היסטוריה.

RichardSmith

New member
היסטוריה.

נא כתבו כאן את הרגעים הראשונים שלכם בעולמנו. כלומר נקודות ראויות לציון אודות מקרים בהם נחשפתם לתכונות חנוניות מובהקות. (מקווה שזה יצליח יותר מפעם שעברה)
 

RichardSmith

New member
אצלי.

אני מגדיר את עצמי כחנון מכיתה ג' בערך. השלב בו התחלתי להפרד מהשכנים, החברים למשחק שהיו מסביבי בשכונה ונכנסתי לעולם אחר. הנקודות העיקריות היו: המחשב שקיבלתי ביום הולדת 10 כמדומני, חוגי נוער שוחר מדע וחל"ד. צריך לחשוב עוד על זה.
 

mantrix

New member
זה הכל?? ../images/Emo2.gif

אני אכתוב כשיהיה לי זמן לחשוב על זה, יש המון...
 

RichardSmith

New member
אתה עייף?...

זה לא הכל... צריך לחשוב איך לנסח את הדברים האחרים...
 

איפי1

New member
אולי מכתה א...

כשכולם חיפשו עטלפים מאחורי תמונות כדי להרוג אותם ואני חיפשתי עטלפים רק כדי להסתכל איך הם נראים ולבדוק מה הם אוהבים לאכול... או כשתמיד הייתי היחידה שידעה את התשובות לשאלות של המורים...(אבל זה עבר אחרי כמה שנים כשנמאס לי להיות השק איגרוף של כולם...)
 

pieceofmadness

New member
טוב,

הכל בעצם קרה באשמת אמא שלי, שהחליטה להקריא לי אנציקלופדיות לטף מהרגע שראיתי את הבטן שלה מהצד החיצוני. אמנם לא נתתי לה הרבה מרווח, כי הייתי עסוקה מדי בלאכול, לישון ולצרוח, אבל זה העמיד אותי על תלם מאוד מסויים... זה גרר אותי ללמד את הילדים בגן לקרוא, למסור שיעור ביולוגיה בכתה ה' (כל החבר'ה נרדמו, אני מבטיחה!) ושיעור אסטרונומיה בכתה ו'. וסתם, כל מי שלא קנה לי ערימת ספרים ליומולדת, הסתכן בעריפה פומבית של אופיו התעוזתני... קיבלתי כמה פרסים על מאמרים מסויימים שכתבתי בילדותי הלא רחוקה, אבל זה כבר לא חשוב.
 

RichardSmith

New member
אז איזה ספר שהביאו לך מתנה...

היה הכי יקר לליבך והאם הוא עדיין ברשותך?
 

pieceofmadness

New member
באופן כללי,

כל אות כתובה יקרה ללבי, ורובם נשארו ברשותי - להוציא כמה ספרים תועים שמצאו מקלט אצל לווים קלפטומנים חסרי חינוך. בגיל 7 התאהבתי ב"הלב" של דה אמיצ'יס, בגילאי 9-12 התעקשתי על כל ספרי שרלוק הולמס בצורה אובססיבית, וקיללתי את קונן דויל על שכתב *רק* 56 סיפורים וארבע נובלות, הממזר... בהמשך עברתי לקלאסיקות כמו ויקטור הוגו, דיקנס, ו"חלף עם הרוח" שאח"כ גם שיחקתי בתיאטרון (למרות שתיעבתי את סקארלט = דרעקית אגואיסטית ומעוותת). תמיד אהבתי ספרות אמיתית בסגנון עגנוני, אבל חומרים כמו אנציקלופדיות ומילונים היו שימושיים יותר. איכשהו, ראיתי שכתבת שאתה מחזיק ב"רודף העפיפונים" - זה אחד הספרים המצויינים שנקרו ונקראו בדרכי. אני אמנם בושה להודות, אבל קטעים מסויימים שם סירבו להשאיר את העיניים הסוררות שלי יבשות...
 

