הימים הראשונים- מה דינם ?

הימים הראשונים- מה דינם ?

מעניין איך כל אחד מאיתנו מתייחס לתקופת הלפני. כאל פיספוס? כאל ילדות מתוקה אשר מדי דבר בה זכור נזכרנה עוד, מעינו יהמו עליה, רחם נרחמנה? או כאל "היה או לא היה? הפשר לא נודע לי"? ברוב המכריע של המקרים אני נוהג לומר: היה וטוב מאד שהיה, נגמר, וטוב מאד שנגמר. לכל זמן ועת, לכל חפץ תחת השמים. אבל לפעמים בכל זאת, יש תחושה של נעורים גזולים שלעולם לא יושבו לבעליהם.. אז מה דעתכם? יונה

חי אדר

New member
והימים הראשונים ייפלו.

אתה נוגע בנקודה שלטעמי היא בעיית האדם בכלל ביחס לכל שינוי אשר הוא עושה בהשקפת עולמו. תחושת הפיספוס היא אך דבר טבעי. לטעמי אין מקום להיעצב או להיתחבט בזה.

יאיר20

New member
גם טוב וגם רע../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

אני שיחסית בתחילת הדרך עובר תקופה לא טובה מבחינה נפשית וזה מובן. יש בעבר שלנו הרבה יתרונות שאני שמח עליהם, ידע, חברים, שייכות מסוימת אך מצך שני בגלל עברינו רובינו מרגישים לא ביוק שייכים לכאן ולכאן. זה גם משאיר צלקות אבל מצד שני אתה יותר בוגר עושה החלטות שלך וזה מאוד חשוב. אני חושב שבסך הכל הקודה האחרונה הוא הכי חשובה כי כדי להיות עצמך אתה צריך לעבור את שה ולכן ולו בשביל זה העבר היה שווה את זה

spinoza

New member
נכון, אם רק הייתי מוריד בצבא.

למה חיכיתי כל-כך הרבה ? זה בהגלל שהייתי בבית עם ההורים, ובאונ´ הזאת נו..עם הכיפה, והיו כל-כך הרבה דברים לעשות וללמוד, עד ששמתי לב שכולם סביבי נעשים צדיקים - ורק אני עוד שואל "תגידו איך יודעים שהדת נכונה" ?

מה שהיה היה...

אין בי מרמרור על נעורים שפוספסו או על ילדות עשוקה, כי זה לא היה כך., אני שמחה עם איך שאני עכשיו ומאושרת שהצלחתי להגיע לדרך הזו. צריך להשלים עם זה שא"א לקבוע לאן תיוולד , ולדעתי יש גם יתרונות בחינוך שקיבלנו...

לפעמים יש איזה תחושת החמצה...

קטנה... היתה לי ילדות שמחה מאוד. היום אני חיה כמו שאני מוצאת לנכון. אבל... לפעמים אני מרגישה שחסרות לי חוויות שהייתי רוצה שיהיו לי. למשל, לא הייתי בצבא ואני מרגישה שחסרה לי חוויה מסויימת כישראלית. חוץ מזה, בימים ש"חיפשתי" בן זוג הרגשתי שחסרה לי "מיומנות" שך תקשורת בין נשים לגברים. היה לי מאוד קשה ליצור קשר עם בחורים וכמובן שלא העזתי להתחיל אותם בעצמי. אילו הייתי גדלה בחברה פתוחה יותר - אני בטוחה שזה היה אחרת. אבל מה זה משנה עכשיו? ננסה לחיות מעכשיו בצורה הטובה ביותר.

ןלא הכמות קובעת

אני, שכפי שאתם יודעים כבר, "הימים הראשונים" היו רבים מאוד, ובעצם אני קורא לזה "התקופה ההיא", אני משתדל לקחת את כל הטוב "משם" ולממש אותו בחיי החדשים. הרגע הזה, שלפעמים נמשך שנים, הרגע הזה שבו אכן מתגבשת ההכרה שהחיים ההם לא נכונים/לא מתאימים/שגויים (שכל אחד יבחר לו) הוא קשה מאוד, כי פתאום מכה בך ההכרה שכל מה שהשקעת, כל הזמן שבזבזת בבירור הסוגיה החשובה האם השור שנפל לבור ומת, מן המכה מת או מהאויר הרע שבתוך הבור מת, כל זה כל זה היה סתם לחינם!!! אני מכיר הרבה אנשים שהמחשבה הזו לא נותנת להם להשלים את המהלך המחשבתי המקדים (החיטוט, הבדיקה, החקירה וכו´) ולהסיק את המסקנא המתבקשת. אבל אחרי שהחלטתי, אני שואב מאותה תקופה רק את הדברים הטובים, כמו לחפש בכל דבר את החיובי (ללמד זכות, למי שלא תרגם אוטומטית את המושג), להשתדל לקבל כל אירוע בשמחה, אני מקווה שראיתם במפגש, שהשמחה והמזג הטוב, לא מופרעים אצלי בגלל כמה שערות על הפנים או ציציות מתנפנפות, כל אלו הם סתם סממנים חיצוניים, בפנים אני מנצל את חיי היום להתנסויות חדשות ומהנות בכל תחומי החיים. וכאן המקום להודות לכל משתתפי המפגש ובפרט לאלי על היוזמה, שלמרות שמאוד חששתי, וכמעט שלא נכנסתי, נהנתי כל כך, שאני מניח שאבוא למפגש הבא, ולא משנה היכן.

