הימים האלה..

סינדי24

New member
הימים האלה.. ../images/Emo4.gif

ואז ישנם הימים האלה שהוא חלש ואני חלשה ואין לי כוח לכלום. ואז ישנם הימים האלה שאני אמורה לחזק וחלש לי בעצמי.. מתביישת להודות שעצוב לי לפעמים, במיוחד לאחרונה, ו.. אין לי למי לפנות. מיליון חברים וירטואלים, וכמה מציאותיים שאינם נגישים.. אבל המציאות השחורה הזו שאני כבר זמן מתחמקת ממנה, מההכרה בה, רודפת ומכה בי לאחרונה. לא יעזור לך, הקול הפנימי אומר.. הוא חולה וזה מה יש.. ואז הוא עצוב ומשהו בו מבואס נורא והוא מרגיש בודד כי החברים שלו מגעילים ולא באו לבקר אותו מאז הטיפול הכימותרפי הראשון שלו, מאז כבר עבר חודש וחצי.. כאילו הבנאדם מצורע או משהו.. והוא בכלל לא השתנה חוץ מקצת ירידה במשקל, אפילו השיער עדיין עליו.. אבל הם אינם לידו, אפילו לא פעם אחת ב6 שבועות.. והוא עצוב.. אז אני סותמת את העצב שלי בחור נידח, בבור עמוק באמצע שממת מצבי רוחי, ומעודדת אותו בכל כולי! העיקר שיחייך וישמח ו.. יחזור לפחות להיות אופטימי, אם לא משהו אחר.. כי עדיין הוא רק במחצית הדרך עד ההבראה המיוחלת.. והנה, רק אתמול, קרו לי דברים בחיי האישיים, והרי לא הכל עליו, ובכל זאת, הרגשתי שלא יכולה להעיק עליו עם התסכולים שלי.. זה היה גם מיותר לנסות, הוא היה שקוע בכאב וחולשה מהטיפול האחרון.. אז ירדתי לי למטה בשקט, סגריות בכיס וישבתי לי על שפת המדרכה, נותנת לאויר ללטף אותי בחום.. ישיבה שקטה על שפת המדרכה עם עשן סגריות.. וכל מה שרציתי היה דווקא לטייל על חוף הים או בין שדות פורחים.. הערבים החמימים האלה מביאים בי מצב רוח נהדר ואז רגעי המציאות טופחים על פניי בעגמומיות מוזרה.. וזה לא תמיד ככה, לרוב המצב רוח בסדר ומעודדים זה את זה, אבל הימים האחרונים קשים.. הוא מבואס ואני מבואסת. הוא מסיבותיו ואני מסיבותיי, הוא מאוכזב מחבריו וחש בודד.. ואני לא מבינה את הבדידות שלי.. קטע ביזארי לחלוטין.. דווקא כשאתה צריך מישהו שינגב לך את הדמעה החצופה ההיא, אין מי.. והם נמשכים, הימים האלה....

תקופה

הימים האלה שאת מדברת עליהם כמעט כולנו עברנו אותם צריך לזכור שמי שיכול לתת לנו הרגשה יותר טובה זה רק אנחנו עצמנו חברים רק יכולים קצת לעזור התקופה הלא נעימה תעבור ומשם יוצאים רק מחוזקים השמיים הם הגבול.....

הימים..../images/Emo20.gif

היי סינדי, אני חושבת שכולנו מבינים את מצוקתך ואת הקושי שלך כמישהי שעומדת מן הצד שזה קושי לא קטן כי לא תמיד יודעים מה לעשות... אני כותבת לך מתוך נק' המבט שלי, על הסביבה שהיתה לצידי בתקופה שהייתי חולה, גם לך לא קל במצב הזה ולפי עניות דעתי את גם לא מרשה לעצמך לבטא את הקושי שלך וזה משהו שאת חייבת לעשות למען הנשמה שבתוכך... זה בסדר אם תיהי מבואסת וגם אם תהיו יחד מבואסים, זה לגיטימי וחשוב. אבל יש נק' אחת מאוד חשובה - צריך לדעת שמוך הבאסה שלנו אנחנו מגלים את כוחות הנפש הכי חזקים שלנו, אנו מגלים את התכונות הכי חזקות שיש בכל אחת מאיתנו, את תתנחמו יחד, תיבכו ותוציאו את כל "הדיכי" שיש בפנים אבל יחד תרימו אחד את השני, תתחזקו ביחד, תלכו עם המחלה ראש בראש מה שניקרא "לבעוט בה"... ולגבי החברים, השעות הקשות שלנו הם שעות המיבחן הכי טובות לכל האנשים שסיביבנו, אמא שלי פעם אמרה שאם אנשים או חברים לא מסוגלים לעמוד לצידך בשעה הכי קשה אז גם את לא ממש צריכה אותם על הראש.. הרי חשוב זה שאמיני בעצמך ובכוחות שלך.. בהצלחה- אוהבת
שירה.

