הילד רוצה לקרוא

שרוֹן

New member
הילד רוצה לקרוא

אז התחלתי ללמד אותו אינטואיטיבית, אח"כ עברתי למשנה יותר מאורגנת (ללמד כל תנועה בנפרד), לאחרונה קיבלנו ספר ללימוד קריאה, אבל הטקסטים שם משעממים ולא מכילים מילים בעיברית (רם? לן?), התחלנו להמציא טקסטים מופרכים והילד נהנה, אך ההיצע דל. יש אתרים חתרניים או תוכנות שאפשר להוריד או ספרים שאפשר לבקש מההורים לשלוח, שמעניין ללמוד שם לקרוא? כי מה שמצאנו, נו. מרגיש כמו שטיפת מוח ביזארית.

שרוֹן

New member
אם אין לכם מושג,

אני אשמח גם לכל טקסט שמתמקד בתנועה אחת ועיצורים. דוגמא: הצב אכל חסה האלפקה גם אכלה הפרה אז ישנה באה החמה, הפרה קמה. היתה חסה. הפרה כעסה. הפרה רצתה חסה. הלכה לחוה. מצאה חסה רכה. אכלה ושבעה.

ניסית כבר את

שניים סינים?
(זה הפרצופון הכי דומה לסיני שמצאתי)

שרוֹן

New member
טרם ../images/Emo13.gif

בעוונותינו, אני לא חושבת שהוא אפילו מכיר את השיר.. אח לו היה לי הדיסק של גרוניך. זה נראה כמו
שניים יפנים עם קימונו גדול ישבו בתאטרון וכעסו בקול גדול הסינים שמסתובבים לי בראש תמיד מחייכים חיוך גדול
אבל לא מרושע כמו זה.

צימעס

New member
אני מבינה ש 192 הפחידו אותך...

תני לו "לשחק" באותיות, במילים. לשחק - לא כמו צעצוע, כמו פלסטלינה. וגם - חפשי באתר סנונית, בטח יש שם משהו.

שרוֹן

New member
בסדר, ברור שהוא משחק,

ולהפריע יותר מידי אי אפשר. הוא גם צלם שזה מזעזע. יום אחד הוא הרים מהריצפה חתכת וו שבור של צעצוע שלו, ואמר בהיקסמות, " C".. פעם הוא הלך עם יזהר על הריין, פתאום הוא נטפל לאיזה ספסל, הצביע והתעקש שיש שם "P" והאיש לא מבין מה הילד רוצה. אז עידו, במחווה לאהבלים, ניגש קרוב לספסל והצביע על פירזול מסולסל בקצה הספסל. באיזשהו שלב הוא הביע רצון לקרוא, אז החלטתי לנסות ללכת מסודר. עד לא מזמן הלכנו מהסוף להתחלה, העמדנו את החיות ו"כתבנו" עם האותיות מהמקרר, מנסים לחשוב איזו אות יכולה להיות ה-תּ של התנין או ה- פָּ של הפרה. בעצם הלכתי עם מה שהוא ביקש, בלי לחשוב איך נכון ללמד. בדיעבד, זה עשה את הלימוד ה"סיסטמטי" הרבה יותר פשוט, כי אחרי שלימדתי אותו את המ' והר' עם קמץ פתח וחטף פתח (ככה קוראים לו?), והרגשתי שהספר משעמם אותו ושום דבר לא עובר, הסתבר לי אחרי יום, שהוא יודע ליישם את זה על רוב האותיות. חוץ מק', שבאופן מובן ביותר הוא הקריא אותה קַפַה. בקיצור הילד נהנה וזה מה שחשוב.. נבדוק את הסנונית.

למעלה