הינה ההסבר הכי טוב ששמעתי על למה אסור להמשיך את העסקה עם החמאס

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא לגמרי מדויק שכן כדי שהחמאס ייחשב כמי שמפר את ההסכם, כמובן שלא צריך להגיע לחדירה לישראל עם 1,400 נפגעים.

בתכל'ס, יש כאן בלבול לא קטן שהתקשורת מייצרת. הלכה למעשה אין הבדל גדול בין מצב בו הממשלה מתקדמת לעבר שלב ב' למצב בו היא לא עושה זאת. זה מהטעם הפשוט ששלב ב' כולל לכתחילה ובאופן מוצהר דברים שלא יכולים להתקיים. או שהחמאס יכריז שהוא פורש עצמו וסוגר את הארגון ברצועה, מה שלא עומד לקרות כמובן, או שישראל סוגרת את המלחמה מבלי להשיג את מטרותיה, מה שגם לא עומד להתרחש. התוצאה היא פיצוץ צפוי וידוע מראש שככל הנראה יוביל לחידוש הלחימה העצימה.

לא נותר אלא לקוות שהפעם, לאחר חילופי הגברי בפיקוד הבכיר וכו', ישראל תילחם מתוך שאיפה להשיג את מטרות המלחמה ומתוך כך תתכנס, לאחר מכן, לסיומה במהירות האפשרית.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה לא לגמרי מדויק שכן כדי שהחמאס ייחשב כמי שמפר את ההסכם, כמובן שלא צריך להגיע לחדירה לישראל עם 1,400 נפגעים.

בתכל'ס, יש כאן בלבול לא קטן שהתקשורת מייצרת. הלכה למעשה אין הבדל גדול בין מצב בו הממשלה מתקדמת לעבר שלב ב' למצב בו היא לא עושה זאת. זה מהטעם הפשוט ששלב ב' כולל לכתחילה ובאופן מוצהר דברים שלא יכולים להתקיים. או שהחמאס יכריז שהוא פורש עצמו וסוגר את הארגון ברצועה, מה שלא עומד לקרות כמובן, או שישראל סוגרת את המלחמה מבלי להשיג את מטרותיה, מה שגם לא עומד להתרחש. התוצאה היא פיצוץ צפוי וידוע מראש שככל הנראה יוביל לחידוש הלחימה העצימה.

לא נותר אלא לקוות שהפעם, לאחר חילופי הגברי בפיקוד הבכיר וכו', ישראל תילחם מתוך שאיפה להשיג את מטרות המלחמה ומתוך כך תתכנס, לאחר מכן, לסיומה במהירות האפשרית.
בגלל הפרות קטנות של חמאס ממשיכים עכשיו בעסקת החטופים.

ובגלל הפרה קטנה של חמאס בעתיד ,לא ירצו שוב להכניס את המדינה למלחמה עם עזה, ועם לבנון שיגיבו גם.

אז יגיבו רק אם באמת יקרה שוב אסון.

זאת אומרת שהוא צודק בדברים שלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
בגלל הפרות קטנות של חמאס ממשיכים עכשיו בעסקת החטופים.
זה לא לגמרי מדויק. אנחנו מגדירים את זה כ"הפרות קטנות", אבל תכל'ס בכלל לא בטוח שמדובר בהפרות. וכי יש משהו בהסכמים שאוסר על החמאס לערוך טקסים נלוזים בשלב העברת החטופים? מסופקני. אז כמובן שישראל משמיעה קולות של כעס וטוב וזה בסדר גמור ואך מתבקש. אבל ההפרה היחידה לעניות דעתי שבאמת הייתה עד עכשיו, הייתה הודעת דובר החמאס לפני שבוע שבשבת האחרונה לא ישוחררו חטופים, הפרה שהחמאס מיהר לחזור בו ממנה לאחר איומי ישראל (בגיבוי איומי טראמפ).

