הילד מבוגר 27 ועדיין חי בבית

ישנו קישור בפורום ל"אגודה לטיפול

במשפחה ובנישואין" שם ישנה רשימת מטפלים משפחתיים וזוגיים מוסמכים על פי איזור מגורים , כמו כן אני בעלת מקצוע ומתגוררת בתל אביב. מאחלת למשפחה שתהיה להם היכולת לעשות שינוי.

yossi210

New member
הילד מבוגר 27 ועדיין חי בבית

שלום רב אני לא בטוח שזהו הפורום המתאים אולם אולי תוכלו לכוון אותי לפרום הנכון או להתייחס לבעיה. הבעיה היא כזו, הילד כבר בן 27 ועדיין חי עם ההורים ללא יכולת או יותר נכון רצון עצמאי לפרנס את עצמו. הילד נעול על תחום עיסוק מסויים שרק בו הוא רוצה לעסוק וכבר קרוב לארבע שנים מנסה להשתלב בו ללא הצלחה יתרה כל נסיון לומר לו שינסה לעבוד בעבודה אחרת לכיסוי ההוצאות היומיומיות וימשיך לעבוד במקצוע חלומו אחר כך נתקל בסירוב עקשן, ההורים הם המממנים וגם להם המצב קשה. למי ניתן לפנות לייעוץ ? האם יש פורום המטפל בנושאים כאלה?

זהו בהחלט הפורום המתאים ואנסה לתת

כיוון מחשבה. לא ברור לי מי הדובר, אחד ההורים או מי מהמשפחה אבל לפונה יש לה נגיעה בבעיה. בחור בן 27 שגר בבית זה אכן מקשה וראוי היה בגיל זה לגור מחוץ לבית ההורים. אם זאת אני מאמינה שמה שמשאיר אותו בבית זה לא רק חוסר השתלבות במקצוע בו רוצה להתקדם אלא יש גם "אפשור" מהבית. גם אם ההורים אינם מרוצים כלל מהמגורים שלו הם באופן סמוי ובלתי מילולי מאפשרים לו להשאר או לא מאפשרים לו באופן פרדוקסאלי אולי, לעזוב. האם הנושא עלה בשיחות במשפחה? האם התבקש למצוא לו מקום מגורים אחר? חשוב לדעת כדי לבדוק איך אפשר לשנות את המצב. תתייחס/י לשאלותי ואוכל להמשיך בתשובה.

yossi210

New member
תשובה לחגית

שלום חגית ורד הדובר הוא בן משפחה, הנושא עולה בכל מפגש משפחתי אולם איך ניתן לבוא בדרישות שיעזוב את הבית ויגור במקום אחר כשהבחור לא עושה 200 ש"ח בשבוע ? וכל נסיון להסביר לו את המצב נתקל בקיר של עקשנות שזה החלום שלו וגם אם הוא יצטרך לישון ברחוב הוא לא יפסיק לנסות להגשים את החלום (לדעתי זוהי סחיטה ריגשית של ההורים- הרי ההורים לא יתנו לו לישון ברחוב). לדעתי הוא חי את החלום שלו על חשבון הוריו, וכל פעם שמעירים לו או מנסים להאיר את עיניו מתחיל ויכוח על כמה שאנחנו לא מבינים את המקצוע ושזו הדרך היחידה להכנס לתחום וכו'. יותר מזה שהוא גר בבית, הוא גם חי על חשבון ההורים מחזיק רכב ומעשן, את החדר שלו הוא הפך למבצר נעול שעל מנת לדבר איתו צריך לדבר מעבר לדלת נעולה, ובכלל ברבה מאוד מתחים סביב הנושא. הוא כמעט שלא עוזר בבית (ולא רק בתחום הכלכלי). ההורים מטיפים כל הזמן לעזרה בין האחים, ובאמת שיש רצון, אולם אני משוכנע שאם אתן לו כסף הכסף יצא על סיגריות ודלק ולא באמת להתמודדות עם המצב, ולכן פניתי לפורום הזה על מנת לנסות לפתור את המצב ולא ולטפל בסמפטום. תודה מראש על תשובתך

באופן ההתייחסות הנוכחית של המשפחה

לבחור, לא יהיה שום שינוי. איזו מוטיבציה יש לבחור לעזוב? יש לו דיור בחינם, דלק בחינם, כלכלה וצופרים. גם אני לא הייתי עוזבת... מה שקראתי לו "איפשור" הוא הדרך בה המשפחה כולה (כולל אתה לפחות בגישה) עוזרים לו להשאר פרזית שגר עם הוריו . אפשר להתקדם לקראת חלום וגם להתפרנס, אפשר לעבוד וללמוד אפשר לעבוד ללמוד ולהיות חלק מן הבית כתורם לכלכלה ולעזרה אבל כל עוד ניתנות לו מתנות לא ינקוף אצבע ולא יזוז מילימטר מן המקום שלו. אני ממליצה מאד להורים לגשת ליעוץ, לקבל כוחות ודרך לשנות את המצב אחרת יגור איתם לעולמים . לבחור אולי יש חלומות ואולי הוא אף מוכשר ומוצלח אבל המעגל חיים שלו לא יפרץ אם לא יעמידו לו גבולות ברורים. לא צריך לזרוק אותו מן הבית אבל צריך להעמיד גבולות של שיתוף בעזרה בבית, מציאת מקום עבודה שמפרנס אותו מעבר ל-200 ש"ח לא לממן לו סגריות!!! וכו... עד שלא יושמו גבולות לא יקרה דבר אחרת.

למעלה