הימים הנוראים הללו לפני החופש הגדול

Rinat 789

New member
הימים הנוראים הללו לפני החופש הגדול

בתי כבר מזמן מריחה את החופש אך לא כך המורים.... ים של בחינות, מיצבים , עבודות , שעורים...כך שאפילו לצאת לבלות אין חשק כל כך מתסכל שנה שעברה , כשהייתה בכתה ד', נהגתי לקחת אותה בתקופה זו לים מדי פעם אבל השנה..........אין מצב שכזה כל יום עוד מטלה, עוד הכנה לבחינה , עוד עבודה להגיש עוד ועוד ועוד מה יהיה שנה הבאה ???? יותר גרוע??? לעזאזל, למי יש כוח לזה יש למישהו מטה קסמים במקרה?

תהייה שם בשבילה

לנו ההורים יש תפקיד מאד חשוב , אנחנו הקיר התומך והמעודד, תפקידינו לעודד ולעזור לה לעבור את התקופה הקשה. תמצאי נקודות אור ולו הקטנות ביותר ואותן תעצימי. לא לשכוח זה עובר.... אפרת תמרקין מנחת הורים מכון אדלר

קרניקה1

New member
בית ספר קצת אחר

אצלי הילדים הולכים לבית ספר "פתוח" שבו אין מבחנים ואין מטלות של שיעורים והכניסה לכיתה חופשית יש את המינוסים אבל הפלוסים גוברים

Rinat 789

New member
השאלה אם בבית ספר כזה יש דגש על חינוך

הרי בסופו של דבר אנחנו רוצים שהילדים שלנו יצאו בני אדם ולא עוד תוצר מעוות של כל מיני מערכות....

קרניקה1

New member
בית ספר פתוח

שלחתי אותם לבית ספר כזה מפני שכן יש בו חינוך. חינוך לקבל את האחר, הילדים מחוברים אחד לשני בשיחה הם מדברים המון, ילדים גדולים וקטנים משחקים,מדברים, ואפילו גם רבים. יש דו שיח עם המורים וכמובן שזה לא מפעל לציונים ולהצלחה. לא בשביל זה הם הולכים לבית ספר. כול מחנך מביא איתו משהו אחר זה יכול להתחבר למה שמרגישים ולפעמים גם לא ובזה גם מקבלים את האחר. יש לימודים רגילים למי שרוצה. ומי שמתענין בדברים אחרים מותר לו. אין אלימות, תחרות יש רק בכדורגל . אני מאמינה שיש גם המון מינוסים. אבל...... לכן החינוך העיקרי הוא בבית. הילדים מתנסים יותר בחברה,משחקים,דו-שיח והם פשוט נהנים ללכת לבית ספר ולא רוצים לפספס אף יום. אני ובעלי תמיד מתגאים כשאנו הולכים לטיולים או פוגשים חבר'ה מבתי ספר אחרים שמים ישר לב להתנהגות ולחינוך פשוט רואים את זה ממרחק כמה שהילדים שלנו נהדרים,וסבלנים,כשצריך. . על חינוך דמוקרטי אף פעם לא ביררתי אבל לפי ספורים זה אחרת לגמרי. אז אני חושבת שיש אפשרות לחנך בצורה אחרת ולא לפי הנורמות וגם בלי כול מיני מערכות שמאוד מעוותות.

Rinat 789

New member
האם הבנים לומדים יחדיו עם הבנות???

אחת הבעיות בבית הספר הרגיל הוא מעצם העובדה ששמים בנים ובנות יחדיו.... מבלי לחשוב על העובדה שבן צריך לקבל חינוך מגבר ולא מאישה כנ"ל לגבי בת הבדל המינים ביניהם עושה את שלו די מהר , וחבל כי אז נוצרים מתחים מיותרים בין 2 הצדדים האלטרנטיבה היחידה היא בית ספר דתי אך אני לא מוצאת סיבה לרשום אותה לזה, בפרט שגם היא לא מעוניינת אך מצד שני היא גם לא מעוניינת ללמוד עם בנים ....

down under 1

New member
את באמת חושבת שזו בעיה?

אני חושבת שחשיפה לאחר מגיל צעיר היא יתרון עצום. חשיפה למין אחר, לעדה, גזע, לאום, צבע... ככה גדלים עם פחות דעות קדומות ופחדים מאחר שלא ידוע. למה בנים צריכים ללמוד מגברים? אמא הרי היא מלמדת נהדרת והיא אשה וכנ"ל לגבי אבא.