ברור על פניו שעל הפרות ממשיות ישראל תצטרך להגיב, גם אם זה יעורר צעקות ממחנה הרל"ב וחבריהם, עד כדי עצירת העסקה וחידוש הלחימה. כל זאת כאמור מעלה, גם בלי 07/10 חדש (שתכל'ס כרגע כלל לא עומד על הפרק ובלתי אפשרי מבצעית ברוך ה').

צביקה5311

Well-known member
זה לא לגמרי מדויק. אנחנו מגדירים את זה כ"הפרות קטנות", אבל תכל'ס בכלל לא בטוח שמדובר בהפרות. וכי יש משהו בהסכמים שאוסר על החמאס לערוך טקסים נלוזים בשלב העברת החטופים? מסופקני. אז כמובן שישראל משמיעה קולות של כעס וטוב וזה בסדר גמור ואך מתבקש. אבל ההפרה היחידה לעניות דעתי שבאמת הייתה עד עכשיו, הייתה הודעת דובר החמאס לפני שבוע שבשבת האחרונה לא ישוחררו חטופים, הפרה שהחמאס מיהר לחזור בו ממנה לאחר איומי ישראל (בגיבוי איומי טראמפ).

ברור על פניו שעל הפרות ממשיות ישראל תצטרך להגיב, גם אם זה יעורר צעקות ממחנה הרל"ב וחבריהם, עד כדי עצירת העסקה וחידוש הלחימה. כל זאת כאמור מעלה, גם בלי 07/10 חדש (שתכל'ס כרגע כלל לא עומד על הפרק ובלתי אפשרי מבצעית ברוך ה').
טעות בידיך, אני חלק ממחנה שאתה קורא לו רל"ב.
אם זה היה תלוי בי, פצצת אטום על עזה עוד היום.
לא מטוסים ולא רגלי, זה לא יעיל.
פצצת אטום. אני מוכן להקריב את החטופים שנשארו שם. עד מתי ניתן לקניבלים האלה "לנגן" על הרגישות שלנו לחיי אזרחינו וחיילינו. מה, להם אין חולשות?
להם אין מקומות שכואבים יותר?
אין דבר כזה. עד מתי ניתן להם לרמוס את הכבוד הלאומי שלנו?
עד היום נפלו בעזה קרוב לאלף לוחמים, אז עוד 20-30
אסור שחמאס ירגיש שחטופים הם תעודת ביטוח.
רק נשק להשמדה המונית.
כן, אני גאה להיות חלק ממחנה רל"ב

Harrington

Well-known member
מנהל
פצצת אטום. אני מוכן להקריב את החטופים שנשארו שם. עד מתי ניתן לקניבלים האלה "לנגן" על הרגישות שלנו לחיי אזרחינו וחיילינו. מה, להם אין חולשות?
רק נשק להשמדה המונית.
תהיה גאה כאוות נפשך. אין שום סתירה בין מה שכתבת כאן למה שציינת למעלה שמחנה הרל"ב יטען. רק אישרת את חלקם תוך התעלמות מהנדבך הנוסף. אשריך על כך, אבל הדברים ברורים לכל בר דעת.

צביקה5311

Well-known member
תהיה גאה כאוות נפשך. אין שום סתירה בין מה שכתבת כאן למה שציינת למעלה שמחנה הרל"ב יטען. רק אישרת את חלקם תוך התעלמות מהנדבך הנוסף. אשריך על כך, אבל הדברים ברורים לכל בר דעת.
ומי החליט שרל"ב לא ברי דעת?
הפוסל במומו פוסל.
זה שאנחנו חלוקים בדעותינו, לא אומר שאתה צודק ואני טועה או להיפך. אולי הגיע הזמן שהביביסטים ילמדו לכבד דעה הפוכה

Harrington

Well-known member
מנהל
ומי החליט שרל"ב לא ברי דעת?
הפוסל במומו פוסל.
מאחר ולא כתבתי את מה שאתה מעוות מדברי, ממילא המשפט השני לא כל כך שייך :). ממני לא שמעת שהרל"ב אינם ברי דעת, אבל בהחלט מעניין שהגעת למסקנה הזאת דווקא מתוך דברי. נשמע כמו בעיה של חוסר בטחון עצמי קצת.
זה שאנחנו חלוקים בדעותינו, לא אומר שאתה צודק ואני טועה או להיפך. אולי הגיע הזמן שהביביסטים ילמדו לכבד דעה הפוכה
בכיף :). קח את זה לביביסט הקרוב אליך והצע לו את הרעיון. אני לא רואה עצמי ככזה (אם כי זה כמובן תלוי ההגדרות שלך בדיון הזה), כך שזה פחות רלוונטי עבורי.

