הימין מילל על אכיפה בררנית? שיסתום !

Cranio

Well-known member

הבקשה להאריך את מעצרם של ארבעת המעורבים בפרשת ירי הזיקוקים הימיים, ואת מעצרם של פלדשטיין והנגד במיל', מעלה תהייה שמא ההליך אינו תמיד מוצדק, ועלול לפגוע קשות בחירות הנאשמים ובזכויותיהם.​

פרופ' יואב ספיר, מנהל המכון למשפט פלילי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, טוען כי בתיק ירי הזיקוקים הימיים לא מתקיים אף אחד מהתנאים למעצר עד תום ההליכים, במיוחד לא התנאי של ראיות לכאורה לאשמה.
"כתב האישום מוגזם ומנופח" אומר ספיר, "ועל פניו העובדות המתוארות בו לא מגלות את העבירות החמורות שבהן הואשמו הנאשמים". ספיר טוען גם כי הייחוס של מעשה טרור מופרך.
"את חוק המאבק בטרור יש לקרוא ולפרש לפי סעיף המטרה שלו, שמבהיר שטרור הוא מה שכולנו בדרך כלל מבינים כטרור, ולא פעולות מחאה, גם אם הן לא חוקיות", הוא אומר.
"גם עבירת הניסיון להצתה המיוחסת לנאשמים לא מתקיימת, כי ברור שלא היתה כוונה להצית".

ספיר, לשעבר הסנגור הציבורי הארצי, מציין כי אם אין מדובר בטרור או בהצתה —
מדובר רק בעבירה קלה יחסית, של מעשה פזיזות ורשלנות;
ומשום שהנאשמים אינם מסוכנים ואין חשש שישבשו מהלכי משפט, אין סיבה שלא להשתמש בחלופת מעצר.
מקור בפרקליטות ששוחח עם "הארץ" מסכים עם פרופ' ספיר.

לדבריו, תיק פלדשטיין חמור ויכול להצדיק מעצר עד תום ההליכים,
אך אין שום סיבה לנהוג כך בארבעת הנאשמים בירי הזיקוקים הימיים.

בנוסף, מדגיש המקור בפרקליטות, שני התיקים אינם מעידים על המצב הכללי של בקשות המעצר, מכיוון שמדובר במקרים חריגים. לדבריו, ברוב המקרים התביעה מבקשת לעצור נאשם עד תום ההליכים כאשר מדובר בעבריינים שהיו מעורבים במעשי אלימות חמורים או בסחר בסמים, וברור ששחרורם עלול לאפשר להם לחזור על מעשיהם.

לדבריו של פרופ' אורן גזל־אייל, ראש משותף של המרכז לחקר פשיעה, משפט וחברה באוניברסיטת חיפה, לתביעה נוח שנאשמים עצורים עד תום ההליכים "כי אז יש לחץ עליהם לסיים את ההליך מהר ולחתום על הסדר טיעון בהתאם לתנאי התביעה".
גזל־אייל מציין ששופטים נוטים לאשר בקשות למעצר עד תום ההליכים גם כדי שלא להסתכן במצב שבו הנאשם יבצע שוב פשע והטעות תהיה על ידי השופט.
עם זאת, הוא מדגיש כי רק פעמים מעטות נאשמים ששוחררו ביצעו עבירות חמורות.

פרופ' קיטאי־סנג'רו סבורה שמערכת המשפט משתמשת במעצר עד תום ההליכים כאמצעי להראות שרשויות אכיפת החוק מתפקדות ומגיבות במהירות, או כדרך להביע גינוי מוסרי.
אך לדבריה, "התביעה ולפעמים בתי המשפט עושים שימוש לא לגיטימי בכלי הזה.
מעצר הוא לא אמצעי ענישה ולא כלי להבעת גינוי".

