אם את עוד קוראת -
תראי, אני התחתנתי בקפריסין, למרות שפורמלית לא הייתה לי ולבן זוגי שום בעיה להינשא ברבנות. זו הייתה החלטה מודעת שלא לערוך טקס דתי. אז כמה דברים:
א. אין שום מניעה להינשא בחו"ל ולהירשם במשרד הפנים כזוג נשוי לכל דבר. מדינת ישראל מכבדת את החוקים של מדינות אחרות ולכן היא מחויבת לרשום נישואי שנערכו בחו"ל.
ב. גירושין במדינת ישראל - לצערי, אין היום שום אפשרות שלא לעבור דרך הרבנות במצב של גירושין, כך שלא משנה היכן הם יינשאו, אם הם ירצו להתגרש - גם אם הדיונים המשפטיים יהיו בבית הדין לענייני משפחה האזרחי, הגירושין הם בסמכות הרבנות בלבד. זוג שמתגרש מגיע לטקס הגירושין ברבנות.
ג. סתם הגיג - היום לא הייתי מתחתנת בכלל. מיותר לגמרי בעיני. אני חיה עם בעלי בהרבה אושר כבר הרבה שנים, והיותנו נשואים זה פשוט לא רלבנטי.
ד. כגישה לחיים, לא נכן בעיני לחשוש כל כך... יש כאן זוג צעיר ומאוהב שעומד להינשא, והרבנות היא עניין טכני. ונניח שיפסלו אותם - נו אז מה יקרה? הזוגיות שלהם בסכנה? הם לא יוכלו להוליד ילדים? תתייחסו לזה כאל משוכה ביורוקרטית, שאולי תיאלצו לעקוף אותה (למשל על ידי נישואין בחו"ל או וויתור על נישואין) ובזה זה נגמר. יש להם עוד המון שנים לחיות יחד מאושרים.