הימין שקרנים

הימין שקרנים

אתם יודעים בזכות מה הימין בשלטון? בזכות השקרים. הקפיטליזם עושה כסף, על ידי כך שהוא גונב מאנשים. המדיניות מוגדרת במילה אחת, שינאה. אני עומד לקחת שלוש מדינות: אנגליה, ברה"מ וישראל והוכיח שהימין הרס אותן. התחיל עם, אנגליה. למרות שבתקופת מלחמת העולם השנייה הימין היה בשלטון, בממשלת האחדות בתפקידי המפתח החזיקו דווקה אנשי הלייבור מהשמאל. בתום מלחמת העולם השנייה אנגליה נכנסה לקשים כלכלים גדולים, לכן בבחירות ניצחו הלייבור. הלייבור הלאימו את המשק ובנו שם כלכלת שמאל סוציאל-דמוקרטית. בזכות הלייבור, הכלכלה של אנגליה השתפרה מאוד והלייבור הצליחו להחזיר את אנגליה למצב טוב. למרות ההצלחות של הלייבור, הימין בראשות תצ'ר הפיצו שקרים נגד הלייבור. בסופו של דבר, הימין בראשות תצ'ר עלה לשלטון. תצ'ר הפכה את אנגליה למדינה קפיטליסטית ימנית, ובכך הרסה את אנגליה. ההבטלה באנגליה גדלה, האינפילציה גדלה, ואגליה הוחלשה. בסופו של דבר, תצ'ר נעלצה להתפטר בעקבות הכשלונות שלה. עכשיו שהוכחנו איך הימין הרס את אנגליה, נעבור לברה"מ. ברה"מ הייתה מדינה סוציאליסטית חזקה. היא הייתה המדינה הכלכלית והצבאית החזקה ביותר בעולם. אחרי ניצחון ברה"מ במלחמת העולם השנייה, ברה"מ יצאה מאוד מוחלשת. אך למרות הכל, תוך זמן קצר ברה"מ הפכה אפילו ליותר חזקה מאשר היא הייתה קודם. ארה"ב והגוש הקפיטליסטי קינאו בעליונות של ברה"מ, ולמרות שניסו לא הצליחו להפוך ליותר חזקות ממנה. בסופו של דבר, המנהיג של ברה"מ נהיה גרבצ'וב. גרבצ'וב בגד בסוציאליזם והחל לבנות בברה"מ קפיטליזם. לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה בברה"מ החלה להופיע הבטלה, האינפילציה גדלה, ברה"מ הוחלשה ובסופו של דבר,התפרקה. ועכשיו שכבר הוכחנו איך הימין הרס את אנגליה ואת ברה"מ, נעבור לישראל. את מדינת ישראל הקיימו השמאל הציוני. מפלגות השמאל הסוציאל-דמוקרטיות בישראל הוגדרו כמפלגות ציוניות-סוציאליסטיות. למעשה, היהודים הראשונים שקיבלו על עצמם את הציונות היו היהודים הסוציאל-דמוקרטים באירופה. האויבים של השמאל הציוני בישראל היו הימין הקיצוני הפאשיסטי (תנועת כ"ך) והשמאל הקיצוני הקומוניסטי (מק"י) - משום שהקומוניסטים והפאשיסטים נגד דמוקרטיה, ואחד היסודות של הציונות הוא הדמוקרטיה. השמאל הפך את ישראל למדינת רווחה סוציאל-דמוקרטית. ישראל הייתה מדינה בעלת חינוך חזק, צבא חזק וכלכלה חזקה. השמאל היה בשלטון החל מקום המדינה ועד ל 77'. ב 77' הימין עלה לראשונה לשלטון. עם עליית הימין לשלטון בישראל, לראשונה בהיסטוריה של ישראל האינפילציה התדרדרה למצב של 600 אחוזי אינפילציה, החלה הבטלה, החינוך נהרס וע"י הכניסה ללבנון הימין גם הרס את הביטחון של ישראל. עכשיו הוכחנו, שהימין מסוגל רק לשקר. כל מקום שבו הימין עלה לשלטון, המצב נהרס.