מומחים למשפט פלילי: שימוש הפרקליטות במעצר עד תום ההליכים מוגזם

DANIAVNI

Well-known member

הבקשה להאריך את מעצרם של ארבעת המעורבים בפרשת ירי הזיקוקים הימיים, ואת מעצרם של פלדשטיין והנגד במיל', מעלה תהייה שמא ההליך אינו תמיד מוצדק, ועלול לפגוע קשות בחירות הנאשמים ובזכויותיהם.​

פרופ' יואב ספיר, מנהל המכון למשפט פלילי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, טוען כי בתיק ירי הזיקוקים הימיים לא מתקיים אף אחד מהתנאים למעצר עד תום ההליכים, במיוחד לא התנאי של ראיות לכאורה לאשמה.
"כתב האישום מוגזם ומנופח" אומר ספיר, "ועל פניו העובדות המתוארות בו לא מגלות את העבירות החמורות שבהן הואשמו הנאשמים". ספיר טוען גם כי הייחוס של מעשה טרור מופרך.
"את חוק המאבק בטרור יש לקרוא ולפרש לפי סעיף המטרה שלו, שמבהיר שטרור הוא מה שכולנו בדרך כלל מבינים כטרור, ולא פעולות מחאה, גם אם הן לא חוקיות", הוא אומר.
"גם עבירת הניסיון להצתה המיוחסת לנאשמים לא מתקיימת, כי ברור שלא היתה כוונה להצית".

ספיר, לשעבר הסנגור הציבורי הארצי, מציין כי אם אין מדובר בטרור או בהצתה —
מדובר רק בעבירה קלה יחסית, של מעשה פזיזות ורשלנות;
ומשום שהנאשמים אינם מסוכנים ואין חשש שישבשו מהלכי משפט, אין סיבה שלא להשתמש בחלופת מעצר.
מקור בפרקליטות ששוחח עם "הארץ" מסכים עם פרופ' ספיר.

לדבריו, תיק פלדשטיין חמור ויכול להצדיק מעצר עד תום ההליכים,
אך אין שום סיבה לנהוג כך בארבעת הנאשמים בירי הזיקוקים הימיים.

בנוסף, מדגיש המקור בפרקליטות, שני התיקים אינם מעידים על המצב הכללי של בקשות המעצר, מכיוון שמדובר במקרים חריגים. לדבריו, ברוב המקרים התביעה מבקשת לעצור נאשם עד תום ההליכים כאשר מדובר בעבריינים שהיו מעורבים במעשי אלימות חמורים או בסחר בסמים, וברור ששחרורם עלול לאפשר להם לחזור על מעשיהם.

לדבריו של פרופ' אורן גזל־אייל, ראש משותף של המרכז לחקר פשיעה, משפט וחברה באוניברסיטת חיפה, לתביעה נוח שנאשמים עצורים עד תום ההליכים "כי אז יש לחץ עליהם לסיים את ההליך מהר ולחתום על הסדר טיעון בהתאם לתנאי התביעה".
גזל־אייל מציין ששופטים נוטים לאשר בקשות למעצר עד תום ההליכים גם כדי שלא להסתכן במצב שבו הנאשם יבצע שוב פשע והטעות תהיה על ידי השופט.
עם זאת, הוא מדגיש כי רק פעמים מעטות נאשמים ששוחררו ביצעו עבירות חמורות.

פרופ' קיטאי־סנג'רו סבורה שמערכת המשפט משתמשת במעצר עד תום ההליכים כאמצעי להראות שרשויות אכיפת החוק מתפקדות ומגיבות במהירות, או כדרך להביע גינוי מוסרי.
אך לדבריה, "התביעה ולפעמים בתי המשפט עושים שימוש לא לגיטימי בכלי הזה.
מעצר הוא לא אמצעי ענישה ולא כלי להבעת גינוי".

מומחים למשפט פלילי: שימוש הפרקליטות במעצר עד תום ההליכים מוגזם
הזיקוקים לבית של ביבי זה טרור ואיום ברצח
מספיק להתפלסף .

