הימורים באינטרנט

Anfield

New member
הימורים באינטרנט

שלום, ראיתי בחיפוש ששאלו הרבה שאלות בנושא הנ"ל וקיבלו התייחסות, השאלה שלי היא כזאת:
1. במידה והרווחתי סכום מסויים מאתר הימורי ספורט שממוקם מחוץ לישראל, משכתי את הכסף לישראל והצהרתי עליו במסגרת חברה פיקטיבית ככה שאשלם מס על ההכנסה, האם זה הופך את כל הפעולה לחוקית או רק פחות לא חוקית ממה שהייתה קודם?
2. במידה והחלטתי לטוס לחו"ל כל סוף שבוע או כל תקופת זמן מסויימת, להמר משם ולחזור כל פעם עם כסף שמשכתי שם, האם זאת פעולה חוקית? האם עלי להצהיר על הכסף בכניסה לשדה התעופה בן גוריון?
תודה.

Anfield

New member
נ.ב

המשך ל2:
במידה והעברתי את ההכנסה שיצרתי מההימורים בחו"ל ישירות לחשבון הבנק הישראלי שלי, האם הליך ההצהרה דומה? איך אני מצהיר על דבר כזה בכלל?
תודה שוב.

הימורים

1. א. לא בטוח שאני יכול לענות לך, תגדיר לי "חברה פיקטיבית".
ב. הדין הישראלי אמנם אוסר על הפרט להשתתף במשחק אסור, ר' סעיף 226 לחוק העונשין, התשל"ז 1977
והגדרת משחק אסור בסעיף 224 לחוק הנ"ל, אולם זה כנראה לא נאכף כי למדינה אין עניין מיוחד להיכנס לרשות הפרט על מנת לפקח על הרגלי המשחק שלו.

226. המשחק משחק אסור, דינו - מאסר שנה אחת או הקנס האמור בסעיף 61(א)(2).

224. בסימן זה –

"משחק אסור" - משחק שבו עשוי אדם לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת;

אך הפעולה נשארת כמובן בלתי חוקית. אם כוונתך לשאול אם העבירהה חמורה, אזי היא מן הקלות שבחוק העונשין.
ג. בכל נושא המיסוי אני מציע שתפנה לפורום מיסים.

2. שאלתך השניה אינה קשורה כלל לדיני אינטרנט, היי-טק וקניין רוחני. זאת שאלהשל דיני מיסים.

למעלה