היסטוריה 5 יח"ל.

RedNose

New member
היסטוריה 5 יח"ל.

בחלק ההרחבה - בחלק השני שלו, יש בחירה של 2 מתוך 8 נושאים.
האם יהיה ריאלי ללמוד שני נושאים בטוחים, ולהתמקד בהם כמו שצריך, או להרחיב את זה ל-3-4 נושאים, ליתר ביטחון?
יש מישהו שעבר את זה ויכול לתת המלצות?
תודה.

meidos

New member
אין סיבה ריאלית ללמוד יותר מ2 נושאים.

קיימת בחירה גם בתוך הנושאים האלו.
עם זאת, אם יש זמן, לא יזיק ללמוד נושא אחד נוסף ברמה סבירה, רק ליתר ביטחון.

אתה יודע איך מתכוננים לנושא השלישי? אני ניגש פעם שנייה לבגרות הזו ומרגיש חסר אונים מול השאלות האלו...

RedNose

New member
מה זאת אומרת נושא שלישי?

הבנתי שישנם שני פרקים: פרק ראשון, הינו פרק חובה - ובו עליך לגלות והלפגין ידע בנוגע ל-5 מאמרים נתונים מראש.
(אתה יכול לראות דוגמה לבחינה האחרונה באתר של יואל גבע למשל).
שאלות על המאמר,הכותבים,תוכן וכיו"ב.
בחלק השני ישנה בחירה של 2 מתוך 8 נושאים.
יכול להיות שאני מפספס משהו?
מה שאני אומר נכון לשנה הנוכחית, לנבחנים אינטרנים - מאושר ובדוק לאחר שיחה עם רכזת המפמר.

meidos

New member
אני מתכוון לשאלות על המאמרים.

מרגיש כאילו השאלות בכלל לא צפויות. מה גם שבעם שעברה לא הייתה לי שום דרך לחזות את סוג השאלות מכיוון שזה היה המבחן הראשון במתכונת הזו

RedNose

New member
אשמח אם תפרט על המבחן הקודם.

כלומר היו לך המאמרים, אך לא התמקדת בהם כמו שצריך (?) השאלות היו קשות, ומצריכות הבנה כוללנית ומקיפה יותר של מה שכתוב? איפה בדיוק הייתה הבעיה במבחן הקודם שלך?
ואם אפשר, לדעת מה הציון שקיבלת - ולהערכתך, אם נפלת אז איפה.

meidos

New member
אני לא זוכר בדיוק, כי עברה כמעט שנה אבל

קיבלתי 75 אני משער שרוב הנקודות ירדו לי בחלק של ההיסטוריוגרפיה.

תראה, אתה מוזמן לקרוא את המאמרים של חנה ארנדט, חנה יבלונקה וחיים גורי על משפט אייכמן, עלייהם נשאלנו בבגרות.
הייתה שאלה במבחן: הסבר את הרקע ממנו באו 2 הצופים במשפט: ארנדט וגורי.
ישבתי חסר אונים מול השאלה. אין הכוונה ברורה, בהיעדר מבחני עבר לחומר שהיה עליי ללמוד. לא תיארתי שאני אמור לדעת את ההסטוריה האישית של המחברים לדוגמה.
חוץ מזה, לעניות דעתי, היו שאלות שנטפלות למשפטים מאוד נקודתיים בטקסט, ולא לרעיון הכללי שלו. וקלוש הסיכוי לשנן את כולו בעל-פה.

ידוע על מה יעסוק החלק ההסטוריוגרפי בבחינה הקרובה?

ybo4

New member
לפי מה שכתוב באתר המפמ"רית

הנושא גם השנה הוא משפט אייכמן. הפרטים כאן

ממליצה לנסות ולהכיר מעט את המשפט מעבר למאמרים.

במוזיאון משואה - ישנה תערוכה מעולה בנושא.

ברשת - אפשר למצוא את כל העדויות של המשפט. כדאי לקחת בחשבון שיכולים להתייחס לאחת העדויות כאל קטע מקור.

לגבי הכותבים - חבל שלא שאלת מראש, אבל מעט מידע על הכותבים בהחלט נדרש.

חנה ארנדט - יהודיה ילידת גרמניה, ניצולת שואה - ברחה מגרמניה והצליחה להגיע לארצות הברית בזמן המלחמה, התנגדה להקמת מדינת ישראל כמדינת העם היהודי בשל תפיסתה הפוליטית, פילוסופית.

חיים גורי - צבר, חבר פלמ"ח, היה מעורב בהברחת נשק ומעפילים מאירופה, נפגש בניצולי השואה בשליחות באירופה, לוחם במלחמת העצמאות, משורר.

זה כמובן תקציר.

קרא את המידע לגבי הכותבים ואף סכם לעצמך בקיצור לגבי כל אחד מהם, משום שתפיסת עולמם חשובה מאוד למה שהם כותבים.

meidos

New member
תודה רבה על התגובה המושקעת.

אגב, המבחן ביום של הבחינה ב"הסטוריה ב'" נכון?

ybo4

New member
בהחלט לא

שמחה כמובן לעזור.

אך המבחן בשאלון הבחירה הוא ב-10.6 יחד עם היסטוריה א'.

ראה בקישור.

ההגיון: בשאלון זה נבחנים בדרך כלל תלמידי יא'-יב' הנבחנים גם בשאלון ב' ולכן ההפרדה בתאריכים.

בכל מקרה, זה אומר שעליך לתכנן היטב את הלו"ז שלך

בהצלחה

למעלה