"ל ולפעמים אלרגיות מתבטאת ב"היפראקטיביות". כפי שורד כתבה הנושא מאוד רחב וצריך לבדוק לעומק. בהצלחה,

כמו שענו לך ורד ווקטוריה

היפריות היא תוצר של .... תזונה קלוקלת ולא מתאימה לילד. חוסר באומגה שלוש עודף באומגה שש ותשע (הרבה טיגון וכו...פחות מדי דגים) מאכלים שהם בעצם סוכר זמין לגוף בצורה מוגזמת. צבעי מאכל אלרגיות למזון וכו'... יש הרבה הורים שתיספו באומגה שלוש + ויטמין E והיה שינוי. פרחי באך , תמציות קריסטל חוג סופורט , קרב מגע ועוד. בגדול זה כל מה שעולה לי כרגע בראש. לגבי תזונה ממליצה בחום לבקר בפורום הביורפואי יש שם המון טיפים. בהצלחה

vered73

New member
הרשי לי לתקן אותך, לא התיחסתי לנושא

התזונה בכלל. חשוב להבחין קודם כל אם מדובר במצב קליני או בסבירות כלשהי שחושדת בה האם. בבדיקה שערכנו אנו על שני הבנים הגדולים יותר (עולה לכיתה א, עולה לכיתה ג') גילינו ששני הילדים, באופן מוחלט, שונים משמעותית בבית לעומת הגן. אגב, ערכנו גם תצפיות משלימות מעבר לגדר, כדי לעשות הפוך על הפוך. כמובן, שרצוי לקצץ במתוקים. חשוב לי לאזן את התמונה שיש מצבים בהם רק נדמה להורים שהילד פעיל מדי. ובהגיעו לכיתה א' הוא ישר מתאזן.

אז למה לתקן

מה שאת אומרת ומה שאני אומרת לא סותר אחד את השני כלל יש המון סיבות להיפר והורה צריך לבדוק למה ומדוע וזו לא עבודה קלה כלל. את מדברת מהנסיון האישי שלך שהוא לא מבוטל כלל, אך מצב היפר אצל מורכב מאד ולא קל כלל מטפל טוב לא יכול לחשוב רק על אמת אחת הוא צריך לראות את התמונה הכוללת. בכדי להגיע לאמת האישית של אותו ילד.

vered73

New member
(רק לתקן את המשתמע כאילו אני זו

שהדרכתי למשהו מסוים, בעוד שלא עשיתי זאת. כמו שאמרת, כל אחד ונסיונו. זה היה תיקון סמנטי...
)

../images/Emo124.gif../images/Emo41.gifמצרפת לינק לאתר

מעניין בעניין האבחונים הפסיכיאטרים. שנוי במחלוקת ומעורר מחשבות אשמח לשמוע את דעתכם ?

תודה רבה לכולכן על התשובות

תשובות ורעיונות יפים. תודה. כן, הוא אוהב מתוק, כמוני
למשל וגם
אני משתדלת שהוא יאכל בריא והעברתי אותו לחרובים, אך זה לא דומה
לגבי פעילות- הוא אוהב לקפוץ במיוחד על הספה וגם מים, אבל לא מוצלח בחוגים מוטוריים. אוהב גם
שכנראה גם משפיע על ההיפר.

אמנם לא פגשתי והכרתי את הילד מקרוב

אך יש לי חשש שאולי הוא מגיב למתוק (בעיקר שוקולד) לא כל כך טוב
. גם אם נותנים לו ממש ממש טיפונת של שוקולד התגובה יכולה להיות זהה כמו אכילה של חפיסת שוקולד שלמה. שוב, די קשה לתת פתרון כאשר נחשפים רק לחלק קטן מחיי והוואי הילד. מאחלת רק בריאות, שלווה ורוגע,
ויקטוריה

היפר אקטיביות -הבחנה

לפני שמחליטים אם הילד סובל מהיפר אקטיביות או מהפרעת קשב אחרת (או סתם שובב חסר סבלנות)רצוי לערוך איבחון מקיף ולנסות לעזור לו להתמודד עם הקשיים שלו (בלי להעליב - לא עם הקשיים שלך...) יש פתרונות , חלקם טובים מאוד ומאפשרים ייצוב ואיזון ! אשמח להיות לך לעזר - בהצלחה גדעון

למעלה