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif

אני חלוק בדעותי לגבי "רודף העפיפונים", מצד אחד ממש יפה, מצד שני, משהו מפריע לי בו. אני צריך לסיים את "ניקלבי".
 

pieceofmadness

New member
חילוקי דעות זה מצויין

והיה משעמם למוות בלעדיהם, אבל אני לא מסוגלת להתמודד עם טענות לא מוסברות. מה מפריע לך בו? "אם אתה זקוק למדי הרבה מילים כדי להביע את הרעיון שלך, כדאי שתמשיך לחשוב עוד קצת".
 

RichardSmith

New member
הטענה לא מוסברת...

כי לא היה ידוע האם יש קהל לשמוע את דברי.
הגעתי לקטע בסיפור בו באבא כבר מת. אמיר טס בחזרה לאפגניסטן ומתוודע לכך שיש לו בן דוד. הוא "נלחם" באעזם ויוצא משם בשן ועין... עכשיו הוא יצא מבית החולים והוא בדרכו לאמריקה לסוף הטוב (כנראה). אני מניח שהסלידה העיקרית מהספר נובעת מהסלידה מהתרבות הערבית. לא אוהב את מנהגיהם, לא את ה"כבוד" (האולי מזוייף) שעולה מהטקסט. העובדה שחסן הוא הבן הממזר של באבא. הבחילה שעולה בין השורות מהגזענות נגד האזרים. (אני לא מתייחס לסלידה שלי מהתרבות הערבית כעניין גזעני, פשוט לא מצאתי משהו שאהבתי בתרבות מלבד העובדה שהם שאבו מידע מאירופה של הרומאים ושילבו ביחד עם המידע מפרס/הודו/סין והחזירו לאירופה ליצירת תקופת הרנסנס. בלעדי הערבים היינו תקועים עדיין בימי הביניים (כנראה)). בסך הכל הכתיבה טובה. הדמויות "מלאות", אפשר להרגיש את החיים בבאזר המאובק. ממש לא אהבתי את סצנת האונס של חסן או עליו. אני אוהב סיפורי גיבורים, איך אמיר לא נקף אצבע לעזרתו? כמובן שזה חלק מהדמות ומהעלילה. לא אהבתי את השלמת המעגל שחסן איים לפגוע באעזם ובסוף בנו כן פגע בו. (אולי אף בלי להבין שהאיש הרע הוא רוצחו בעקיפין של אביו). הקטע עם סאסא, אימו של חסן, די... מיותר. אהבתי את הרומן בין אמיר לאישתו. כלומר הביישנות וכו'.
זה בגדול התמונה.
 

pieceofmadness

New member
אמנם קראתי אותו לפני זמן רב

ואתה יודע, הגיל עושה את שלו... אבל בכל אופן אני עונה: מעולם לא חטאתי בחיבוב יתר של התרבות הערבית, ושוב, לא ממקור גזעני (חה.. שקר לבן ואלגנטי לא הורג אף אחד). התקיעות שלהם בלתי מוסברת לנוכח העובדה שבתקופות מסויימות בהיסטוריה הם חלשו על העולם גם במישור הפיננסי וגם במישור האקדמי. מה שאהבתי בספר היה העובדה שהצלחתי להתנתק מהדעות המושחתות שלי. אמיר היה דמות מלאה תסכול, וכלכך... איך לומר... אמיתית..! ואני מתכוונת לעובדה שלא נקף את זנבו עבור חסן. זה מקומם, ואמיתי. העלילה היתה בנויה טוב, הדמויות לא שטחיות, הסוף לא זהוב מדי. לטעמי, זה היה סיפור * "עמוס" *. אה, וגם אני אהבתי את הביישנות הרומנטית ההיא, כמובן...
 

RichardSmith

New member
אתמול סיימתי לקרוא את הספר.

