היסטוריה

סליידר

New member
היסטוריה

האם יצא לכם לחשוב על דברים שקורים ביום יום - האם הם חלק מההיסטוריה, ועד כמה? 11 בספטמבר, מלחמת לבנון, כהונות של ראשי ממשלה ונשיאים, ישראלים מוצלחים בחו"ל, ודברים כאלו, ששמים אליהם לב כעת, אבל כשמסתכלים על סיכום של 50 או 100 שנים, הם מקבלים פרופורציה שונה לגמרי. אנסה לקחת כמה דברים שקורים כעת ביום יום, ובסוגריים לנחש מה יכתבו עליהם בסיכום של שנות 2000-2050: 1. איראן מנסה להשיג נשק גרעיני, מאיימת על ישראל, מדינות העולם מחרימות אותה. (ג'ון מקיין החריב את מתקני הגרעין של איראן, איראן לא תקפה את ישראל, מדינות העולם השליטו דמוקרטיה באיראן). 2. ישראל מנסה למצוא פיתרון כנגד טילים (ישראל במשך 12 שנים לא הצליחה למצוא פיתרון לטילים. כבשה את עזה ונשארה בה עד היום). 3. אברם גרנט אימן את צלסי והגיע איתה למקום שני בליגת האלופות, בגביע האנגלי ובליגה האנגלית (ישראלים רבים כבשו את הכדורגל האירופאי כשחקנים וכמאמנים). 4. הסרט מאטריקס שובר קופות (בתחילת שנות ה-2000 נוצרו סרטים רבים על מנת להביא למודעות האדם מיהו, עבור מי הוא עובד, מהו מיקומו בעולם. בעולם הקפיטליסטי של היום אפשר להגיע שסרטים אלו ניבאו את עתידנו, במיוחד הסרט "ונדטה"). 5. מטוסים מתנגשים בבנייני התאומים בהתקפת טרור על ארה"ב (מתקפת טרור מוסלמית על העולם כולו גרמה לשורה של מלחמות בעולם על מנת לעצור את התפשטות הג'יהאד המוסלמי כנגד המערב, התפשטות הניכרת במדינות רבות באירופה כיום). כשכותבים את הדברים האלו, המעסיקים אותנו כל כך, נוצרת ההרגשה שאולי זה לא עד כדי כך חשוב. אם נמתח את הזמן, אם היינו יכולים לחיות כל יום בחיינו בשנה אחרת (יום ב 2002, יום ב2003 וכן הלאה), היינו מקבלים פרופורציה שונה (אם לא היה נדפק לנו הראש מכמויות המידע שעלינו לעכל (נשיא עם עבירות מין?!). ובכן, אם הגענו למסקנה שלא כל יום בחיי העולם הוא חשוב, האם ניתן להגיע למסקנה שלא כל יום בחיינו הפרטיים הוא חשוב? האם מכאן ניתן להגיע למסקנה שחיינו מבוזבזים? אין עלינו להרגיש רע מכך. חיי כולם מבוזבזים. מה דעתכם?

Gilliana

New member
אין דבר כזה "חיים מבוזבזים"

כי אם תסתכל על זה בסופו של דבר - נניח ומחר כדור הארץ יחדל להתקיים, אז מה? ונניח וגם כל היקום יחדל להתקיים - גם אז מה? כלומר, כל מה שאתה עושה (או לא עושה לצורך העניין) משנה אך ורק לצורך התפיסה האישית שלך, כך שבאותה מידה נניח ולא הלכת לאוניברסיטה, תרגיש שחייך בוזבזו משום שלא הוצאת תואר. מצד שני - הטענה "לא כל יום בחיי העולם הוא חשוב" - זו טעות, משום שלא רק כל יום חשוב, כל רגע חשוב - קח בחשבון שכל רגע שכזה הוא "מסובב" לרגע שאחריו, והרגע שאחריו, לרגע שאחריו וכן הלאה. לכן למשל - אם תחזור בזמן ותשנה את ההתרחשויות ברגע נתון, אתה בהחלט עשוי להשפיע באופן משמעותי על ההיסטוריה הכללית. תחשוב למשל על הרגע שבו אולמרט קיבל את המעטפה מטלנסקי, או על הרגע שבו יצחק רבין נורה, לכל הרגעים האלו קדמו רגעים רבים אחרים שאלמלא היו קיימים - גם האירועים הדרמטיים הנ"ל לא היו מתרחשים.

סליידר

New member
קודם כל אני שמח לראות שלא נותרתי לבדי

ואת גילי עדיין איתי, אבל לאיפה כולם נעלמו? אני מזהיר - אני אפתח שרשור התפקדות! בנוגע לנושא, אולי הייתי צריך לעשות הבחנה (או שמא אבחנה) בין "חשוב" ל-"מבוזבז". המחשבה עלתה לי בראש בגלל שזה מספר ימים היני חולה ונשארתי בבית ו"בזבזתי את הזמן", למרות שהיו לי דברים לעשות, וכמה דברים שרציתי ללמוד. לא מצאתי את הכוח ואת המוכנות לעשות אותם. בואו נגדיר: חשוב - יש לו קשר לעתיד, הוא משפיע עליו. מבוזבז - אין לו. כמובן שזאת לא הגדרה מדויקת, בגלל שאני יכול להגיד שבגלל שהייתי חולה ו"בזבזתי" את זמני, יכלתי להיות במקום אחר ולגרום לשינוי. בדיוק כמו בסדרה גולשים בזמן (Sliders, מישהו מצליח לקשר את שם הכותב לשם הסידרה? כן כן), או בסרט אפקט הפרפר, או הגדול מכולם - בחזרה לעתיד. ייתכן ובאה לי המוזה לנושא כדי לא להרגיש רע עם עצם העבודה שאני יושב בבית בחוסר מעש ו"מבזבז" זמן, וגם כי הרגשתי שהפורום קצת נתקע ולא זז, ומאוד חרה לי לאן האנשים נעלמו ומדוע לא עולים נושאים חדשים.

Gilliana

New member
קודם כל...

רק שתדע שאני תמיד איתך ומבקרת בפורום על בסיס יומי קבוע, אפילו אם אני לא כותבת - אני בטוח שקוראת. ולענייננו: א. אין לך מה להרגיש רע לגבי כך שנשראת בבית - לא בזבזת את זמנך, להיפך - נחת והחלמת וזהו עניין חשוב ביותר שאם לא כן,ההחלמה היתה מתארכת, לא היית מתפקד במלוא יכולותיך ואולי חלילה היו גם סיבוכים אחרים כך שאלמלא היית נח ביית, ההשפעה על עתידך היתה עלולה להיות שלילית ביותר. ב. העובדה שהפורום תקוע ולא זז אכן מעציבה - גם אותי. אולי באמת כדאי שתפתח שרשור התפקדות? אם לא יועיל, גם ודאי לא יזיק.
בכל מקרה, אני אשתדל להיות פעילה יותר בפורום ולהעלות יותר נושאים לדיון בעתיד - מבטיחה.

סליידר

New member
שבוע טוב

חיכיתי שבסופ"ש מישהו יכתוב.. לאן נעלמו כולם? גילי, תודה על המילים החמות

למעלה