היסטוריה של קניה ומכירה של אתרי אינטרנט ישראליים

max256

Member
עסקאות גדולות

חברת השוואת המחירים Shopping.com הוקמה בישראל בשנת 1998. בעקבות צמיחה מהירה, נרכשה על ידי EBAY בשנת 2005 תמורת כ-620 מיליון דולר. עסקה דומה, בשנת 2005 נמכרה חברת PriceGrabber במחיר של כ-500 מיליון דולר.

בשנת 2014, חברת בזק מוכרת את אתר יד2 תמורת 806 מליון שקל לאקסל שפרינגר (חברת הוצאה לאור גרמנית).

בשנת 2021, האתר הפיננסי Investing.com נמכר תמורת כחצי מיליארד דולר. הרוכשת היא קרן השקעות פרטית בשם Joffre Capital.

בשנת 2021, פרנסיסקו פרטנרס רוכשת את MyHeritage תמורת כ-600 מליון דולר.

ב-2024, חברת מורנינג המפעילה את "חשבונית ירוקה" נמכרת ב-150 מיליון דולר
לחברת טימסיסטם האיטלקית

עסקאות בינוניות-קטנות

בשנת 2011, חברת גרופון נכנסה לישראל ורכשה את גרופר ב-15 מיליון דולר.
# קופונים

2013 - איש העסקים והפרסומאי מאיר גל רכש את אתר האינטרנט "בחדרי חרדים" בעסקה המוערכת ב-10 מיליון שקל.

בשנת 2014, חברת האחזקות White Mountains מברמודה, הפעילה בתחום הביטוח, רכשה את השליטה באתר השוואות ביטוחי הרכב – Wobi מקבוצת רוביקון. White Mountains רוכשת את את השליטה באתר (64%) תמורת 40 מיליון שקל, קרי לפי שווי חברה של 62.5 מיליון שקל.

בשנת 2019, קבוצת פאפזו רכשה את אתר "חתן כלה" תמורת 10 מליון דולר. לאתר יש כ-2 מליון גולשים בשנה.

בשנת 2020, קבוצת התיירות תלמה רכשה את אתר חיפושי הטיסות Smartair בכ-40 מיליון שקל.
# מוצר משלים

2020 - אבישי עובדיה קונה את ביזפורטל מחברת קו מנחה במחיר של כ-10 מיליון שקל. במקרה הזה, קבוצת חברות מכרה אתר לאדם פרטי.

בשנת 2021, מימון ישיר קונה את אתר "אוטו" תמורת כ-20 מיליון שקל.

טרמינל X (מקבוצת פוקס) רכשה ב-2024, 51% מאתר ההלבשה סטרונגפול תמורת כ-10 מליון שקל.
# רכישת מתחרה

ט.ל.ח

עובדי חברת מורנינג ("הנמכרים")
1740907947684.jpeg

נערך לאחרונה ב:

vinney

Well-known member
אני לא בטוח שמה שכתבת הוא נכון. לפחות לפי הויקידפדיה, בזק לא רכשה את יד2 ב2014 אלא קרן השקעות גרמנית-אמריקנית, והחברה נרכשה מהמייסדים המקוריים ומשקיעים נוספים על ידי וואלה ב2013 בהשקעה כוללת של 167 מליון שקל.

max256

Member
אני לא בטוח שמה שכתבת הוא נכון. לפחות לפי הויקידפדיה, בזק לא רכשה את יד2 ב2014 אלא קרן השקעות גרמנית-אמריקנית, והחברה נרכשה מהמייסדים המקוריים ומשקיעים נוספים על ידי וואלה ב2013 בהשקעה כוללת של 167 מליון שקל.
נכון. טעות לעולם חוזרת...

user32

Well-known member
מנהל
אין שום קשר בין העסקאות האלה. "אתר אינטרנט" זה לא הגדרה לכלום. גם גוגל ופייסבוק הם אתרי אינטרנט.
העסקאות הגדולות שהזכרת וחלקן אני מכיר באופן אישי לא היו אתרים ישראליים למעט יד2. הם היו סטארטאפים בינלאומיים שהוקמו בישראל כמו הרבה סטארטאפים.
בשוק הנישה של אתרים ישראליים, כלומר אתרים בעברית שפונים לקהל ישראלי יש כמה הפתעות. יד2 וזאפ הם בעיניי הבולטות ולא מזמן חשבונית ירוקה נמכרה ב150 מליון דולר לחברה איטלקית. אני אומר הפתעות כי מחירי העסקאות לא נמוכות למרות שהחברות האלה הגיעו כנראה למלוא פוטנציאל הצמיחה האפשרי שלהן. אני מניח שהרוכשים קיבלו החלטה על סמך מכפיל רווח שנראה להם הגיוני ולא על סמך פרמטרים שבדרך כלל שוקלים כשרוכשים סטארטאפים.

למעלה