צביקה5311

Well-known member
נורי תאורה.
כמי שהשתמש בהם בצבא אני יודע שהם יכולים לפגוע (כוויה) רק אם הם ממש פוגעים בך פיזית.
בשביל זה הם אסירים "בטחוניים"
כמה שינאה יש לבן גביר כלפי "שמאלנים"
הוא מתעב אותנו יותר מאשר את הערבים.
אני פוגש הרבה חברים ומכרים שמודים שהצביעו לו
כשהם מודים בזה הם משפילים מבט מבושה.
אין לבן גביר אפילו 4 מנדטים מהבייס הקשה שלו, כהניסטים אמיתיים. הרבה אנשים תמימים (להערכתי 350.000 "נשבו בקיסמו") חרטה, זה מה שאני שומע מהם, חרטה עמוקה.
אם המדינה תתפרק, זה אליכם. כשאתה שם פתק בקלפי
זו לא רק זכות, זו יותר אחריות.
עם ישראל, פישלת!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
כמי שהשתמש בהם בצבא אני יודע שהם יכולים לפגוע (כוויה) רק אם הם ממש פוגעים בך פיזית.
אתה לא חושב שעצם העובדה שאתה מכנה את הצבעתם משהו שהם נדרשים "להודות" בו, פר הגדרה כבר הופכת את הצבעתם למשהו שהם, כשהם עומדים מולך, מרגישים צורך להציג התביישות בו גם אם זאת לא בהכרח דעתם האמיתית והאקטואלית?
אין לבן גביר אפילו 4 מנדטים מהבייס הקשה שלו, כהניסטים אמיתיים.
א. יש לו יותר כנראה וכך על-פי רוב אם לא כל הסקרים (שאין להם כל רלוונטיות בעיני, אבל זה המדד שנהוג להשתמש בו בדיונים).
ב. הבייס שלו ממש לא מורכב מ"כהניסטים", לא אמיתיים ולא אחרים :).
אם המדינה תתפרק, זה אליכם.
אתה יכול להיות רגוע. המדינה לא תתפרק. אם זה יקרה, זה לא ינבע מהצבעת למפלגת עוצמה יהודית :). נסיון הפחדה יפה, אבל התבהלה שהמחנה שלך מנסה להריץ ללא הרף כבר קצת פחות עובד על הציבור. הוא התפכח בשנים האחרונות.
כשאתה שם פתק בקלפי
לגמרי ובדיוק מסיבה זו יש עניין להצביע לעוצמה יהודית.
עם ישראל, פישלת!!!
שנחליף את העם?

צביקה5311

Well-known member
אתה לא חושב שעצם העובדה שאתה מכנה את הצבעתם משהו שהם נדרשים "להודות" בו, פר הגדרה כבר הופכת את הצבעתם למשהו שהם, כשהם עומדים מולך, מרגישים צורך להציג התביישות בו גם אם זאת לא בהכרח דעתם האמיתית והאקטואלית?

א. יש לו יותר כנראה וכך על-פי רוב אם לא כל הסקרים (שאין להם כל רלוונטיות בעיני, אבל זה המדד שנהוג להשתמש בו בדיונים).
ב. הבייס שלו ממש לא מורכב מ"כהניסטים", לא אמיתיים ולא אחרים :).

אתה יכול להיות רגוע. המדינה לא תתפרק. אם זה יקרה, זה לא ינבע מהצבעת למפלגת עוצמה יהודית :). נסיון הפחדה יפה, אבל התבהלה שהמחנה שלך מנסה להריץ ללא הרף כבר קצת פחות עובד על הציבור. הוא התפכח בשנים האחרונות.

לגמרי ובדיוק מסיבה זו יש עניין להצביע לעוצמה יהודית.

