הימנים אשמים בהסכם אוסלו...

שמאלני

New member
הימנים אשמים בהסכם אוסלו...

הנה מידע שלא ידעתי על הסכם אוסלו,והימנים הסתירו זאת ולא מזכירים שום דבר בנושא. שנחתם הסכם אוסלו היה שקט,בלי פיגוע אחד. ככה היה שלוש ארבע שנים,עד שברוך גולדשטין לקח רובה וטבח בפלסטינים. ומאז החלו הפיגועים,וזה לא פעם ראשונה שהימנים אשמים. והנה עוד דוגמא שבגלל שהיה שקט ובגלל איש ימין {שהוא היה ראש הממשלה} הפלסטינים פתחו באינטפאדה. ברק היה ראש הממשלה,היה שגשוג כלכלי,צמיחה של 9%,היו תיירים בארץ,אנשים לא פחדו להסתובב בארץ שלהם. עד שבא אריאל שרון ונזכר פתאום במסגאד אל אקצה,הוא פתאום נזכר שיש כזה כזה מקום. שרון עלה למסגאד אל אקצה ומאז החלה האינטפאדה,בגלל שרון הפלסטינים החלו באינטפאדה. ואז הימנים ראו שהחלה האינטפאדה וישר יצאו בסיסמאות שיקריות,שרבין פושע,רבין אשם,בגלל רבין אנחנו במצב של היום. אבל בעצם בגלל שרון אנחנו במצב של היום,ובעצם כל ההרוגים שהיו עד עכשיו,זה בגלל הבורות של אנשי הימין. בשביל מה היה צריך הרוצח ברוך גולדשטין לטבוח בפלסטינים? היה שקט,לא היו פיגועים הסכם אוסלו הלך מצוין,אבל כפי שציינתי ואני אחזור לציין זאת. מעולם הימנים לא רצו שלום,ושהיה שקט הם תמיד דאגו שלא יהיה שקט בכדי להכשיל את כל הסכמי השלום. ומשום כך הרוצח יגאל עמיר רצח את רבין,כי הוא ראה שרוב העם עם רבין,והוא ראה שאם רבין ימשיך ככה בסופו של דבר יהיה שלום. שזה בעצם הסיוט הגדול ביותר של אנשי הימין,שחס וחלילה לא יהיה שלום. הימנים יודעים שזה אשמתם,אבל הם מעדיפים לשקר ולהפיל זאת על השמאלנים שרוצים שלום. ומה שקורה למתנחלים לפי דעתי מגיע להם,שהם יראו שצריך שלום ושבכוח הם לא ינצחו את הפלסטינים.

byron

New member
בסדר.....

מאיפה הנתונים? אבא ואמא אמרו לך? כרגיל בפורום הזה מי שרוצה להעלות טיעון חייב להביא הוכחות/מקור מידע. למשל העליה של שרון להר הבית (אתה זוכר מה זה? 3,000 שנה הר הבית ורק 700 מסגד אל-אקצא - שבתרגום חופשי מערבית זה "המסגד הכי רחוק" לא הכי קדוש) ומאיפה אני יודע את זה? כי אני וחברים שלי - יהודים (זוכר מה זה?) - עלינו להר הזה לפחות שלוש פעמים כל אחד מאיתנו בשנה שקדמה. אז נסה להפסיק להאשים את הימין. (שים לב איך אני הפסקתי להאשים את השמאל) ובוא נזכור מי האויב האמיתי. פתרונות יבואו אח"כ

שמאלני

New member
byron...

לא אמא ולא אבא אמרו לי,פשוט ידע אישי. בקשר לגולדשטין,חברים בכיתה אמרו לי אפילו לא ידעתי זאת. 2. לא חשוב כמה זמן בנוי הר הבית וכמה זמן בנוי מסגאד אל אקצה,הרוב תמיד ינצח את המעטים. יש מיליארד מוסלמים,ואנחנו בסה"כ 12 מיליון יהודים בכל העולם. צריכים לוותר לפעמים ולא להיות קשוחים,אז נגיע להסכמה שמסגאד אל אקצה יהיה של המוסלמים,והכותל המערבי יהיה שלנו.

Charlie

New member
החלוקה של הר הבית נעשתה כבר ב-67´

דיין מיד עם שיחרור העיר העתיקה עלה להר הבית ואמר לאנשי הוואקף והעולמא שם להישאר. הר הבית נשאר בניהולם, הכותל בידינו. היום הכותל אף הוא לא בידינו אלא בידי אורתודוכסים פנאטים אבל זה כבר ויכוח אחר. הריבונות הישראלית בהר הבית היא על הנייר בלבד. כמו על רוב מזרח ירושלים.

Charlie

New member
שמאלני - הסכמה, תיקונים ותוספות.

בעניין גולדשטיין - אתה צודק. עד הטבח לא היו פיגועי התאבדות. אחר כך הם נמוגו אבל אז פרס חיסל את יחיא עייש "המהנדס" וגל נוסף של פיגועי "נקם" החל. בעניין רבין - יגאל עמיר לא האמין בחלומות הכי טובים שלו שהוא יצליח כלכך. הכדורים שפגעו ברבין פגעו למעשה בשלום. הוא ידע שרבין הוא האיש החזק במערכה על השלום ולכן רצח אותו. לרבין לא היה תחליף. (עם כל הכבוד וההערכה שיש לי לפרס ואהוד) בעניין שרון - אני חלוק עליך. אמנם זה נכון ששרון עלה והכל החל אבל זה היה רק הטריגר, רק הגפרור. הכל היה מוכן להתקפת הטרור הפלסטינית. שרון פשוט סיפק סיבה - ואם לא הוא העסק היה מתפוצץ על משהו אחר. נזכיר לשם ההגינות ששרון עלה לשם רק לאחר שקיבל אישור מראש הממשלה ושר הביטחון אהוד ברק, ומשר החוץ והשר לביטחון פנים - שלמה בן-עמי. נתניהו - שכחת את נתניהו. האיש שפתח את המנהרה... בצחוק. גם כאן הסיפור דומה למקרה שרון. ערפאת רק חיפש סיבה לפרץ של טרור, וביבי סיפק את הסחורה פעמיים: בפעם הראשונה כשפתח את המנהרה והצהיר הצהרות מטופשות, ובפעם השניה כשנלחץ נתניהו מהאלימות ורץ לוושינגטון כדי למסור את חברון לידי הפלסטינים.

yariv~2

New member
לא שלוש ארבע שנים...

שלושים ארבעים שנה.. בעצם עד היום אנו נהנים מהשלום, אתה לא שם לב?

שמאלני

New member
יריב מה שכתבת היה אמור להיות בדיחה?

אהה אז אם כן,חחחחחחחחחח אין הרגת אותי גדול.

למעלה