הילינג אנרגטי ואמונה

הילינג אנרגטי ואמונה

לי נראה כי העיסוק בהילינג, בא יחד עם אמונה או ידיעה שיש איתנו כוח נוסף שאנו עובדים איתו, או שעובר דרכנו - אלוהים, יישות קוסמית, אין סוף, יקום, דאו, אנרגיית קיום.
די ברור שאנחנו לא עושים את כל העבודה בעצמנו.
רובנו מרגישים שאנו צינור לידע וליכולת ריפוי שבאים ממקור "גדול" יותר.
אותו מקור גם מלווה ושומר אותנו.

הנה פיסקה מספרו של צ'ואנג צה שאומרת משהו בעניין האמונה:

"קח את מקרה השיכור הנופל מהכרכרה. למרות שיסבול מפציעות, הוא לא ימות. עצמותיו ומפרקיו זהים לאלו של אדם אחר, אך הפגיעה אותה יספוג תהיה שונה – רוחו בשלמותה. הוא לא ידע מאום על עלייתו לכרכרה ולא ידע דבר על נפילתו ממנה. מחשבה על חיים ומוות או כל מצוקה ופחד לא תחדור לחזהו. הוא יתמודד עם הסכנה מבלי להתכווץ ממנה, כל זאת תחת השפעת הליקר ששתה ונמצא בתוכו – עד כמה כך הדבר יהיה תחת השפעת חוקת השמיים. הנאור שומר עצמו תחת חוקת השמיים ולכן דבר לא יכול לפגוע בו."

אמנם בקטע זה מדובר על חוקת השמיים השומרת, אך אותה חוקת שמיים גם מרפאה.

ראו שכתוב פה גם - "מחשבה על חיים ומוות או כל מצוקה ופחד לא תחדור לחזהו".
כלומר - הפחד נמצא בחזה (זו גם מקום הנשימה והמערכת החיסונית). אותו מקום שבו אנו שמים ידיים כשאנו נבהלים, היכן שהמכוננות יורקות וטופחות והיכן שהגורילות מכות באגרופיהן כשהן רוצות להרים את הרוח.

מה דעתכם?
 

ינוקא1

New member
וזו אמונה אמיתית . . .

בניגוד לאמונה של אלהים כ"ישות" , האמונה של אלהים כדאו או כהוויה , היא הקרובה לאמת.

מה שיפה באדם מעל כל היצורים שחיים על פני האדמה , זה שהאדם מסוגל לקלוט מושגים מופשטים אלו בתודעתו , מה שמאפשר לו "להמשיך" משם אנרגיה.

וזוהי האנרגיה הכי נקייה וטהורה שקיימת.

גם היהדות בסופו של דבר מכוונת לנקודה הזו של אלהים אחד שאיננו ישות אלא ההויה עצמה.

וכל הילר יכול להעביר אנרגיה , מהמקום שתודעתו מגיעה אליו . . .

מי שמחובר אל המקום הזה , וממשיך משם "שפע" (כך קוראים לזה המקובלים) , הוא המאמין האמיתי.
 
כתבת - "כל הילר יכול להעביר אנרגיה,

מהמקום שתודעתו מגיעה אליו". הצדק עמך...כמו שאומרים
.
זה היופי - שיש לנו, בני האדם, יכולת אין סופית ממנה אנו יכולים לשאוב אנרגיה. גם הסינים רואים בנפשו של האדם שונה מזו של החיות.
אם כהילרים אנו מפתחים את עצמנו, אנו יכולים להגיע למקומות שאיננו מכירים, שאיננו יודעים שהם קיימים ולקבל עוד כלים לריפוי.
בתחומים יותר ארציים, האדם יודע מה הידע, כיצד הוא יכול לרכוש אותו, מי מלמד אותו ומה הוא יכול לעשות איתו. בתחום שלנו האפשרויות בלתי מוגבלות.
אם אתה פתוח ומוכן, הידע יכול להגיע בעצמו.
 

ינוקא1

New member
זה מדהים אותי כל פעם מחדש.


אני מאמין כי אנחנו מכירים רק את קצה הקרחון של הכוח הזה . . . אני מאמין כי הפירמידות במצריים למשל נבנו בעזרת השימוש בכוח התודעה.

מבחינתי זה הכח הכי חזק ואמיתי ביקום - יותר מכח החשמל , יותר מהכח הגרעיני , הכח הזה של התודעה שלנו.

ומכיוון שהתודעה יכולה להתפתח ללא גבול , גם האפשרויות הטמונות בו הן ללא גבול.

כרגע אנחנו קצת ב"תקופת האבן" מבחינת ההבנה שלנו את הכח הזה , וזה הכח שהכי זמין לנו מטבעינו כבני אדם.

זוהי עדיין ארץ לא נודעת כמעט לחלוטין , ורק אנשים מעטים מבינים זאת.
זו התקווה הגדולה של האנושות לריפוי , לאנרגיה זמינה , למשאבים בלתי מוגבלים , למעבר ממקום למקום בצורה מהירה ונקיה , לתקשורת , ולסוף של כל המלחמות.
והכל נמצא במקום הכי קרוב אלינו - בתודעה !


(אגב , מבחינת הרמב"ם למשל , הדבקות עם הדאו \ ההויה וה"שפע" היוצא מהדבקות הזו זוהי מהות הנבואה.
וכך הוא הגדיר :

"דע שאמיתת הנבואה ומהותה היא שפע השופע מן האל יתעלה ויתהלל באמצעות השׂכל הפועל.
תחילה על הכוח המדבר , ואחרי-כן על כח הדמיון.
זאת היא דרגתו העליונה של האדם ותכלית השלמות האפשרית שתיתכן שתימצא למינו."


http://press.tau.ac.il/perplexed/chapters/chap_2_36.htm

בעזרת אותה הדבקות הנביאים היו מסוגלים גם להחיות מתים ולשנות את הטבע , כי הטבע עצמו נובע מהמקום הזה).
 
גם אותי וזה נחמד
.....

כמו שאמר לי מישהו -
"אני לא מאמין בכל הדברים האלא שאתה עושה ואין לי הסבר להם, אבל איזה כיף לך שיש לך עוד עולם שאתה חי בו.
הלוואי ולי היה. תראה לי שהוא קיים, תוכיח לי."
 
למעלה