24תותי

New member
היי שירוש

ממש שמחתי שהחזרת לי טלפון אתמול. והאמת, זה גם קצת הפתיע. אני מסכימה איתך לגבי מה שכתבת, שאנחנו מגלים את כוחות הנפש הקיימים בתוכנו. אני חושבת שזה הדבר החיובי היחיד שיצא לי מכל המחלה הזו- שגיליתי שאני חזקה, ושיש בי כוחות נפשיים (הרבה יותר ממה שחשבתי). אני מסכימה איתך לגבי העניין של החברים- מי שלא עומד במבחן המציאות הוא לא חבר אמיתי. ומחלה כזאת, שדורשת מאיתנו התמודדות וכוחות נפשיים מעמידה את החברים שלנו במבחן המציאות. אוהבת, תותי. (ואני מניחה שאת כבר יודעת מי אני).

OHAVA

New member
סינדי - לעיונך מספר עצות .

מספר עצות למחשבה בעת התמודדות עם סרטן (ובעצם עם כל מחלה אחרת)* 1. ראוי לא להיכנס למלכודת החיפוש של "למה אני"? התעסקות יתר בסיבות למחלה, עלולה לגרום לייאוש ותסכול ולשתק או לנטרל את היכולת לבצע החלטות ושינויים. 2. נסו ראשית להתמקד בנושאים הקריטיים והמעשיים ורק אחר כך לחפש הבנות עמוקות יותר. 3. השתדלו להשתחרר עד כמה שניתן מהתהיות "לאן זה יוביל"?. הגוף עשוי להתרפא לחלוטין או לזמן מוגבל או להגיב בריפוי חלקי. יש מקרים שמגבלה או נכות יהפכו לחלק ממציאות הקיום, אבל אפילו במקרים כאלה, אין הדבר צריך להעיב על חיים שיש בהם תוכן ומשמעות. 4. נסו לשחרר רגשי אשמה העלולים להעלות מעצם היותכם חולים. להיות חולה זה אינו כשלון. בכל מצבי החולי, גם בקשים שבהם, ניתן למצוא נקודות הבנה וצמיחה. 5. נסו לחפש, למצוא ולנצל "אזורי חיים" שאפשר למצוא בהם סיפוק, יצירתיות ומשמעות. 6. אתרו "אזורי חיים" שיש בהם נכונות לשינוי חיובי. 7. נסו לזכור כי סרטן פירושו התמודדות. 8. נסו להיות שותפים פעילים ומודעים, יחד עם הרופא ועם הצוות הטיפולי. נסו לברר לעצמכם עד כמה מפורט צריך להיות המידע שאתם זקוקים לו. 9. השתדלו שלא להדחיק ולא להחביא את רגשותיכם לגבי המחלה, הטיפול והחיים ובייחוד לא להסתירם מהאוהבים אתכם ומן הקרובים אליכם. היו פתוחים לקבלת תמיכה. אדם המקבל תמיכה חיובית, מסוגל להתמודד עם המחלה ומגיב טוב יותר לטיפול. 10. השתמשו בהנחיות לזיהוי מוקדם המוצעות על ידי האגודה למלחמה בסרטן. אל תחששו לבקש התייעצות וחוות דעת רפואית בכל מקרה של סימפטום או ממצא חשוד. 11. העדיפו תזונה עם פחות שמן ומזון מהחי, עם יותר סיבים צמחיים ועם יותר ירקות ופירות טריים ו/ או אורגניים. 12. היו פתוחים לבחינה והסתכלות חדשים על הרגלים, אמונות, דעות ודפוסים. נסו לזכור ולחקור דפוסי התמודדות מהעבר שסייעו לכם בעיתות מחלה, מצוקה או משבר. 13. חפשו פעילויות אשר יסייעו לכם להיות מעורבים בעשייה חיובית – פעילות גופנית, מוסיקה, ריקוד, הרפיה, כתיבה, קריאה, מדיטציה, סרטים, התנדבות וכו´. 14. אם אתם עמוסי ברגשות של כישלון, דיכאון, חרדה, רגשי אשמה, תסכול או כעס, התיעצו עם גורם סיוע נפשי. בדקו אפשרות של העזרות בקבוצות תמיכה. 15. נסו שלא לעסוק יותר מדי בשאלות כמו "מה לא בסדר איתי", "מה הסיבה העמוקה לתסמינים שלי". כדאי להעדיף שאלות כמו "מה אוכל לעשות בכדי להביא את עצמי להתרגשות חיובית, להתלהבות, לשמחה, ליצירה, לחוויות הטומנות בחובן קשר ומשמעות". 16. נסו לבדוק גישות בטיפול עצמי כמו: יוגה, מדיטציה, תזונה, תנועה, תפילה וטיפול במגע. בדקו את הצורך בסיוע, הדרכה או הכוונה מקצועית. העדיפו לבחור כיוונים העוזרים לכם לחוש, כי אתם נלחמים להשגת איזון ובריאות ושתורמים לכם לתחושות מעורבות ושליטה. 17. אל תדאגו אם אינכם יכולים לשמור על "גישה חיובית" עשרים וארבע שעות ביממה. אין אלו סימני חולשה אלא עדות לכך שאנו בני אנוש, שיש להם דאגות ושמרגישים לעיתים בדידות, תסכול, חשש ועצב. * מתוך הספר: רפואה טבעית וסרטן שנכתב בידי ד"ר גדעון עירון.