שנחליף את העם?
לא, אין טעם להחליף את העם
לצטט את שלום חנוך? "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם".
אבל אל דאגה. אין פה ניסים.
מדיניות שבן גביר כופה על נתניהו, תפגע בנו כלכלית
הנה, כבר מושיטים אלינו מיסים, מחייבים אותנו להדק חגורה. רק הממשלה היא לא חלק מהידוק החגורה.
האם אפשר לצפות מממשלת בן גביר סמוטריץ לשמש דוגמא אישית? הגזמנו.
אבל אל דעגה. ברגע שמצביעי בן גביר "התמימים"
ירגישו את "המשילות" בכיס, (ואנחנו מכירים את עם ישראל) וכולנו נרגיש אותה ועוד איך
ואז נראה את "משרד המורשת" ונחטוף ג'ננה
עוד יותר, אז כדאי שבן גביר יתחבה ממצביעיו הוא
כמו מוכרן שרימה את לקוחותיו. זה יקרה.
אין צורך להחליף את העם. אפשר לרמות אותו פעם אחת
בממשלה הבאה, ולא משנה מתי היא תקום, בן גביר לא יהיה שר, ביבי, אם עדיין יזכה,יבעט לו בתחת.
בן גביר, בושה להגדרה "יהודי"

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, אין טעם להחליף את העם
פיו, נרגעתי :).
אבל אל דאגה. אין פה ניסים.
מעבר לכך שאני דווקא סבור שיש כאן ניסים ברמה היומיומית, השאלה אם נדרשים בכלל ניסים בעת הזאת. זה שלדעתך הפוליטית הממשלה פועלת באופן לא תקין לא אומר שזה באמת המצב כמובן :).
מדיניות שבן גביר כופה על נתניהו, תפגע בנו כלכלית
לא מכיר מדיניות שאב"ג כופה על נתניהו ובטח לא כזאת שתפגע בנו כלכלית. כאילו, זה נחמד כסיסמה מדפי מסרים, אבל אין לדברים כל אחיזה במציאות.
הנה, כבר מושיטים אלינו מיסים, מחייבים אותנו להדק חגורה.
כן כן. וכל זה בגלל שאב"ג כפה משהו על ראש הממשלה כמובן :). אין מצב שזה קשור לקטע הפעוט הזה שישראל נמצאת מזה למעלה משנה במלחמה שלא תכננה מראש, מלחמה שעולה למדינה הרבה מאוד כסף ומה לעשות, צריך לשלם אותו איכשהו :). כל זה כמובן לא קשור. רק איתמר בן גביר. משם כל הצרות. אין ספק בכלל :).
רק הממשלה היא לא חלק מהידוק החגורה.
אם תקרא את הצעות האוצר בעניין, תגלה שאתה טועה בקטע הזה. אולם בלי קשר לכך, אם תבחן את הסיבה להידוק החגורה, אך טבעי שהממשלה לא תהיה חלק ממנו כמובן :). הלא מי זאת הממשלה בדיוק? הממשלה היא אזרחיה מבחינה זו. כלומר פגיעה כלכלית בממשלת ישראל, משמעותה פגיעה בשירותים שהמדינה מעניקה לאזרחיה. אז אתה באמת חושב שנכון לדרוש מהממשלה להדק חגורה עוד מעבר למה שכבר נעשה?? שוב, זה נחמד בתור סיסמא, אבל כשמפעילים לרגע את המוח, הדברים חסרי כל הגיון (ללא כל קשר לדעה פוליטית).
האם אפשר לצפות מממשלת בן גביר סמוטריץ לשמש דוגמא אישית? הגזמנו.
המממ... הממשלה שלנו אכן כוללת את בן גביר וסמוטריץ'. אבל היא כוללת עוד כמה אישים למקרה שאינך מעודכן :). אני בהחלט מסכים שעל חברי הממשלה לתת דוגמה אישית, אך זה פשוט לא רלוונטי כאן לעניין כפי שהסברתי למעלה. יעני שוב, סיסמה נחמדה ואפשר לדחוף אותה לכל דיון פחות או יותר. אבל היא קשורה לנושא (שכאן הוגדר על-ידך דווקא) כקליפת השום.
אבל אל דעגה. ברגע שמצביעי בן גביר "התמימים"
ירגישו את "המשילות" בכיס, (ואנחנו מכירים את עם ישראל) וכולנו נרגיש אותה ועוד איך
כן כן. את זה כבר כתבת למעלה. בדיוק על כך שאלתי אותך כמה שאלות, אבל זולת לציין כמה סיסמאות (נבובות למדי), אתה לא כל כך טורח להשיב עליה לצערי. אז אני לגמרי בעד זריקת סיסמאות כמובן, שלא תבין לא נכון ;-). אני פשוט הייתי רוצה לראות מעבר לכך גם התייחסות עניינית. אתה יודע, מהדברים המוזרים האלה שמאפשרים דיון ענייני...
ואז נראה את "משרד המורשת" ונחטוף ג'ננה
עוד יותר, אז כדאי שבן גביר יתחבה ממצביעיו הוא
כמו מוכרן שרימה את לקוחותיו. זה יקרה.
אין צורך להחליף את העם. אפשר לרמות אותו פעם אחת
בממשלה הבאה, ולא משנה מתי היא תקום, בן גביר לא יהיה שר, ביבי, אם עדיין יזכה,יבעט לו בתחת.
בן גביר, בושה להגדרה "יהודי"
אוקיי נו. אז בן גביר בבחירות הבאות מקבל 5 קולות (כמה בני משפחה כבר יש לו מעל גיל 18?). בסדר. אם אתה נהנה לחשוב כך, אני באמת ובתמים שמח עבורך :).