עוד 37 ספרים ואני חופשי! כשאתה רגיל לסיפור הוליוודי... לקראת הסוף הוא מסביר שככה כתוב רומן אפגניסטני, שם לא ממש אכפת מהסוף. אנשים היו שואלים אותו לאחר שראה סרט האם הסוף טוב או רע וכו' בניגוד למערב, שם הוא הרס למישהו את סוף המערבון. כמו ב"חוכמת הבייגלה" - אם ככה קוראים לספר, הגיבור אמיתי, אבל האם זה מעניין?... כמו ש present perfect ציין, חנונים אוהבים אסקפיזם, גיבורי על.
החיים שלנו גם ככה אמיתיים ורגילים, למה גם לקרוא עליהם? במהלך הסיפור של הרודף, הסופר די הרס את המתח, "לא ידעתי שמהערב, לא אשמע אותו מדבר במשך שנה", וכל מני קטעים אחרים. בהתחלה של הסיפור, חשבתי שהוא מקבל את המכתב מחסן, חשבתי שהוא חוזר לפגוש את עבדו הנאמן... קצת הופתעתי שהתברר שלא זכרתי נכון והוא נפגש עם חברו של אביו.
 

pieceofmadness

New member
אתה יודע ש

הרבה יותר קל לחבוש את כובע החשיבה השחור, עפ"י אדוארד דה בונו. תתפוצץ לחלקיקים, אני אהבתי
 

RichardSmith

New member
ידידה סיפרה לי אתמול...

שבין פרויד ואישתו היה רק ויכוח אחד מר ביותר, איך להכין פטריות, עם הרגל או בלעדיה... שהספר הזה יהיה חילוק הדעה היחיד בינינו.
(לא רומז לכלום.
)
 

pieceofmadness

New member
מתקתק להחריד....../images/Emo13.gif

וגם אם תטגן אותי על אש קטנה, אני לא נוטה להאמין במעשיות מהסוג הפרחוני הזה... דרך אגב, אני אוהבת להכין אותן עם הרגל. וחילוקי דעות זה משהו שניתן לשלוט עליו ואפשר להימנע ממנו, כך שהכל פתוח...
 
אני לא יכולה...

זה התחיל בערך ככה: היה לי יום-הולדת (3 נדמה לי) וסבתא שלי קנתה לי אותיות מתמגנטות. מייד התחלתי להרכיב מילים, לפרק ולהרכיב שוב. לאט-לאט למדתי לקרוא ולכתוב, ובגיל 4.5 כבר הייתי די טובה. גם במספרים- יש רק ילד אחד שהיה יותר טוב ממני בזה, כי הוא ידע גם באנגלית (חצי מהיישוב שלנו דובר אנגלית). בצייר עבדתי מגיל 3, מצגות עשיתי עוד בגן. לכיתה א' נכנסתי יחסית מוקדם, כי נולדתי באוקטובר. אני זוכרת שבקושי היו לי שגיאות כתיב. בעבודה כלשהי בכיתה ב' המורה ציינה אותי שלי לא היו בכלל טעויות כתיב, בעוד שלחברי לכיתה היה שפע מהם. מתישהו באמת כבר הייתי מבודדת, אני זוכרת שכל הפסקה הייתי יושבת בכיתה לבד (חוץ מהבנים ששיחקו בפוגים) וכותבת שירים וסיפורים. עד היום שמורים לי במחשב כמה כאלה, מכיתה ב'-ג'. בכיתה ד' התחלתי להיות בתוכנית "מחוננים" שבה יום בשבוע, במקום ללמוד כרגיל, לומדים בחוגי מחוננים (שנה שעברה פרשתי). לפני שנה אפילו ההורים שלי, שרגילים ל"תעודות משעממות" עוד ממזמן, אמרו שתעודה כזאת הם עדיין לא ראו! טוב, הגאווה היא לא תמיד טובה, אז אני אסכם בצניעות שאני אינטילגנטית קצת יותר מהרגיל. כמובן שסקרנית תמיד הייתי, בלעתי אנציקלופדיות ומילונים בכמויות ואני מתעניינת בכל דבר שזז (וגם במה שלא...) אחרי הכתבה, גיליתי שאני ממש לא יחידה ושיש גם מבוגרים שקוראים לעצמם בשם הזה שאני מכירה כ"כ מקרוב...
 

mantrix

New member
12 ../images/Emo2.gif

אני תוהה מה היה אילו היה אינטרנט כמו היום לפני שהייתי בגיל הזה...
 

איפי1

New member
אני יודעת איפה את גרה...../images/Emo190.gif

סתם... אבל אני מנחשת... לפי מצב האנגלית אצלכם...
 
למעלה