בנים ובנות

אני מבינה את מה שאת אומרת, כי אני גם ביחס שלי אדם מאד מקבל ופתוח ולקח ךי זמן להבין ותפוס משהו כזה אבל לפני כל מה שאני אגיד אני אשמח שקודם תראי את התוכנית על בנים ובנות: http://www.kab.co.il/kabbalah/short/54380

down under 1

New member
אוייי כמה שקשה לי לנהל דיון עם מסך

אני כל כך לא מסכימה איתו, ההכללות האלה מקוממות אותי!!!!!!!!! הוא מחבר כל כך הרבה נושאים ומנסה להכניס אותם תחת מטריה אחת. גברים צועקים על הנשים שלהם ועל הילדים שלהם מעכשיו?????? זה שעכשיו נשים אומרות - לא עוד! לא אומר שזה התחיל עכשיו אלא שאולי זה יגמר עכשיו. השפיטה של העולם לפי אמות המידה של החברה המערבית רק כי היא הצליחה להפיץ את עצמה כחברה השלטת מעצבנת אותי. תפתחי ספרי אנטרופולוגיה ותלמדי על חברות טבעיות עתיקות שבה הדינמיקה היא אחרת. יש חברות שבהן הגברים מגדלים את הילדים והנשים לא קשורות בכלל. הן רק יולדות ולא מרגישות צורך להדאר בבית - הן לא קולקלו ע"י 'ימנו אנו'. זה שהחברה המערבית כמו שאת מכירה אותה נתפסת כחברה המרכזית בעולם זה מקרה. זה בלל הכתב ונצרות והגלובלזציה אבל בהחלט לא מחייב שזו החברה הנכונה למין האנושי. אני מכירה נשים שלא רוצות ילדים וזה לא משהו חדש לחברה שלנו, רק שבעבר בחברה שלנו מי שאל אשה מה היא רוצה. אבא שלה חיתן אותה ובעלה הכניס אותה להריון. ללמוד? להתפתח? לחפש מה עושה לה טוב חוץ מלהחליף חיתולים? תראי את, אפילו שגילית את הצד האמהי הנשי שלך - ההורמונים והשעון התחילו לתקתק, לא מרגישה צורך רק לשבת בבית לנגב ישבנים. את לומדת ומנחה תוכנית ו.. אני לא מכירה אותך אבל מנחשת שיש עוד הרבה יותר. יש חברות שבהן הנשים הן מדוכאות כמו שהוא טוען שזה טבעי ונשארות לגדל רק אל הילדים והבית. להניח שהצורך של נשים במימוש עצמי מגיע רק מהשפעה חברתית מעליב אותי, מבטל אותי, מוחק את האישיות שלי. ואני במקור היתי אשה של בית ופינה וילדים!
בעקבות ארועים מסויימים עברתי מה שנקרא בעולם שלכם 'תיקון' אבל לכיוון השני. אני יכולה לעשות גם וגם וגם ולהגיע למימוש והגשמה גדולים יותר. אז מה, אני פחות נשית עכשיו? פחות מחוברת לעצמי? כי אני דוקא מרגישה ההפך ויש לי הרגשה שההרגשה הפינימית שלי צודקת יותר. לחשוב שאפשר ללמוד ילדים על העולם בסימולציה זה... אני מנסה לא לדבר במילים חריפות אבל הוא מעצבן אותי. אני יכולה לספר לך שחברים שהיו לי באנגליה שגדלו בבתי ספר פרטיים בהם יש הפרדות בין בנים בנות לא הסתדרו עם המין השני גם בבגרות. הם לא ידעו להיות חברים, סתם חברים בלי מיניות, בלי מלחמה, שווה מול שווה. תפיסת העולם שלהם של נשים מעווטת וזה בהחלט כתוצאה מהפרדה בגיל צעיר וחוסר אימון בתקשורת. אוף אני יכולה להמשיך להסביר את עצמי אבל אני כל כך 'מלאה עליו' שאני קופצת מנושא לנושא. לא מסיכמה ולא מקבלת. משנים של מניעת תקשורת בין מינית. דרך אגב, כיום ילדים אל רוצים להיות מורים כי המשכורת מגוכחת. תתפלאי אבל פה זה מקצוע מקובל. להגיד שאמא רק נותנת חום זה כל כך מזלזל בי! במקרה שלנו אני אבא ואמא, מלמדת ומחברת, נותנת דוגמא וחבקת. כי יש לי המון מה לאזן ולתקן. אני לא מרגישה מסכנה ולא מרגישה לחוצה.

למעלה