הוא צודק- אבל הוא גורם להסבר שלו להישמע כמו משהו רע
אני עוקב קבוע של הערוץ של טופ גיק. אני בעיקר אוהב לשמוע את נמרוד מדבר, יש לו הרבה מאוד סרטונים מעניינים שקשורים לידע כללי ולאו דווקא בגיימינג.

בכמה מילים, אני נוטה להסכים ולהבין אותו- המכניקה של המשחק היא מאוד מאוד פשוטה. המשחקיות מסתכמת אמנם מהנפת אצבעות על המסך. חייב להודות שמהרגע הראשון שנכנסתי למשחק חשבתי בידיוק כמוהו והמשחק לא היה מחזיק אצלי אפילו יומיים.

אבל אז מה קרה? כל העולם השתגע. אפילו בחור שאני גר בו בצפון, כל החברים שלי, עשרות אנשים מתאגדים ויוצאים להם לתפוס פוקימונים ברחובות. ברגע שחברים שלי הורידו את המשחק ויצאנו החוצה והשוונו כל אחד איזה פוקימונים הוא תפס ושמנו LURE באיזה פארק ואז הגיעו לשם עוד איזה 14 אנשים שמשחקים....
אז אתה מבין שזאת המשמעות האמיתית של המשחק, כל העניין החברתי.

ולמרות שלצאת החוצה וספורט נשמע כמו תירוצים - זה לא תירוצים זה באמת נכון. נשבע פגשתי אנשים שנראה לי הרגע יצאו מהמרתף של סבא שלהם בבית
וללכת 10km כדי שהביצים שלך יבקעו, זאת פעילות חיובית.

עכשיו נכון- אם מסתכלים מבחינת נטו גיימפליי, אין באפליקציה הזאת של פוקימון שום תחכום, אין משחקיות , אין אסטרטגיה, חשיבה או סקילים יוצאי דופן שהיא דורשת.
מצד שני, גם בלאסוף בולים אין משחקיות.. וכל מיני אנשים בעולם נורא נהנים מלאסוף בולים או חפצים למינהם.

במקרה הזה, אני מסכים שדווקא בגלל שמדובר במותג של הפוקימון והנוסטלגיה שהתעוררה אצל אנשים שיצר את ההייפ והרצון לצאת החוצה ולמצוא כל מיני פוקימונים שאין לך.
אבל האם זה דבר רע? אוקיי סבבה, אתה צודק - אם זה היה אותו הדבר בידיוק רק לאסוף יהלומים, זה כנראה לא היה הופך למה שזה כרגע. אבל וואלה, שמו פוקימונים וזה עובד וזה מספק לאנשים הנאה. אם מסתכלים על זה בצורה מאוד צרה, נטו על הגיימפלי, הוא צודק המשחק גרוע. אבל אם מצליחים לראות את התמונה הגדולה מבינים שזה יותר מההחלקה הזאת של האצבע על המסך.