rona39

New member
הימים האלה

היי סידני הימים האלה באמת קשים. הטיפולים, ההרגשות הרעות, המחשבות המפחידות, הכל לגיטמי, כולנו חבינו אותם. זו תקופה קצת מגעילה, הרבה דברים לא ברורים, אבל הסוף הטוב יגיע וממנו תצאו רק חזקים ומחוזקים. לגבי החברים, ישנם כאלה שיתעינו ויבקרו ויצלצו ויש כאלה שלא. אלא שלא - יעשו זאת משתי סיבות, האחת כאלה שבאמת אינם חברים אמיתיים והשניה, יש כאלה שלא יודעים איך לאכול את המצב שאליו נקלעתם, הם בעצמם בהלם קרב, מפחדים להפריע, להתקשר,לא יודעים על מה לדבר. מה שאני מציעה לכם זה ללכת לקבוצות תמיכה של האגודה, שם תפגשו אנשים שעוברים את מה שאתם עוברים, חברה בגילכם שיש לכם מכנה משותף איתם. כי לי אישית היה חסר הדיבור על הדברים הקטנים שרק מי שעובר טיפולים יכול לדבר עליהם. בהצלחה רונית

ornusha

New member
../images/Emo24.gif

הימים האלה..... כולנן עברנו את זה. אני לצערי עברתי את זה משני הכיוונים: הצד התומך והצד הנתמך. בתור תומכת, את חייבת להרגע, לשחרר, לדבר על זה. אם את מרגישה צורך לבכות, להתרחק לחצי יום, לנקות ת'ראש עם חברות- תעשי. אני בטוחה שכל עוד זה יהיה לתקופה של חצי יום בתזמון נכון, בן זוגך יבין. ובתור נתמכת. נכון קשה לנו, אנחנו חלשים. אבל לפעמים גם אנחנו לא נותנים לעצמנו להישבר כדי לא להכאיב לסובבים אותנו. אישית, הרבה פעמים בכיתי והייתי עצובה רק שהייתי לבד. וזה לא בגגל בושה, זה בגלל שאנחנו רוצים להיות חזקים גם בשביל אלה שחזקים בשבילנו. אם קשה לך לשאול יותר מדי שאלות בבת אחת ולשמוע הכל "במכה" אל תעשי את זה. לאט לאט תשאלי הכל. אם קשה לך אל תשאלי את חברך שאלות על מצבו ועל דברי הרופאים. חכי קצת, תעכלי את הידיעות, ושתהיי מוכנה תמשיכי. כל עוד הוא לא בא מעצמו ומספר, קחי ת'דברים בקצב שלך, אבל עדיין ךא יותר מדי לאט כדי שהוא לא יעלב מתגובתך. ובקשר לחברים. כמו שכבר אמרו לך, יכול להיות שהם לא באים כי הם לא יודעים איך להתמודד או כי באמת הם לא חברים אמיתיים. את זה תגלו עם הזמן. וזה עוד אחד מ"היתרונות" של המחלה. בזמן המחלה והרגעים הקשים כל אחד מגלה על עצמו תכונות וכוחות שהוא לא ידע שקיימים לו. בסופו של דבר המחלה מחזקת ומחשלת. חוץ מזה, ככה מגלים מי באמת חבר אמת ומי לא- הרי למה להשקיע כוחות על סתם אנשים. שולחת חיבוקים, חיזוקים ובריאות...