יאיר20

New member
ממה החשש?

ממה חששת? האמת אני לא הייתי בטוח במאה אחוז שזה באמת יתקיים

שחף -בת

New member
אין מה להגיד אתאיסט

הקסמת אותי.... (ונראה לי שאת עוד כמה אנשים בדרך)

G.O.D

New member
G.O.D אומר את דברו...

לא ממורמר, פשוט כך. אני מרגיש היום הרבה יותר בוגר מחילוני בן גילי, וזה בדוק. העובדה שאתה באת מרקע דתי, נותנת לך מיטען נוסף שנותן לך יתרון תרבותי בדו שיח וסתם בהשקפת העולם. ואם בבחורות עסקינן, בתור דתל"ש בד"כ אתה מצטייר בעיניהן כמגניב כזה, אחד מיוחד עם קצת נפח תרבותי, אבל זה אינדבידואלי ומשתנה... בכל אופן בהצלחה, G.O.D

שחף -בת

New member
לא מצטערת....

אולי על זה שהלכתי ללמוד בתיכון דתי. אבל בכללי אני יודעת שיש דברים שבחיים לא הייתי מקבלת אם הייתי גדלה כחילוניה מהתחלה (למרות שזה נשמע טוב לאללה) אז יוצא שהיום יש לי גם מזה וגם מזה. אין ספק שההתבגרות הנפשית בגלל כל התהליך היא מהירה יותר. ואני מסכימה עם G.O.D - אנחנו בהחלט סוג של אטרקציה תרבותית ליד החילונים הרגילים :)

יאיר20

New member
אני מקנא בך ../images/Emo14.gif

איך שאת רואה את זה באור כזה ורוד אני בינתיים בעיקר סובל (נפשית) מזה

haimcn

New member
יאיר!

אני חושב שאתה מרגיש שאתה סובל בעיקר בגלל שאתה לא סיימת את התהליך! אתה נמצא באמצע - לא לבלוע ולא להקיא. אני מאמין שכשתמצא את הדרך שלך אתה תרגיש הרבה יותר טוב - ייעלם המצב של חוסר וודאות שקיים אצלך היום ותרגיש הרבה יותר טוב. בנוסף, אתה חייב היום להיות במקום שאתה לא מרגיש איתו שלם (או להיפך) אבל זה יעבור כשתתגייס - אני מאמין. שם תוכל להיות מי שאתה וזאת גם הסביבה להכיר דברים שלא הכרת. מה לעשות... חוסר וודאות זה המצב הכי גרוע! בינתיים תתעודד! אתה לא לבד! חיים

haimcn

New member
ואו!! זאת שאלה קשה!! ../images/Emo62.gif

אני שלם עם עצמי במידה מספקת! אני יודע את רוב התשובות (מבחינתי) לרוב השאלות שהיו לי... אני יודע מה מבחינתי נכון ומה לא. לשלמות, ניתן רק לשאוף!! ויש דברים שאני לא יודע, אני רק בן אדם, אבל אני לא מתיימר לדעת הכל, וזאת כן שלמות כלשהי שהגעתי אליה.

haimcn

New member
אתה תגיע ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

והשאיפה לא צריכה להיות להגיע למצב שטוב לי אלא למצב שטוב לך. וזה לא בהכרח אותו מצב...

haimcn

New member
הימים הראשונים עברו ואינם!

כשאני מנסה לבחון את חיי לאחור ולראות מה הפסדתי בכך שלא גדלתי כחילוני אני לא מוצא הרבה נקודות רעות. נכון שבנושא בנות יש לי איזה שהוא קושי לעומת חילוני מלידה, אבל זה לא דבר שלא ניתן להתגבר עליו. אני חושב שיש לי ייתרונות אחרים כפי שכבר צויינו כאן, אם זה השכלה קצת יותר רחבה בתחומים שלא הייתי מגיע אליהם כחילוני ואם זה היתרון של לימוד אינטנסיבי יותר שבכל זאת עוזר לפתח קצת את החשיבה. כתלמיד ישיבה תיכונית יש לי בגרות ובכל זאת הכרתי את העולם שבחוץ כך שאלו דברים שאני משער שאם לא הייתי מכיר הייתי מתקשה בהרבה כיום. אני מאוד משתדל שלא לחיות בחרטות ובמבט לעבר! כיום אני מעדיף להסתכל על העתיד!!!

קרין321

New member
לא חושבת שהפסדתי

אני חושבת שזה שגדלתי במשפחה דתית וחברה דתית נתן לי המון לאישיות לאופי אידאלים שלא יודעת אם הייתי מקבלת בחברה החילונית דברים שאני יוכל להעביר הלאה מתוך בחירהולא כפייה קייבלתי המוון מידע וידע תמימות רק שימוש טוב אפשר לעשות איתם ודבר נוסף והכי חשוב היתה לי את הזכות להגיע להחלטה על ידי הבחירה שלי

למעלה