הילד רעב, מה עושים

הילד רעב, מה עושים ../images/Emo35.gif

כמעט מדי יום, יובל (שנה ותשעה חוד´) ניגש אליי קצת לפני ארוחת הצהריים, מושך לי בחולצה ואומר: "לאכול"! הוא חוזר על זה שוב ושוב, למרות שאני אומרת לו כי האוכל מתבשל ונאכל עוד מעט. אז תאמרו שאני צריכה להקדים לו את שעת הארוחה, אבל העניין הוא שהוא ממילא אוכל מוקדם, בדרך כלל ב 12:00 בצהריים
ונראה לי שלהקדים יותר את שעת הארוחה זה מוגזם! בדרך כלל הוא מקבל כל מיני נשנושים במהלך הבוקר, בין אם זה עוגיות או צ´יריוס או פירות
לא תמיד הוא אוכל כשאני מגישה לו אותם ואלה גם הימים שבהם הוא בא בדרישה לאכול מוקדם יותר צהריים (כחצי שעה עד רבע שעה לפני האוכל) אני לא רוצה לתת לו נשנוש לפני האוכל וגם לא רוצה להקדים את שעת האוכל, אבל מצד שני אני גם לא יכולה לראות אותו מתחנן ככה לאוכל ולא מקבל כלום
אז מה כדאי לעשות במצב הזה? ודבר נוסף, לרוב הוא לא מסיים את הארוחה (העיקר הוא מנדנד שהוא רוצה לאכול) ואז הוא מבקש ממני בקבוק פורמולה שממנו הוא אוכל כ 120-140 מ"ל האם לתת לו את בקבוק הפורמולה, לאחר שמיצה את ארוחת הצהריים (אבל לא בהכרח סיים כאמור)? אשמח לשמוע עיצות ורעיונות

LimorNimrod

New member
למה בעצם להתעקש?

אם הוא רעב קודם אז למה לא להקדים את שעת הארוחה וזהו? לנו זה אולי נראה מוקדם אבל במעון של נמרוד אוכלים ב11:30 צהריים וכשתהיתי על השעה המוקדמת הן אמרו שיש ילדים שמבקשים אוכל אפילו קודם וזאת אחרי ארוחת בוקר ב 8:30 ופרי או נשנוש אחר ב 10:00 טורפים הקטנים האלה

droli

New member
באמת למה להתעקש?

כשאנחנו רעבים, אנחנו ניגשים בחופשיות למקרר. מה איכפת לנו מתי הם אוכלים. נכון שחשוב ארוחות מסודרות. אבל אולי 12:00 זה באמת מאוחר מדי. אולי ארוחת הבוקר, לא הנישנושים לא מספיקה? מנסיון שלי, תמיד תמיד אחרי ארוחת צהרים נתתי גם פורמולה. לא מזיק. זה גם מרגיע אותם, וגם ממלא את החורים הריקים שנשארו בבטן. והכי הכי היה הכיף להתחבק.

אלה_ה

New member
גם אני חושבת שצריך לאכול לפי דרישה

ולא לפי שעון. ולגבי בקובוק חלב-זה יותר פינוק. מעין קינוח של הארוחה. אני נותנת לו אבל מדולל בחצי כך שזה יותר נוזלים מאוכל.

שישיר

New member
לדעתי..

קודם כל לתת לו ארוחת בוקר טובה, משהוא בסביבות 8:30-9:00 לתת ארוחת בוקר עשירה (ביצה, סלט, כריך, קורנפלקס...) שיחזיק אותו עד הצהריים, ואז אם הוא רוצה נישנוש, אפשר לקראת 10:30-11:00 לתת נישנוש, במצב כזה הוא לא יבקש לאכול לפני 13:00 בצהריים
לגבי הבקבוק, זה נראה לי יותר פינוק מאשר רעב, לתת או לא - עניין של עיקרון, איך שנוח לך - כי לא נראה לי שזו "השלמה" לארוחת צהריים...

בקשר לפורמולה

אני מתנגדת אדוקה למתן פרומולות במשך היום (ויש סביב הנושא הזה אינסוף וויכוחים על הסבתות). לפי דעתי - בגיל הזה הם כבר צריכים לדעת לאכול טוב. אם אריאלי מבקשת השלמה במשל היום אני מנסה לדחות את הקץ ומפעילה את כל כח הדמיון שלי, להציע לה כל מיני דברים אחרים שהיא אוהבת. בד"כ היא בכלל שוכחת מהנושא אחרי דקה. בערב, אחרי הארוחה אין לי בעיה לתת לה בקבוק, אבל היא יודעת שאת זה מקבלים רק אחרי אמבטיה, כשהיא כבר במיטה, ושאח"כ לא יוצאים. אני חושבת שאם הוא רעב יותר מוקדם - תני לו, כשהוא יתחיל ללכת לגן הוא יתרגל לסדר יום יותר מסודר...

טל66

New member
חגיתושתוש...

את כל כך מתנגדת לפורמולה במשך היום ואנני יודעת למה? אבל בלילה לפני השינה זה כן בסדר? ומה עם צחצוח שיניים לפני השינה??? טל

אנחנו מצחצחות שיניים לפני השינה

ואני יודעת שלא טוב אחרי זה מטרנה, אבל אין לי לב לשמוע את הבכי שלה (והיא מחסלת את כל הבקבוק), יש כמובן גם ערבים שהיא הולכת לישון בלי בקבוק. ההבדל בין היום ללילה, הוא שביום אני יכולה להציע לה אלטרנטיבות אחרות להשקיט את הרעב אבל בערב לא, אני מנסה לגמול אותה באופן הדרגתי. אני צריכה גם להוסיף שהיא מתעוררת בלילה ואוכלת עוד בקבוק מטרנה (אחרי שמים ותה לא מזיזים לה והיא ממשיכה לבכות).

יטבת

New member
פורמולה

מה הבעיה לתת פורמולה לילד שגם כבר אוכל אוכל רגיל? הבת שלי בת שנה וחודשיים ואוהבת לאכול הרבה דברים אבל עדיין היא אוכלת 3-4 בקבוקים של 180 כל יום. (בבקר, לפני שנת הצהריים וארוחה אחרונה בערב. לעתים רחוקות היא מתעוררת בלילה ורוצה עוד בקבוק) אני הבנתי מהרופא שדווקא הפורמולה נותנת מבחינה תזונתית את כל מה שהתינוק צריך וככה אני פחות מקפידה על כמות האוכל וסוג האוכל המוצק שהיא אוכלת. אם יש משהו שאני לא יודעת אני אשמח לשמוע.

אלה_ה

New member
הילד שלי בן שנתיים ורבע, אוכל מצוין

וגם שותה כ-3 בקבוקים של 200 ויותר. מה שאני עושה זה מעבר לבקבוק בוקר/ערב של 200 שזה השלמת ארוחה לדלל לחצי ואז זה יותר נוזלים. ואני מעדיפה לתת לו מטרנה ולא חלב פרה בגלל הערכים התזונתיים. אצלו אח"צ כשהוא חוזר מהגן הוא רוצה בקבוק-כמו שאני מתה לכוס קפה. אז למה לא?

למעלה