הימור? רעיון? נא קיראו , חישבו ושתפו בידע רב

Shiko9

New member
הימור? רעיון? נא קיראו , חישבו ושתפו בידע רב

בוקר מצויין לכולם.
אשמח מאוד מאוד לשמוע דעותכם ,חיזוקים והכי הרבה מחשבות נגדיות לרעיון....

ההבנה שלי בשוק ההון הינו ברמה בינונית מינוס ולא יותר מכך.
ניסיתי מזלי וסמכתי על אלו ואחרים ועד היום רק מפלות (הכל בקטן ומחושב אך עדיין כואב , בעיקר נפשית...חחח)
ולנושא:
כרגע יש סכום קטן מאוד שמחפש לגדול, חשבתי (ואני בטוח שאינני ממציא הגלגל) להצמידו למדד הפחד (VXX) למשך שנים רבות ולקוות (סילחו לי) למפלה בורסאית גדולה נוספת כגון 2008....ולמה?
מדד VXX מצוי היום בשפל של 34$ (+-) בתחילת 2009 היה מחירו 7000$+ הייתכן???

מחשבות בעד: 1. כרגע הכסף עומד ומתבזבז אט אט , במידה ויושקע לא יאבד. זהו מדד שאף פעם לא יתאפס.
2. לא לחוץ בזמן,גם אם יהיה שם שנים...
3. במידה ויקרה הטלטלה יכול לעוף גבוה גבוה.
4. אם לא יושקע כאן,הכסף יעבור לחשבון הפרטי וגם ככה יתאייד לו.....

מחשבות נגד: 1.יכול לקחת שנים רבות
2.הכל רק תיאורטי...במידה ש....במקרה ש....
3.
4.
5.

אשמח שתמלאו לי את 3 והלאה.....וכמובן גם מחשבות בעד אם יש לכם.

ועזרה אחרונה- במידה והחליט ללכת על זה , איפה כדאי לשים את הכסף שכן מדובר כנראה על גוף יציב וחזק שאני צריך להאמין שיחזיק שנים ובעיקר שבמקרה של נפילה כללית גדולה יצליח לתת לי את הרווח (נפילה אל מול יכולת תשלום)
האם בנק בישראל שווה ? עמלות רבעוניות וכו....

אשמח לשמוע כל דעה....
תבורכו
חג שמח.

קרלטון

New member
תרגיל ראשון שאתה צריך לעשות

הוא להשוות את ה-VIX ואת ה-VXX. כאשר תעשה זאת תראה שהסיכוי שלך להרוויח ב-VXX, אפילו אם ה-VIX קופץ מתישהו, הוא נמוך, אלא אם כן אתה מתזמן את הקפיצה הזאת בהצלחה.

הסיבה היא שיכולות להיות שנים ארוכות (ואכן זה היה המצב בשנים האחרונות) בהן ה-VXX רק נשחק ונשחק - אפקט שנוצר עקב אופן העקיבה של המכשיר הזה אחרי החוזים על ה-VIX.

במילים אחרות, יש סיכוי סביר שעם האסטרטגיה הזאת תמחק את רוב רובו של הכסף.

קרלטון

New member
ואולי הקדמה שנראית לי מובנה מאלי

אבל כנראה שלא - VXX אינו מה שכינית "מדד הפחד"! אתה מתכוון ל-VIX. ונכון, גם זה וגם זה לא יתאפסו, אבל תוך כמה שנים ה-VXX בכיף יכול להפוך להיות חד ספרתי, ולהישאר חד ספרתי במשך שנים. הוא יכול בהמשך גם לרדת מדולר אחד. ולהישאר שם שנים. וגם כשתהיה מפולת של 50% נפילה בשוק המניות - בכלל לא בטוח שתגיע למחיר הקנייה שלך, שלא לדבר על רווח.

KobeRider

New member
הסיבה ש-VXX היה גבוה פעם היא ספליטים

בגלל שמחיר התעודה רק הולך ויורד עם הזמן בגלל השחיקה של החוזים, אין ברירה אלא לעשות לו ספליט 1:4 פעם בשנה. מה שאומר שאת מחירי העבר מכפילים פי 4 כדי לשמור על רצף בגרף. מאז 2009 הוא עשה 3 ספליטים כאלה. כלומר המחיר שלו בפועל היה בערך 100$.

כמו שקרלטון אמר, היכולת להרוויח ממנו לאורך זמן היא אפסית. הזמן פועל לרעתך. ככל שתחזיק אותו יותר, כך תפסיד יותר.

למעלה