הילד עם בעיות התנהגות- עצומת הורים

קורל ר

New member
הילד עם בעיות התנהגות- עצומת הורים

• הילד עם בעיות התנהגות- עצומת הורים ההורים מבקשים להוציאו מהכיתה, מבית הספר....וכולו- הם בכיתה ד' ,מקום מרכזי בארצנו, באיזו זכות ההורים דורשים ממשרד החינוך להיעתר לבקשתם ומיד? מהי זכות הילד להישאר בכיתת האם ולקבל עזרה מקצועית- מהמערכת? למה שהורים של הילד לא ידרשו עזרה לילדם מהמערכת או באןפן פרטי? מדוע המערכת לא נערכת לקלוט ילד כזה בחום- ולעזור לו? במיוחד לאור חוק השילוב? מה תפקידה של המחנכת?המנהלת? הצוות הייעוצי? לדיון החברים- מה אתם הייתם עושים לו אתם הייתם הורי התלמיד שיש לו קשיי התנהגות??????????? מענין!!

לא הבנתי כלום..../images/Emo10.gif

הילד עם בעיות התנהגות וההורים רוצים להוציא אותו? (בדרך כלל זה ההפך- המורים רוצים להוציא...). את יכולה לתת קצת הסברים לתיאור האירוע כדי שנוכל לתת את חוות דעתנו יותר טוב?

עפרה ד

New member
נדמה לי שאני מבינה...../images/Emo4.gif

והלוואי ואני טועה והבנתי לא נכון... מדובר במקרה בו יש בכיתה ילד עם בעיות התנהגות, וההורים של הילדים האחרים בכיתה מתארגנים, ולוחצים על בית הספר להוציא את הילד.. האם זה המקרה? כי אם כן, אז זה עושה לי רע בבטן, ואפילו רע מאוד... ילד הוא ילד הוא ילד, וזכאי תמיד לתמיכה ועזרה. התפקיד של מערכת החינוך הנו להעניק לו את התמיכה הזו. לפעמים המחירים בדרך כבדים ויש פגיעה בילדים האחרים בכיתה, וזו באמת בעיה. אבל, "להכנס" בילד ולהחמיר ע"י כך את מצבו עוד יותר, זו התנהגות אגואיסטית.. צריך לתת לבית הספר לעשות את העבודה, ובית הספר צריך להבין שחלק מתפקידו למצוא דרך להגן על הילדים בכיתה. הורי הילדים האחרים בכיתה, אינם גורם טיפולי או מייעץ ואין להם זכות לדרוש מידע או פעולות מסויימות הקשורות לילד שאינו שלהם. הם יכולים לדרוש שהילד שלהם יהיה מוגן ולא חשוף לאלימות, את השאר יש להותיר בידי בית הספר.

באמת שאלה לא קלה...

מצד אחד, באמת חוצפנים ההורים. והייתי רוצה להשאיר את הילד. מצד שני, עם כזה יחס, נראה לי חבל על הילד, ובשבילו הייתי מוציאה אותו. מה שחשוב לדעתי, זה לא ההורים, זה הילד. איך עוטפים אותי, מגינים עליו, ומסבירים לו, בצורה שניתנת להבין שיש פסיכים בעולם הזה...

קורל ר

New member
יש מקומות בארץ שההורים מכתיבים-

ממבט אואיסטי,חסר התחשבות, ללא שום כבוד ...כמוכאן

הראייה הצרה של ההורים...

יש המון הורים חסרי מודעות להרבה דברים. הם רוצים לגונן על הילדים שלהם מפני ה"דברים הרעים" שיש בעולם. אפשר להבין אותם. גם אנחנו רוצים להגן על הילדים שלנו. לכי תסבירי להורים שהם לא מודעים, שהם בורים וכו'. הרי יש המון תופעות כאלו כמו הורים שלא מוכנים שהילדים שלהם עם יסתובבו עם ילדים אחרים כי אחד מבני המשפחה הוא הומוסקסואל (או לסבית) וכו'. איך מתמודדים עם הורים כאלו?

למעלה