סינדי24

New member
הוא מספר לי ומשתף על מצבו לבד

ואין לי בעיה עם זה רק שנוצר מעין מצב שיש ימים שאנחנו רק מדברים על מה שלומך? איך היו הבדיקות? יש לך חום? אתה תלך מחר לעבודה? מה כואב? לקחת משככים? ואילו אני לפעמים רוצה רק לשמוע ממנו שהוא בסדר ומחייך אליי...

24תותי

New member
סינדי

אני מבינה לליבך על מה שכתבת בעניין החברים. כנראה שאנשים שלא עברו שום קושי כזה או אחר, מה לעשות, אבל הם לא מבינים אותנו. אין טעם להכנס לדיכאון בגלל חברים- הם בסה"כ אנשים שלא מבינים לליבנו. אז תשתדלי לא לקבל מצברוח מאותם אנשים, כי זה יכול רק להפיל אותך, ולפי מה שנראה לי, את זקוקה לאותם אנשים שיכולים ורוצים לחזק אותך, ואת יכולה לראות אותי כאחת מהם. אוהבת, תותי.

../images/Emo42.gif../images/Emo20.gifסינדי יקרה

שלום לך קודם כל נעים מאוד שמי ליטל ואני בת 22 אצל אבא שלי אבחנו את המחלה לפני מספר חודשים,והתחושות שאת מתארת כל כך מוכרות לי ומאפיינות את מה שעברתי בחודשים האחרונים מאז הגילוי. ההרגשה הזאת שהבעיות שלך נדחקות לפינה ,למרות שהמשפחה עוברת משבר קשה מאוד ,לראות את האהוב והיקר לך סובל כל כך מבלי להיות מסוגלת לקחת ממנו את הכאב . ובנוסף העובדה שחברים שלו לא לצידו דווקא בתקופה שהוא צריך אותם הכי הרבה ,והרי מתי מודדים חברים אם לא בתקופה כזאת .? לצערי אין ברירה חייבים לנסות להיות חזקים כמה שאפשר ולראות את זה בתור תקופה קשה שתעבור והלוואי שמהר . אהבתי מאוד את אופן הכתיבה שלך ואת הבלוג שלך,נגע לליבי... זה טוב שאת רושמת ומתפרקת ולפעמים גם חברים וירטואלים יכולים לעזור במיוחד כאן בפורום שאת מדברת עם אנשים שהסרטן נגע להם בדרך זו או אחרת אני מזמינה אותך לבלוג שלי שנפתח גם לאחרונה ומדבר על אותו נושא http://blog.tapuz.co.il/pomikit בכל אופן מקווה שיצא לנו לדבר ורק בשורות טובות ליטל

סינדי24

New member
תודה, אנו עוד נשוחח לנו בהמשך :)

אם יש לך מסנג'ר אשמח אם תרצי כמובן, אם תשלחי לי את פרטיו לפרטי שלי.

תמר 26

New member
בהמשך למסר... ../images/Emo24.gif

נורא קשה לי להבין את היחס הזה ואין לי שום הסבר הגיוני. אולי אם תצאו איתם פעם בחודש הם יקלטו שהכל בסדר ואין שום סיבה להתרחק, ואולי לא. אולי הרתיעה גדולה מדי בשבילם.
איך? אפשר להזמין חבר או שניים לארוחת ערב, לסרט, וכו' ולראות האם יבוא שינוי מצדם כי לפעמים לחברים קשה לעשות את הצעד הראשון, וככל שעובר הזמן זה נהיה לא נעים (אבל נשמע שיש רצון להתחמק). אני יודעת שאצלי רוב החברים שמרו על קשר (אפילו עודף לעיתים). לחברה הכי טובה שלי יש אמא שנפטרה מסרטן כשהיינו בתיכון, אז ברור שהיא איתי, ומעבר לזה בהתחלה היה בזה כאילו אטרקציה אטרקציה. הייתי תמיד במרכז העניינים והדיון היה על הטיפולים ומה קורה,
עד שממש ביקשתי שיפסיקו. עוד מעט פורים למה מתחפשים?

סינדי24

New member
גמני מתקשה להבין אותם

אז קרה הדבר והוא הוציא את מה שהציק לו בהתנהגותם ועכשיוהם התנצלו ו.. לא יודעת.. עדיין מחכה לראות שבאמת דברים ישתנו. כי להתנצל זה יופי, אבל המעשי חשוב לא פחות. לגבי פורים, חחח.. איזו שמחה!!!!!! כל העיר צוהלת אך חסומה בעקבות ההתרעות.. למה נתחפש? נו, צריך מסיבה קודם.. חג שמח לכולנו!

למעלה