הילד שלי מסרב להשתמש בסיר!!!

Iris G

New member
הילד שלי מסרב להשתמש בסיר!!!

יש לי ילד בן 3. ילד חמוד חכם ועליז. עד היום עוד לא עשה בסיר פעם אחת!!! אני לא אמא שלוחצת ולא מכריחה. אבל מכול מה שקראתי הוא יותר ממוכן. ברגע שהוא רואה סיר הוא בפניקה ומסרב לנסות אפילו לשבת. אני מאמינה שאם נעבור את המחסום של שימוש פעם אחת בסיר, הכול יסתדר. וזה לא רק הסיר, קנינו גם מקטין לשירותים. אני מאמינה שהוא פשוט מפחד ממשהו, אבל מה. אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע

linet1

New member
תני לו את הזמן שלו

אל תילחצי....זה יגרום להתנגדות מוגברת מצידו. דרך אגב, ניסית להכיר לו את הקלטת בלי חיתולים??? אני ממליצה בחום. הילדים אוהבים אותה ונותים להזדהות איתה. אנחנו לפני שהתחלנו בגמילה כבר הקרנו לילדה את הקלטת. אני מודה שכבר מההתחלה היתה לה סלידה מהסיר ודיי מהר היא עברה לשירותים תוך מתן נימוק שהיא רוצה ``כמונו``... נסי לקנות את הקלטת ואח``כ לראות את תגובתו.

סמדר*

New member
גמילה

איריס הי, גם הילדות שלי סרבו בכל תוקף לכל העזרים שתארת.. הסיר הישבנון וכיוצא בזה.. מה שעבד זה פשוט לשבת על האסלה כמו גדולים, כמו שרואים את אמא ואבא.. ותחשבי יש בזה המון יתרונות.. יש כזאת בכל מקום... אז נכון, צריך להשגיח אבח מהר הם לומדים להחזיק את עצמם. נסי.. סמדר.

גרא.

New member
כדאי קצת לחכות,ולתת לו להחליט,אבל,

Iris G ,הרעיונות של שתי האמהות שייעצו לך,הם מצויינים.אני יכול להוסיף שבנך כבר עבר כנראה את זמן השימוש בסיר,הוא כנראה כבר ``גדול`` בעיני עצמו, ולכן הוא מסרב.אם המצב הוא כזה,כי נראה לי שבדרך כלל סיר לא מפחיד ילדים וודאי לא בני שלוש,אזי אפשר כמובן להניח לו לזמן מה,עד שיתבגר קמעה, ויחליט בעצמו כי הוא מוכן להשתמש בשירותים.אם חשוב לך ללמדו כבר עתה,יש מספר ספרים כמו ``עלי סיר``,או ``סיר הסירים`` ואחרים,המקלים על הילד להתמודד עם התחלת השמוש בשירותים,דרך הזדהות שלו עם ילדים גבורי הספור,במצב דומה. אפשר גם להקטין את התנגדותו לשימוש בישבנון,על ידי חיקוי.דהיינו,דרך סיטואציה בה יחווה שימוש בשירותים ע``י ההורים.כן,כמובן,אבא..אבל לא בהכרח הוא ימשך לנסות.את יכולה גם להשתמש בחיזוקים קונקרטיים,בנוסף כמובן לאלה המילוליים,והרגשיים.חיזוקים,עוזרים ליצור התנייה בין עשיית הצרכים לבין השירותים.ועי``כ הוא מתרגל ורוכש את היכולת להשתמש בהם.

למעלה