בכל זאת הייתי שמח לקרוא מענה מפיך על השאלות ששאלתי אותך למעלה. סתם כך בשביל הקטע, אתה יודע. יעני נסכים לצורך הדיון שאב"ג פויה גדול. נסכים גם לצורך הדיון שבבחירות הבאות הוא בחוץ. אני זורם עם הכל. כעת, אחרי כל זה, יש מצב בכל זאת להתייחסות עניינית כלשהי לדברי למעלה עליהם התיימרת להגיב?

Cranio

Well-known member
אין לבן גביר אפילו 4 מנדטים מהבייס הקשה שלו, כהניסטים אמיתיים. הרבה אנשים תמימים (להערכתי 350.000 "נשבו בקיסמו") חרטה, זה מה שאני שומע מהם, חרטה עמוקה.
אם המדינה תתפרק, זה אליכם. כשאתה שם פתק בקלפי
עם ישראל, פישלת!!!

זה הכל מלמעלה.
ולא התכוונתי ליצור הדמיוני אלא ליצור הזדוני- נתניהו.

Harrington

Well-known member
מנהל
ברגע שמבקשים להגדיר את אלה שירו פצצת תאורה על בית נתניהו בקיסריה, כעצירים בטחוניים
בוודאות משהו בתוכינו השתבש
אולי. אבל למה אתה בוחן את זה רק מהשלב הזה? למה שלא תאמר כך (ככל שזו דעתך כמובן), גם על השלב שלפני כן? כך למשל ביחס לנגד א' ופלדשטיין, כאשר לגביהם החשדות כבר פורסמו רשמית וברי לכל בר דעת שההגדרה הזאת חסרת כל רלוונטיות לנאשמים. כך למשל ביחס לעשרות (בערך) יהודים, חלקם תושבי איו"ש וחלקם מוגדרים כך רק בתשקורת אך לא במציאות, ש'זוכים' לאותו יחס בדיוק על אף שלא רק שאין לזה כל ראיה (ולא לחינם נעשה כאן שימוש עודף בצווים מנהליים במקום בהליך פלילי רגיל), אלא שגם אם כל מה שטוענים נגדם יתברר כנכון עדיין ההגדרה הזאת שהזכרת לא תהיה רלוונטית.

במילים פשוטות, יתכן שאתה צודק בדבריך. אך אני משאיר את זה ב'צריך עיון'. מנסה להבין מדוע דווקא ולפתע כאשר מדובר באנשי שמאל, הבעיה עליה אתה מצביע שמתקיימת כאן כבר (עשרות?) שנים התחילה להטריד את מנוחתך.