רוב הזמן נח

Well-known member
רק נשק להשמדה המונית.
אז אתה החריג. אלה שעושים קמפיינים בעד החטופים בכל מחיר יתנגדו בתוקף להצעה שלך.

ביטניקט

Well-known member
ב- 40 שניות בלבד, ההסבר הכי טוב שיצא לי לשמוע בתקשורת על
למה אסור להמשיך בעסקה עם חמאס.
אז אני יתמצת לך את זה הרבה יותר טוב קצר וקולע במשפט אחד: כל מחבל בכיר מוסלמי פונדמנטליסטי רצחני שמשתחרר עלול להיות הסינוואר הבא.

רוב הזמן נח

Well-known member
אז אני יתמצת לך את זה הרבה יותר טוב קצר וקולע במשפט אחד: כל מחבל בכיר מוסלמי פונדמנטליסטי רצחני שמשתחרר עלול להיות הסינוואר הבא.
אבל גם אם לא, והם ישארו עם הסחורה סוג ב כמו שקרה לחזבלה, זה לא סיבה לשחרר מחבלים.

דגלמנגל

Well-known member
בוא אני ימשיך לך את קו המחשבה הזה: כל תכנית מבצעית לחיסול מנהיגי חמאס, בוטלה/טורפדה/נדחתה ביוזמת ביבי. המשך שלטונו יביא לאותה תוצאה.

רוב הזמן נח

Well-known member
בוא אני ימשיך לך את קו המחשבה הזה: כל תכנית מבצעית לחיסול מנהיגי חמאס, בוטלה/טורפדה/נדחתה ביוזמת ביבי. המשך שלטונו יביא לאותה תוצאה.
הרי כל השנים השמאלנים למיניהם היו נגד חיסול סינוואר. ולמה? כי התשובה שלהם היתה שחיסולו לא יעזור ואפילו עלול לגרום לזה שיהיה שם מישהו גרוע יותר.

דגלמנגל

Well-known member
הרי כל השנים השמאלנים למיניהם היו נגד חיסול סינוואר. ולמה? כי התשובה שלהם היתה שחיסולו לא יעזור ואפילו עלול לגרום לזה שיהיה שם מישהו גרוע יותר.
הרי כל השנים ביבי היה בשלטון ואיזה מזל היה לו, שהיו לו השמאלנים למיניהם, להאשים אותם בכל מחדליו וכשלונותיו.

ראשי מערכת הביטחון הגישו לו 6 תכניות מבצעיות לחיסול ראשי החמאס והוא ביטל את כולן, כי חמאס, לתפיסתו, היה נכס
======================= אבל השמאל אשם =======================

הוא ידע על כוונות חמאס לתקוף את ישראל ואפילו כתב זאת באחד מספריו
============== אבל השמאל אשם ==============

הוא פיטם את החמאס במיליארדים מקטאר, במזומן, ביוזמתו! לאורך שנים

רוב הזמן נח

Well-known member
הרי כל השנים ביבי היה בשלטון ואיזה מזל היה לו, שהיו לו השמאלנים למיניהם, להאשים אותם בכל מחדליו וכשלונותיו.

ראשי מערכת הביטחון הגישו לו 6 תכניות מבצעיות לחיסול ראשי החמאס והוא ביטל את כולן, כי חמאס, לתפיסתו, היה נכס
======================= אבל השמאל אשם =======================

הוא ידע על כוונות חמאס לתקוף את ישראל ואפילו כתב זאת באחד מספריו

הוא פיטם את החמאס במיליארדים מקטאר, במזומן, ביוזמתו! לאורך שנים

שטויות ושקרים.

