הילד משתנה לי מיום ליום

פרח 22

New member
הילד משתנה לי מיום ליום

יש לי ילד בן 7.3 ותינוקת חדשה בת 3 חודשים מהיום שילדתי כל הבית השתגע ומיום ליום אנחנו פשוט קורסים....... הילד התחיל לשקר, לגנוב - לקחת לנו כסף , אלימות ופשוט ברמה בלתי נסבלת..... בתחילה הבנו שהילד במשבר וקשה לו להתחלק ומנסה לקבל תשומת לב בכל דרך ואפילו הקיצונית ביותר. שוחחנו על ההתנהגות ואיך צריך להתנהג ......אך המצב רק מחמיר ופשוט הבית הפך לגל צעקות שלדעתי מרצה אותו. אני יודעת שיגידו לי אל תתני לו לשחק בכם ... שוחחו איתו אך אני כבר ממש מיואשת... אשמח לשמוע תגובות אם גם אצלכם זה קרה ואיך טיפלתם בהתנהגות הזאת אני ממש מפחדת שהדברים יצאו גם מגבולות הבית.. שלדעתי וגם המורה אומרת שבכיתה הכל בסדר...

jessy19

New member
פרח...

זה ידוע שכשמגיע תינוק חדש, הילד הבכור מרגיש מקופח ולכן במקום להתעצבן עליו אולי כדאי לקחת את זה לכיוון שונה ולשתף אותו בטיפול בתינוקת החדשה. ובנוסף, אולי כדאי לעשות שתהיה שעה שאחד ממכם או שניכם יהיו רק שלו, שעה שמיועדת רק לו, תשחקו איתו, תקראו ביחד סיפורים, תשמעו חוויות מהביה"ס.

עינת

New member
פרח

כמעט שבע וחצי שנים בנך היה במרכז ופתאום לפני שלושה חדשים הופיעה לו איזו "מפלצת" שלקחה ממנו את הכל את אמא את אבא את תשומת הלב של כולם הוא נלחם על מקומו וזה טבעי דיבורים לא יעזרו כאן מעשים לעומת זאת כן תנו לו אחריות ל"גבר" הקטן שלכם שיעזור להאכיל אותה לסבן אותה באמבטיה להעסיק אותה כשאת "עסוקה" (כמובן שעינך צופה) שתפו אותו בטיפול בה. יחד עם זה מצאו את הזמן להעניק לו לבד בלעדיה בפעילויות משותפות (אם ע"י כך שתעסיקו ביביסיטר שעתיים בשבוע למטרה זו בלבד, או ע"י כך שאחד מכם ישאר עם התינוקת והאחר יהיה כולו של הבכור לסרוגין). עוד דבר שאני עשיתי , כשבני השני נולד ביקשתי מכולם את המתנה להביא לבכור ,לא לתינוק . כל העצות שנתתי לך כאן ,מנסיון כשבני השני נולד הבן הבכור היה בן 3.3 וכן הוא עזר לי להאכיל את התינוק (החזיק את הבקבוק), עזר לי לרחוץ אותו וכל הנ"ל ,כשהקטנה נולדה הם היו בני 10 ו-7 , ושוב העניין חזר על עצמו , הם תרמו והרגישו חלק, כך שתשומת הלב לא נלקחה מהם בצורה כזו שהם היו צרכים להלחם על מקומם כיוון שהם קיבלו אותו... בהצלחה פרח

gal-or

New member
מאוד נכון אבל חשוב גם שתמשיכו

להקדיש לו. עדי

g i l i

New member
בתור הקטנה של המשפחה..1\

אני לא חושבת שאני אוכל לתת עצות פז.. אבל בכל זאת- אל תדברי איתו -עצם הדיבור את מחפשת את הצד הבוגר שבילד בן 7... תביני דיבורים ועוד על תשומת לב לא ממש יעזרו לדעתי ועוד כשילד בגיל הזה מחפ דווקא לכל הדבורים של אמא לא לגעת בזה- הוא ייגע לא להרביץ- הוא ירביץ ... תעשו מעשים כמו שכבר אמרו חכמים לפני- תנו לו את הזמן שלכם איתו בלי התינוק/ת.. בניגוד לאחרים אני חושבת שלתת לו להיות עם התינוקת לא יועיל במיוחד כי זה יכול ליצור תחושה של- הנה, אתם רואים, אפילו אני צירך להתיחס אליה.. כבר אמרתי אני לא הכי חכמה ולא ממש אמא עם ניסיון אבל בתור בייביסיטר קבועה לילד בן 5 וילד ב- שנתיים.. אולי מהצד רואים יותר טוב לכו תדעו..

פינאל16

New member
פרח

את מתארת מקרה מאוד מוכר, הייתי מציע: או לשתף אותו בטיפול במתוקה או לתת לו מעין תינוק שלו שאף אחד לא מתערב לא בו אלא אם כן ל"טובתו"

למעלה