הילד שלי מתחתן

shlomitp11

New member
הילד שלי מתחתן

הבן שלי אומץ בברזיל בהיותו תינוק וכמובן עבר גיור והמרת דת ברבנות . בת זוגתו עולה מברה"מ התגיירה בצבא. אנחנו מאד חוששים מעניין הרבנות ומעצם ההעובדב ששניהם גרים. אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון בעניין
 

משתפרת

New member
לפני כשנה

התחתנה בת של חברים שאומצה בגוואטמלה ועברה גיור אורתודוכסי בארץ. היא נישאה לישראלי צבר ממשפחה מסורתית. הטכס היה אורתודוכסי לגמרי וכלל תפילת ערבית לפני החופה. הטכס היה רגיל לגמרי למעט משפט אחד בהקראת הכתובה, ובו הוזכרה המילה "גיורתא" ממנה החתן מבקש שתיה לו לאישה, במקום "בתולתא" הרגיל. לפני מספר שנים שמעתי ממכרים על בחורה שאומצה בברזיל וגוירה, שנישאה גם היא ברבנות, מדובר ברבנות של פתח תקווה. בגלל ההלכה (שיהדות הילדים שיוולדו נקבעת על פי האם) סביר שמדקדקים יותר בבדיקת גיור של בנות, כלומר אם בנכם גויר בארץ בגיור אורתודוכסי סביר שלא תהיה לו בעיה. אני כותבת סביר מכיוון ששיקול הדעת הסופי הוא של הרבנות הספציפית בה הוא נרשם, בתקווה שלא יפול דווקא על איזה רב שהחליט פתאום לדקדק.
אינני יודעת מה ההתיחסות לגיורים שנעשו בצבא, לכן אינני יכולה לצפות אם יהיו או לא יהיו בעיות לבחורה כשתירשם לנישואין.
שיהיה במזל!
 

KallaGLP

New member
קודם כל, שיהיה במזל!

אין לי ניסיון בינתיים (פרט לכך שגם אני וגם בעלי יהודים כשרים לגמרי ובכל זאת הצליחו לעשות לנו מלא בעיות ברבנות), אבל השאלה היא עד כמה חשוב להם להתחתן ברבנות. אם לא - אפשר להתחתן חתונה אזרחית בחו"ל והיא תוכר רשמית בארץ. אישית, כיום לא הייתי מתחתנת חתונה יהודית וגם לילדים שלי לא הייתי ממליצה - מי שחלילה צריך להתגרש אחר כך, עלול לעבור שבעה מדורי גיהנום (וגם זה מניסיון אישי, כי התגרשתי מבעלי הראשון).
 

valeta1

New member
אם את עוד קוראת -

תראי, אני התחתנתי בקפריסין, למרות שפורמלית לא הייתה לי ולבן זוגי שום בעיה להינשא ברבנות. זו הייתה החלטה מודעת שלא לערוך טקס דתי. אז כמה דברים:
א. אין שום מניעה להינשא בחו"ל ולהירשם במשרד הפנים כזוג נשוי לכל דבר. מדינת ישראל מכבדת את החוקים של מדינות אחרות ולכן היא מחויבת לרשום נישואי שנערכו בחו"ל.
ב. גירושין במדינת ישראל - לצערי, אין היום שום אפשרות שלא לעבור דרך הרבנות במצב של גירושין, כך שלא משנה היכן הם יינשאו, אם הם ירצו להתגרש - גם אם הדיונים המשפטיים יהיו בבית הדין לענייני משפחה האזרחי, הגירושין הם בסמכות הרבנות בלבד. זוג שמתגרש מגיע לטקס הגירושין ברבנות.
ג. סתם הגיג - היום לא הייתי מתחתנת בכלל. מיותר לגמרי בעיני. אני חיה עם בעלי בהרבה אושר כבר הרבה שנים, והיותנו נשואים זה פשוט לא רלבנטי.
ד. כגישה לחיים, לא נכן בעיני לחשוש כל כך... יש כאן זוג צעיר ומאוהב שעומד להינשא, והרבנות היא עניין טכני. ונניח שיפסלו אותם - נו אז מה יקרה? הזוגיות שלהם בסכנה? הם לא יוכלו להוליד ילדים? תתייחסו לזה כאל משוכה ביורוקרטית, שאולי תיאלצו לעקוף אותה (למשל על ידי נישואין בחו"ל או וויתור על נישואין) ובזה זה נגמר. יש להם עוד המון שנים לחיות יחד מאושרים.
 

fatfat

New member
וולטה מדינת ישראל מכירה בנישואים אזרחיים

של מדינות שונות אבל הרבנות לא. זאת אומרת שאם נניח יום אחד זוג שנישא בנישואים כאלה ירצה להתגרש, מבחינת הרבנות אינו נשוי, כך שלא יסכימו לערוך לו את טקס הגט, אז איך הוא אמור להתגרש?
 

Noga Lavie

New member
כאשר שני בני הזוג יהודים כשרים

הרבנות מקבלת על עצמה את ההכרה שהם קודשו באמצעות ביאה, ולכן הם צריכים להתגרש ברבנות.
כל עוד הם חיים באושר, הרבנות לא מוכנה להכיר בהם כנשואים, אך היה וזוגיותם מתפרקת, הרבנות מייד נזכרת שישנן שלוש דרכי קידושין, ומכיוון שההנחה היא שזוג המקיים זוגיות בריאה גם מקיים יחסי מין, הרי הם קודשו באמצעות ביאה.
צביעות? בוודאי, אך הצביעות הספציפית הזו חוקית במדינת ישראל. בני זוג יהודיים, אם המדינה מכירה בהיותם נשואים שלא באמצעות הרבנות בישראל, חייבים להתגרש דרך הרבנות.
זוג שאחד מהם אינו נחשב יהודי לא חייב לעבור דרך הרבנות כדי ש בני הזוג (לשעבר) יוכרו כגרושים.
 

fatfat

New member
קטונתי מלהבין, אבל כפי שכתבת זו צביעות בהתגלמותה ועוד

בחסות החוק.

על ההסבר
 
למעלה