תגובה

שלום מקס, יפה מאוד שאתה כותב על עניינים שברומו של עולם בצורה מנומקת ושאתה משקיע זמן בניסוח הדברים, רק כמה דברים: 1. כדאי יהיה אם תגיב לאנשים שמגיבים לך. (לא הגבת לי כשכתבתי לך תגובה על הצעת השלום שלך, על השמאל האמריקאי ועל בגין) 2. זה יהיה הרבה יותר נוח לקרוא את דבריך אם תחלק את דבריך לפיסקאות. הקריאה כשהמשפטים לא מחולקים לפיסקאות אלה מוצגים כבליל אחד בלתי ניתן להפרדה מאוד לא נעימה ומקשה על הריכוז. אנא ממך. ועכשיו תגובה עניינית לדבריך: אמת, הימין נוטה לשקרנות. למען האמת הימין נוטה גם לדיסהומאניות, בישראל הוא גם הצד היחיד שמשתמש באלימות כדי להשיג רווחים פוליטים, תשדירי הבחירות של הליכוד והתעמולה הימנית לדורותיה תמיד הייתה דמגוגיה זולה. בבחירות למועצת העיר ת"א-יפו לדוגמא, נכתב כי אסור להצביע למרצ בראשות יעל דיין בגלל שבבתים בצפון תל-אביב השמאלנים מחביאים מחבלים פלשתינאים, נתניהו ששידרג את השקרנות לרמה חדשה אמר שהסכמי אוסלו לא שיפרו את מצבם של יושבי עיירות הפיתוח ואריק שרון ידוע בשקריו עוד מיומני בן-גוריון, ועד ל"רק ארבעים קילומטר" ממלחמת לבנון. אבל הדוגמאות שאתה נתת לצערי לא נכונות. אין ספק שהימין משקר יותר מהשמאל, ובמיוחד בעשור האחרון במדינת ישראל - אבל אני רוצה להיכנס לדוגמאות שלך ולהראות לך שטעית. בבריטניה אומנם הלייבור הלאים חלק מהמערכות הציבוריות, אבל זה לא קרה אחרי מלחמת העולם השנייה אלא אחרי מלחמת העולם הראשונה ואז גם הוא הנהיג לראשונה חינוך חינם עד גיל 14 והעניק זכות הצבעה לגברים מגיל 21 ולנשים מגיל 30, דבר שאיחר לבוא במדינות אחרות. אחרי מלחמת העולם השנייה אומנם בנטלי, מנהיג הלייבור, נבחר לשלטון אבל הוא לא הלאים שום דבר. הוא המשיך לנהל את המשק בצורה ריכוזית יחסית, ניהל כלכלת post war מה שנקרא שהייתה מאופיינות בהתערבות רבה של הממשלה במשק - אבל לא הלאים, חלילה, שום דבר. למען האמת מושג ההלאמה נעלם מהשיח הסוציאל-דמוקרטי מאז מלחמת העולם השנייה לחלוטין. מדובר גם בפעולה שהיא אנטי-דמוקרטית ביסודה. להזכירך, הסוציאל-דמוקרטיה בניגוד לסוציאליזם מאמצים חלק מהערכים הליברלים הנאורים כגון משטר רב-מפלגתי, זכות הקניין וכדומה. מאז מותו של וולדמיר לנין, שהיה מייסד ומנהיג ברה"מ, כל הגוש הסובייטי הפסיק להיות גוש שאני הייתי מגדיר כשמאל. אומנם מבחינה כלכלית הוא ניהל מדיניות סוציאליסטית למהדרין, אבל הוא פגע בערך הכי מוקדש לשמאל - חיי אדם. יוזף סטאלין, שהיה מנהיג ברה"מ, היה מלך השקרים. אני לא חושב שההיסטוריה האנושית ידעה צורר שקרן גדול ממנו. מדובר בבן-אדם שרצח 60 מיליון איש, וכל אחד ואחד מהם מתועד. בשלב מסויים הוא טען שיש מזימה להתנקש בחייו, ולכן החל ב"טיהורים" - רציחה של כל ראשי הצבא האדום והמנגנון המפלגתי בברה"מ, כי הוא טען שהם מנסים לחסל אותו, בעוד שאף אחד מהם לא ניסה לחסל אותו. ואפילו אם מישהו מהם חשב על זה - לא יעלה על הדעת שלמעלה מ2,000- איש היו שותפים לתכנון הזה. בשלב אחר הוא טען שהיהודים הם משת"פים של המערב והסית נגדם בצורה חסרת תקדים. יתרה על כך - ב1953-, המשטר הסובייטי העמיד לדין כמה חברי מפלגה ובינהם איש מפ"ם מרדכי ארן, שנסע לשם לצורך שליחות מפלגתית - והאשימו אותם בריגול למען האימפרליזם המערבי (!) לא פחות ולא יותר. אם זה לא שקרנות, אני לא יודע מה כן. ברה"מ גם לא הייתה מדינה כזאת חזקה מהרבה בחינות - מבחינה מדעית-טכנולוגית היא פיגרה בעשור אחרי המערב. אומנם היו לה יתרונות רבים על המערב - לא היו רעבים, לכולם היה דיור, בגדים, עבודה, כולם היו זכאים להשכלה וקיבלו טיפולי בריאות חינם והם הגיעו למצב של 40 מיליון אקדמאים - הישג שאף מדינה לא התקרבה אליו, אבל באיזה מחיר אני שואל
במחיר 60 מיליון הרוגים, במחיר משטרה חשאית נוראית, במחיר עינויים, שקרנים, צנזורה והוצאות להורג של חפים מפשע. בנוגע לישראל - תנועת כ"ך לא קמה עד 1969 שמאיר כהנא הגיע לארץ. ישראל בהחלט נהנתה משגשוג כלכלי, רווחה, חינוך מצויין, פערים חברתיים נמוכים, הישגים טכנולוגים, עליונות צבאית בכל ימי שלטון מפא"י, המערך והעבודה. אך מפא"י עצמה לא בחלה בשקרים גם כן - מספיק שתלך לקרוא את יומני משה שרת, שסיפר כיצד פנחס לבון היה מחרחר מלחמה בכל מיני שקרים שהמציא, הגדול והמפורסם מכולם הוא בעסק הביש, בכך שגולדה מאיר אמרה ש"אין כזה דבר עם פלשתינאי", בכך שאהוד ברק עצמו אמר ש"אין עם מי לדבר" ושהוא "הפך כל אבן בדרך לשלום". אין דיון על כך שהליכוד שיקר הרבה יותר והרס הרבה יותר - אך גם מפא"י והעבודה הן לא תלית שכולה תכלת.

התגובה

אין מפלגת שלטון בעולם שלא היו בה שקרים, אבל מפא"י הייתה יחסית הגונה. הסיבה שאני לא מגיב, היא כי היום אני עוסק בעיקר בקומונה שלי. אני פשוט משאיר הודעה בפורום, וזהו. עכשיו אני אשתדל להגיב יותר.

למעלה