צביקה5311

Well-known member
אולי. אבל למה אתה בוחן את זה רק מהשלב הזה? למה שלא תאמר כך (ככל שזו דעתך כמובן), גם על השלב שלפני כן? כך למשל ביחס לנגד א' ופלדשטיין, כאשר לגביהם החשדות כבר פורסמו רשמית וברי לכל בר דעת שההגדרה הזאת חסרת כל רלוונטיות לנאשמים. כך למשל ביחס לעשרות (בערך) יהודים, חלקם תושבי איו"ש וחלקם מוגדרים כך רק בתשקורת אך לא במציאות, ש'זוכים' לאותו יחס בדיוק על אף שלא רק שאין לזה כל ראיה (ולא לחינם נעשה כאן שימוש עודף בצווים מנהליים במקום בהליך פלילי רגיל), אלא שגם אם כל מה שטוענים נגדם יתברר כנכון עדיין ההגדרה הזאת שהזכרת לא תהיה רלוונטית.

במילים פשוטות, יתכן שאתה צודק בדבריך. אך אני משאיר את זה ב'צריך עיון'. מנסה להבין מדוע דווקא ולפתע כאשר מדובר באנשי שמאל, הבעיה עליה אתה מצביע שמתקיימת כאן כבר (עשרות?) שנים התחילה להטריד את מנוחתך.
אני לא עושה אבחנה בין טרוריסט עם כאפיה לבין טרוריסט עם כיפה.
האם יהודי שפוגע בערבי רק כי הוא כזה, זה "מאהבת מולדת"? לתת לא על זה צל"ש?
מדווחים לנו שהמשטרה באיו"ש "גוררת רגליים"
כשמדובר בפשעים לאומניים של יהודים. רוח המפקד.
עכשיו בדיחה חדשה?
חייל שיעביר מידע סודי ללשכת ראש הממשלה, חסין?
מה זה, מלשינון???
האם לשכת ראש הממשלה, אין לה גישה למידע סודי ביותר??? זה אמיתי???
בעיני זה רק "נרטיב" שקרי וזול. הצבא אשם ב 7/10
שיא האבסורד. הצבא מבצע את ההוראות של הדרג המדיני, אבל כשיש פאשלה, דרג מדיני "לא חלק" מהכשלון? רק ההצלחות הן של ביבי?
נו באמת! יש כבר קמפיין מתוזמר מבית היוצר של נתניהו
הצבא, ורק הוא אשם.
תקימו וועדת חקירה ממלכתית ובלתי תלוייה
תמצאו שופט מוסכם על שמאל וימין. ועדה שאין בהרכבה ולו פוליטיקאי אחד.
כי אם לא נבין איפה טעינו ופישלנו, איך נדע לתקן.
עד כמה "סלחנים" כלפי האליל שלכם, ביבי.
אסון מרון, סלכתם. 7/10 , עושה רושם (לפחות בסקרים)
גם. אין מנהיג במדינה בכל תולדותיה, ששני אסונות כאלה במשמרת שלו היו נסלחים לו
מה קרה? נתניהו דרגה אחת מעל אלוהים?
העלייתם לשלטון מועמד בידיעה, שהוא נאשם בפלילים
עד כמה אפשר להתדרדר מוסרית?
כמה מוות של יהודים/ישראלים במשמרת שלו,
זה לא מאסון טבע (רעידת אדמה, צונמי)
אלה מחדלים אי מעשה ידי אדם, השלטון

