היסטוריה מורחב - משפט אייכמן

הקבUע

New member
היסטוריה מורחב - משפט אייכמן

שלום לכולם. בהשלמה להיסטוריה 5 יחידות יש צורך ללמוד את הנושא הביבליוגרפי "משפט אייכמן" - דהיינו קריאת מספר מאמרים הקשורים למשפט.

אשמח לשמוע אם יש למישהו חומר הקשור לנושא, או אולי אפילו להכווין מה בדיוק צריך ללמוד ולהבין מהמאמרים בשביל הבחינה.

jsaada100

New member
ניסיון לסייע

שלום לך ,

ראשית - שיהיה לך המון בהצלחה
.

שנית - אני מציע לך לפנות לחברים / מכרים (או חברים של חברים) שנבחנו בבחינה ויש להם מושג וכד'; כמו כן - אני משוכנע כי חיפוש בגוגל וביתר מנועי החיפוש יוכל להניב לך מספר כיוונים ותוצאות אפשרויות.
בנוסף, הייתי בודק אפשרות בבית ספר קרוב לאיזור מגוריך או אף מוסד פרטי (מכון להשלמת בגרויות וכד') - אשר מגיש תלמידים לבגרות הנ"ל ומבקש את ייעוצו ועזרתו.

בהצלחה ,
יהונתן

ybo4

New member
מבחינת הכוונה

לערוך חיפוש בפורום בנושא.

היה דיון לפני הבגרות של החורף, לפי מה שאני זוכרת.

לגבי המאמרים - מעבר לקריאתם והיכולת לכתוב את דעתו של כל אחד מהכותבים - עליך להכיר את הכותבים.

כלומר לדעת על כל אחד מי הוא, מה האג'נדה שלו, מאיזו נקודת מוצא הוא בא.

כמובן שלדעת על המשפט, על אייכמן, מדוע חיפשו אותו,

העדויות (מאגר העדויות המלא ברשת), הסיבות של מדינת ישראל לחפשו ולשפוט אותו ומה זה אומר, והסיבות - מדוע מבחינת החוק הבינלאומי זו בעיה.

גם סיפור התפיסה שלו (הבית ברחוב גאריבלדי כספר) - שלדעתי לא שואלים עליו - הוא נושא שראוי לדעת עליו.

זה מה שאני זוכרת. צריך לקרוא את ההנחיות באתר המפמרית להיסטוריה

הקבUע

New member
תודה

האמת שערכתי חיפוש גם בפורום וגם בגוגל, אך מכיוון שזהו נושא חדש בבחינה, המידע מועט.

ybo4

New member
מה אתה רוצה לדעת?

אולי אוכל לעזור (לא באילו שאלות יופיעו בבחינה... אבל בשאר)

הקבUע

New member
אממ

בכלליות, באיזה כיוון "רוח" השאלות נושבת. על הדעות של כותבי המאמרים? על העובדות שהם מציגים? על המשפט עצמו?

ybo4

New member
כאמור

אין עדיין מספיק מידע כדי להציג לאן היא נושבת.
עליך להיות מוכן לכל אחד מהנושאים שהצגת.

למעלה