הימור על החומר ....תגידו רגע ...

סנטה

New member
הימור על החומר ....תגידו רגע ...

יש לי עוד שלושה ימים בגרות [ אמא להההההה ] בתקופה ראשונה יש 2 פרקים בבית ספרנו בחרו ב 2 פרקים אלה ... היהודים בתקופה הפרסית - כורש , שבי ציון , עזרא ונחמיה . היהודים בתקופה ההלניסטית - ההתיונות וכל זה ! עכשיו אני כמעט בטוח שבבגרות יהיו 4 שאלות 2 שאלות על הפרקים שנבחרו בביתס פרנו ו 2 שאלות על ה 2 פרקים האחרים .... האם אני יכול לבחור ללמוד רק על התקופה הפרסים או רק על התקופה ההלניסטית ? תחזירו תשובה !

על הימורי חומר

הימורים הם מומחיות של עופר מקסימוב ולא שלי .אני לא נותן עצות כאלה.

gilad44

New member
עופר מקסימוב

עופר מקסימוב זה האח של הזאתי שגנבה רבע מיליון שקל מהבנק והכסף לטענתה היה בשביל האח המהמר שלה(עופר) כי הוא נקלע לחובות ענקיים

סנטה

New member
אה או קיי אני יודע מי זו ועל ההיסטר

זה ממש לא היה מצחיק ... אני בשאלה שלי הייתי רציני מאוד כנראה אנשים פה לא רציינים ...

בד"כ במבחנים בתקופת בית שני

יש שתי שאלות- אחת על הפרסים ואחת על ההתיוונות, ככה היה אצלי גם במתכונת אז בחרתי בשבי ציון. בכל מקרה למדתי הכל, כי במושגים מופיעים מושגים מכל התקופות, וככה יצא שעניתי על מושגים כמו פוליס הלניסטית ותרגום השבעים.. לסיכום- תלמד הכל. (אני דווקא יותר מודאגת מתקופה 2-3 מאשר זאת אבל מילא).

Shlizi

New member
הימור על החומר -ה-דרך

היי סנטה, אצלנו במתכונת היו 2 שאלות על התקופה הראשונה, בכל שאלה 2 סעיפים וצריך היה לבחור אחד: שאלה 1: 1. הצג את מנהיגי גל העלייה הראשון ליהודה בתקופת שיבת ציון. הצג שלושה קשיים שעמדו בפני שבי ציון בתקופה זו. 2. הצג והסבר שלושה מאפיינים של התרבות ההלניסטית. הסבר איך שניים מהמאפייניפ שהצגת באו לידי ביטוי בתהליך ההתייונות בעולם היהודי. שאלה 2: 1. הצג שלוש פעולות של נחמיה והסבר את מטרתו בכל אחת מהן. 2. הצג והסבר 3 סיבות לגזרות אנטיוכוס. בקיצור, כמו שאתה רואה אתה יכול להמר, אבל לא כדאי. בקשר למושגים, הרעיון הוא שאת הכי קשה אתה לא לומד (למשל בתקופה הראשונה לא למדתי את תרגום השבעים), ובבגרות, אין מצב שנותנים לך מושגים ואתה לא יודע. מתוך השישה שאתה צריך ללמוד נותנים לך 3, ואתה צריך לענות על 2 נכון? אם אחד מהם הוא זה שלא למדת, זה לא משנה כי את השניים האחרים אתה יודע. השיטה היא לא ללמוד את ההכי קשה. מה שאני לא יכולה ללמוד זה את המניעים של המעצמות באימפריה העות´מאנית. אני פשוט לא מסוגלת ללמוד את זה.. אני מקווה שעזרתי, ואל תהמר - כורש זה החומר הכי קל ממה שיש.. נועה

סנטה

New member
נועה ילדה לדוגמא !

לדוגמא כי את פשוט ענית לי וזה עזר לי !
דרך אגב אני לא יכול ללמוד את הרצל והפעילות הדילפלומטית להשגת הצ´רטר !

למעלה