השמאל תמיד היה נגד חיסולים. הוא תמיד נתן את הדוגמה בלבנון שחיסלנו ואז קיבלנו את נסרלה.
עכשיו ממציאים שהצבא רצה? ובמקום אחר אמרו שביבי שמע לצבא שלא רצה ושבכלל בשבכ חשבו שצריך לחסל את סינוואר.

כולם ידעו בתאוריה שחמאס יכול לתקוף. בגלל זה בנו את המכשול התת קרקעי ואת הגדר החכמה. זה שזה לא עזר, זה סיפור אחר. כי למעשה כולם לא באמת הבינו.

ואם הכסף לא היה מגיע לעזה, השמאל היה צועק שביבי גורם למשבר הומניטרי בעזה.

ואם לא היתה ההתנתקות, לא היינו מגיעים בכלל למצב הזה.

דגלמנגל

Well-known member
שטויות ושקרים.

השמאל תמיד היה נגד חיסולים. הוא תמיד נתן את הדוגמה בלבנון שחיסלנו ואז קיבלנו את נסרלה.
עכשיו ממציאים שהצבא רצה? ובמקום אחר אמרו שביבי שמע לצבא שלא רצה ושבכלל בשבכ חשבו שצריך לחסל את סינוואר.
כולם ידעו בתאוריה שחמאס יכול לתקוף. בגלל זה בנו את המכשול התת קרקעי ואת הגדר החכמה. זה שזה לא עזר, זה סיפור אחר. כי למעשה כולם לא באמת הבינו.
כמה פעמים צריך להזכיר לך שביבי היה ראש ממשלה, שהוא ניהל את המדינה והוא קבע את המדיניות.
אבל איזה מזל היה לו, שהיו לו "שמאלנים", להאשים אותם בכל הטעויות והמחדלים והפאשלות שעשה,
לאורך כל שנות שלטונו.
ואם הכסף לא היה מגיע לעזה, השמאל היה צועק שביבי גורם למשבר הומניטרי בעזה.
ביבי המציא את עניין הכסף לחמאס, כדי לקנות שקט. זו היתה הקונספציה המפורסמת שלו. הוא שלח את יוסי כהן לקטאר, להכין את הקרקע.
ושוב - ביבי היה ראש ממשלה, הוא ניהל את המדינה והוא קבע את המדיניות. אבל איזה מזל היה לו, שהיו לו "שמאלנים", להאשים אותם...
ואם לא היתה ההתנתקות, לא היינו מגיעים בכלל למצב הזה.
ושוב צריך להזכיר לך, שההתנתקות היתה יוזמה של הליכוד, בראשות אריק שרון ושביבי תמך בה ב-4 הצבעות נפרדות.

מעניין, שכל מה שקשור בהחלטות של ביבי, כולל היותו ר"מ, שאחראי על ניהול המדינה, אתה מקפיד לשכוח ויש לשוב
ולהזכיר לך, חזור והזכר, עד לפעם הבאה שבה שוב "תשכח".

רוב הזמן נח

Well-known member
כמה פעמים צריך להזכיר לך שביבי היה ראש ממשלה, שהוא ניהל את המדינה והוא קבע את המדיניות.
אבל איזה מזל היה לו, שהיו לו "שמאלנים", להאשים אותם בכל הטעויות והמחדלים והפאשלות שעשה,
לאורך כל שנות שלטונו.
אם אתה מדבר על שלטון דמוקרטי, אז אתה מתבלבל עם ארצות הברית.
טראמפ יכול שם למנות ולפטר את מי שירצה.

כאן, אם אנחנו עדיין תקועים עם יועמשית של ממשלה קודמת שאי אפשר לסלק, אז אתה לא ממש יכול לומר שביבי הוא המנהל הראשי של המדינה.

למעלה