הימורים בבגרות בהיסטוריה א´

reshef

New member
הימורים בבגרות בהיסטוריה א´ ../images/Emo53.gif

פרק ראשון ----- התקופה הפרסית, התקופה ההלניסטית לבחור אחד משני הנושאים. פרק שני ----- האימפריה העותמנית, העליה הראשונה, הרצל והתנועה הציונית לבחור שניים מבין שלושת הנושאים. פרק שלישי ----- ללמוד את כל ארבעת הנושאים. האם ההימורים האלה בטוחים ב-100%? האם ישנם עוד דרכים להמר?

krl

New member
תהמר ככה :

תקופה ראשונה על אחד מהנושאים תקופה שניה על אחד מהנושאים ולא על שניים!!!!! ותקופה שלישית גם על אחד ... בקיצור על נושא אחד מכל תקופה !!! ועל מושג אחד ...

reshef

New member
השתגעת ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בתקופה השנייה יש שלושה נושאים!!! מה אני אעשה אם אני אלמד נושא אחד וזה יהיה זה שלא למדתי???? ולגבי התקופה השלישית - יהיו שתי שאלות לבחירה וארבעה נושאים - אז הכי הגיוני זה להמר על שלושה, ככה בטוח יהיה.

RaniM

New member
ההימורים צריכים להיות בהתאם

בתקופה הראשונה אסור להמר כלל כי זה רק שני נושאים ועלולים לתת השוואות כמו שכבר היה בתקופה שניה אפשר לא ללמוד נושא אחד וככה גם בתקופה השלישית בנוסף אפשר גם לא ללמוד מושג מכל תקופה :)

לר כדאי להמר

כי הם יכולים לשלב בין הנושאים בשאלה היו המון בגרויות שזה כבר קרה!!! אל תהמרו בשום אופן!!!!!

reshef

New member
אתה בטוח??

הרסת לי את היום.. אני עכשיו צריך ללמוד את כל החומר!!! וזה המון!!!

ויקי16

New member
בטח שאפשר להמר!!

איך בדיוק ישלבו שלושה או ארבעה נושאים בשאלה אחת??

orenesh2

New member
ככה:

יש שתי שאלות, ובוחרים אחת. לכל שאלה שני סעיפים ואז יש סעיף על כל תקופה. ואם יצא סעיךף שלא למדת עליו אז... חרא...

krl

New member
תקשיבבבבבבבב טוב !!

כשאמרתי נושא מכל תקופה התכוונתי שלא תלמד נושא מכל תקופה ... ומושג אחד מכל תקופה .. לפי דעתי אם תהמר ככה אין לך מה לחשוש גם אם הם ישלבו נושאים בבגרות ... הם לא ישאלו על אותו הדבר פעמיים ... ותהמר בחוכמה .. לא על נושאים גדולי ם

orenesh2

New member
מה?

בתקופה הראשונה להמר על חצי מהחומר ובתקופה השלישית על כלום? לפי מה שהבנתי בבגרות האחרונה הם שמו שתי שאלות רק על ההלניסטית ואז מי שהימר ובחר בפרסית נדפק ב-30 נק´... נאחחס.. אז מה שכן: מושג אחד בכל תקופה לא ללמוד זה בטוח בטוח (כי צריך 2 מ-3) ואני אישית מוריד את העלייה השניה ועוד קצת כי זה פשוט חומר מגעיל!!!

איך אתה יודע.......

שזה מה שהם יעשו השנה ,לפי הניסיון שלי ויש לי הרבה בדברים האלו שכבת הגילאים שלנו נדפקת!!! ולכן הם ישימו שאלה על כל נושא,או שתי שאלות משולבות אפשר להמר על נושאים קטנים על מושגים אבל לא על נושא שלם!!! אני ממליצה לבחור סעיף קטן מעצבן שאתם לא מצליחים לזכור והוא לא משמעותי ולדלג מקסימום לא תבחרו על שאלה אבל בחיים לא להמר על נושא שלם!!

orenesh2

New member
את צודקת בעיקרון...

אבל זה נושא מממששששששש מעצבן ויש כאילו ארבעה נושאים בתקופה הזאת... ומה הסיכוי שישימו שני סעיפים בשאלות שונות על אותו נושא?

krl

New member
יאבה

טוב תקשיבו הפחדתם אותי ... אני נראה לי לומד את כל תקופה ראשונה ורק בשאר התקופות אנ מהמר .. אבל אם אתם באמת רוצים הימור על בטוח אז תהמרו על מושג אחד וסעיף אחד מפרק בכל תקופה

גם אני שונאת

אבל שונאת עלייה שנייה והרצל אבל אין ברירה!!! וברור שאני אשתדל לא לבחור את השאלות אבל מי יודע איזה שאלות הם ידפקו לנו,אי אפשר לדעת לכן צריך לא להמר וללמוד הכול... אבל במיקוד כתוב בפירוש שאת הבעיה של היהודים צריך לדעת לפי הרצל (כמובן-ציונות מדינית) ולפי אחד העם (ציונות רוחנית) או המזרחי (ציונות דתית לאומית) אז הנה הורדתם נושא ו...... מושגים זה או המזרחי או בני משה!

ויקי16

New member
יופי לי..אבל למדנו רק את אחד העם

והציונות הרוחנית...ככה שה"או" הזה ממש לא עוזר...

reshef

New member
זה לא מדוייק !

הם שמו שתי שאלות רק על הפרסית, וזה שווה רק 11 נק´ ולא 30 !

טעות ..

אם כבר אתה רוצה להמר תהמר רק בתקופה הראשונה .. ואני אסביר לך למה בתקופה הראשונה נותנים 4 שאלות על 4 פרקים .. ככה שאתה המרד הגדול ותקופת מרד בר כוכבא אפשר 100 % להוריד ! אם אתה לא רוצה לקחת סיכון גדל מידי תלמד על 2 הנושאים שנשארו ויש לך אל כל הנקודות . במושגים של תקופה ראשונה תלמד 8 כי זה גם שוב .. 100 אחוזי הצלחה כי בטוח יהיו 2 שלמדת (מתמטיקה פשוטה) בתקופה השניה והשלישית לא הייתי מהמר כי הם משלבים בשאלות ואפשר ליפול , רק במושגים שאפשר להוריד 1 משום שנותנים לבחור 2 מתוך 3 ככה שבטוח יהיו 2 שתלמד בהצלחה מחר !!

vannessa

New member
אי אפשר להמר...

אי אפשר להמר כי נותנים לפחות שאלה אחת על כל תקופה... ואלה שאלות מעורבבות... בנושאים שונים באותה תקופה.... למשל: הבא והסבר את הגרומים להחלשותה של האימפרייה העותמאנית, ושני גורמים לעלייה הראשונה.... הבנתוש??. בכל אופן חבר´ה... אני די מוכנה לבגרות... ואני מאחלת לכולם הצלחה ענקית ואל תיבהלו זה סה´´כ דפים גדולים עם שאלות קטנות אל תתרגשו תישנו טוב ותאכלו טוב!!! בהצלחה ממני ונסנוסה....!

למעלה