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא עושה אבחנה בין טרוריסט עם כאפיה לבין טרוריסט עם כיפה.
האם יהודי שפוגע בערבי רק כי הוא כזה, זה "מאהבת מולדת"? לתת לא על זה צל"ש?
מדווחים לנו שהמשטרה באיו"ש "גוררת רגליים"
כשמדובר בפשעים לאומניים של יהודים. רוח המפקד.
עכשיו בדיחה חדשה?
חייל שיעביר מידע סודי ללשכת ראש הממשלה, חסין?
מה זה, מלשינון???
האם לשכת ראש הממשלה, אין לה גישה למידע סודי ביותר??? זה אמיתי???
בעיני זה רק "נרטיב" שקרי וזול. הצבא אשם ב 7/10
שיא האבסורד. הצבא מבצע את ההוראות של הדרג המדיני, אבל כשיש פאשלה, דרג מדיני "לא חלק" מהכשלון? רק ההצלחות הן של ביבי?
נו באמת! יש כבר קמפיין מתוזמר מבית היוצר של נתניהו
הצבא, ורק הוא אשם.
תקימו וועדת חקירה ממלכתית ובלתי תלוייה
תמצאו שופט מוסכם על שמאל וימין. ועדה שאין בהרכבה ולו פוליטיקאי אחד.
כי אם לא נבין איפה טעינו ופישלנו, איך נדע לתקן.
עד כמה "סלחנים" כלפי האליל שלכם, ביבי.
אסון מרון, סלכתם. 7/10 , עושה רושם (לפחות בסקרים)
גם. אין מנהיג במדינה בכל תולדותיה, ששני אסונות כאלה במשמרת שלו היו נסלחים לו
מה קרה? נתניהו דרגה אחת מעל אלוהים?
העלייתם לשלטון מועמד בידיעה, שהוא נאשם בפלילים
עד כמה אפשר להתדרדר מוסרית?
כמה מוות של יהודים/ישראלים במשמרת שלו,
זה לא מאסון טבע (רעידת אדמה, צונמי)
אלה מחדלים אי מעשה ידי אדם, השלטון
לא הבנתי את הקשר של כל תחילת דבריך לנושא. נדמה שהכנסת כאן תגובה ל3 שרשורים לפחות (אם לא יותר) בבת אחת :). ההבדלים בין מחבלים עם כאפיה או כיפה לא רלוונטיים לדיון שלנו. גם לא יהודי שפוגע בערבי ומכנה זאת אהבת המולדת. למעשה זה אפילו לא קרוב ללהיות קשור לענייננו :).

נזכיר: דיברנו על יהודים/ישראלים שמואשמים/נחשדים בעבירה שמוגדרת עבירה בטחונית, האם זה נכון לגביהם ו/או האם זה מצדיק את התנהלות המערכת כלפיהם (לעניין דרך המעצר, מניעת המפגש עם עו"ד וכו' -אם כי נזכיר שמבחינה זו יש הבדל גדול בין פלדשטיין והנגד לאלו שירו על בית רוה"מ בקיסריה, הבדל שפועל כמובן לטובת האחרונים דווקא-).
השאלה הייתה שאלה פשוטה: נניח שאני מסכים איתך שהתנהגות המערכת כלפיהם לא תקינה, מוגזמת פראית וכו', למה להתחיל לבחון את זה רק כאשר מדובר בשמאלנים ולהתעלם מכל המעשים כלפי אנשי ימין (באמת כאלה או שנחשדים ככאלה) שאירעו קודם לכן.

קראתי את דבריך בעיון. בגלל הכמות הפראית של דברים שאינם קשורים לשאלתי זו, הפסקתי להצביע על כך. אבל מרוב כל המלל (המעניין אני חייב להודות) שלך, לא מצאתי תשובה כלשהי לשאלתי. קראתי פעמיים. אולי פספסתי בגלל כמות המלל (הלא קשור)? אם כן אשמח אם תפנה אותי. אם לא, אשמח אם תוכל להשיב על שאלתי. אם תרצה במקום או במקביל לכך לנהל דיון בכל מה שכתבת כעת, בשמחה רבה ולא חסר מה לענות לך. אבל זה יצטרך להיות בדיון אחר, על-מנת שנקבל קודם כל מענה מפיך לשאלה שנשאלת.

למעלה