הילית - מה רצית לדעת...

אוסנת123

New member
הילית - מה רצית לדעת...

על בית דגן??? כנראה שפיספסתי את השאלה.... אני גרה בבית דגן כבר 3.5 שנים (קודם אצל ההורים ועכשיו בבית משלי) ואשמח לענות על כל שאלה.

יעלי2

New member
להילית

מקפיצה כי אני יודעת שזה רלוונטי עבורכם

הילית*

New member
האמת שכנראה נרד מזה אבל

בכל זאת כדי להיות בטוחה- ראינו שם בית בשכונת נוה גנים. בית עם שטח לא קטן ועם כל מיני בעיות בתכנון. אם נניח את הבעיות בבית לרגע רציתי לדעת איך האוכלוסיה שם. אני מבינה שאת משם אבל באמת אשמח לקבל תשובה כנה. (גם אני יכולה להעיד על בעיות בישוב שבו אנו גרים עכשיו בשכירות) תודה מראש

אוסנת123

New member
בית דגן

הי הילית, אני אענה רק בכנות כי אין לי מניות במועצה... ובכל אופן היו לי בדיוק את אותן הסתייגויות כשאנחנו עברנו לפה לפני 3.5 שנים. בית דגן מחולקת ל- 2 חלקים: בית דגן הישנה שמורכבת בעיקר מתימנים שורשיים ומסורתיים ברובם, שהם הגרעין הותיק של המועצה. חלקם יושבים בבתים יחסית מוזנחים וחלק אחר ניצל הטבות מהמועצה ועבר לפרוייקט בנה ביתך ששיפר את רמת החיים. החלק השני הוא השכונות החדשות (נווה גנים שהיא שכונה בת 5 שנים בערך) ונקודת חן שהיא שכונה בת 3 שנים. 2 השכונות הללו הן של בתים צמודי קרקע של אוכלוסיה איכותית שבאו לחפש קצת שקט במקום טוב במרכז. סיבה נוספת לבוא לבית דגן - המחירים. למרות המיקום המרכזי ביותר (אנחנו יושבים על כביש מרכזי במדינה) והבתים היחסית מושקעים המחירים פה משמעותית נמוכים מכל הישובים בסביבה. בית דגן כמועצה מציעה שירותים טובים יחסית, ארנונה נמוכה, בית ספר וגנים נורמליים, חוגים לא רעים בכלל, מלגות ועוד הרבה. דווקא בנווה גנים הבתים קטנים יותר, גינות קטנות יותר וצפוף יחסית. לגבי תכנון פנימי - לא יודעת. ראיתי אצל חברים בשכונה ולא ממש התמקדתי... בנקודת חן מכרו בתים של 5 חדרים ושל 7 חדרים (עם מרתף או בלי מרתף) במחירים שנעו בין 200000$ ל- 300000$. עם מפרט מכובד. אני יודעת שיש בנוסף כמה בתים שמוצעים בשכונה לשכירות (הם דורשים על 7 חדרים מחיר של 750$) והתפנו עכשיו כמה יחידות של 5 חדרים למכירה (חלקן יד שניה). אם זה עדיין רלוונטי עבורך אולי שווה לבדוק כי המחירים עכשיו משמעותית נמוכים מהתחלת הפרוייקט (50000$ פחות בממוצע). כל שאלה נוספת או התלבטות שיש לך - אני אשמח לעזור. אוסנת

הילית*

New member
תודה רבה

גם קיבלתי את המסר ממך ! אנחנו נשקול שוב לגבי נקודת חן. כל מה שאמרת לגבי נוה גנים- צפיפות, גינות וכד´ זה בין הדברים שהפריעו לנו המון תודה

למעלה