היסטרוסקופיה אבחנתית... וניתוחית...

רונית 294

New member
היסטרוסקופיה אבחנתית... וניתוחית...

מאז הלידה (כבר 3 חודשים) שאני מדממת ומדממת.... עד שאני מתנקה עוברים כמה ימים ואני מדממת שוב. עכשיו כבר שבועיים וחצי ברצף. חלק מהזמן דימומים מסיביים מאוד. הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד עם דופלר. עשיתי בתל השומר והרופא אמר שהוא לא רואה בוודאות שיש שארית אבל יש עדות למשהו שמסתדר עם שיליה קדמית (שזה מה שהיה לי).... המליץ לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית ואם יהיה צורך אז ניתוחית. כמו שציינתי לא פעם אני רוצה להיכנס להריון נוסף בקרוב. אז כמה שאלות: 1. האם יש סיכוי שבמידה ויש שארית היא תצא לבד? 2. איפה אתן ממליצות לעשות את הבדיקה? פרטי או שלא. אני בלאומית. 3. האם זה כואב? 4. האם יש סיכוי שבהיסטרוסקופיה אבחנתית יוציאו שאריות? 5. אם זה לא שארית, מה עוד יכול להיות? עשיתי בדיקות הורמונליות וזה נראה שהן יצאו תקינות.

הייתי הולכת על ההיסטרוסקופיה

כבר היו שני מחזורים שלא סידרו את הבעיה, מי מבטיח לך שעוד חודש זה יסתדר? לעומת זאת חודש אחרי היסטרוסקופיה, אבחנתי או טיפולי - את תוכלי להתחיל לנסות.
חוצמזה - אם אכן יש לך שארית אז זה לא טוב למשוך את הטיפול בה להרבה זמן, ולתת לה להפריע לבניית רירית תקינה וחזרה למחזור תקין. מה גם שזה יכול להזדהם, או לא יודעת מה עוד. אם יש בעיה - צריך לעשות משהו.
כל זו דעתי האישית מה אני הייתי בוחרת לו הייתי במקומך. ממש לא המלצה, מחשבות.
בטוחה שיש כאן בנות שעברו היסטרוסקופיות ויוכלו לתת עוד פרטים.

רונית 294

New member
לא ברור לי משהו...

הרופא באמת אמר שהרירית נראית לא סדירה או משהו כזה. לא ממש ישרה. לא זוכרת איך הגדיר את זה. מה הקשר לדימומים? הדימומים הם בהכרח מהרירית או שבכלל קשורים לשארית ברחם? לא הבנתי את הקשר לרירית.

על רגל אחת

שארית זו חתיכה ברירית שלא התקלפה מפעמים קודמות.
כעקרון כל מחזור נבנית רירית חדשה שאמורה להבנות בכל הרחם בצורה אחידה כמצע גידול לתינוק עתידי. ובכל מחזור היא מתקלפת בצורה אחידה ויוצאת, והדימום הטרי בעצם זה הדימום של הפרדות הרירית מהדפנות של הרחם. ברגע שהרירית לא אחידה היא לא מתקלפת באופן שלם במחזור ו
1. גם המצע להריון עתידי הוא לא אחיד וזה יכול לפגוע בהריון הבא, כי אותה רירית לא אחידה יכולה להתקלף לה בזמן הריון או לא להזין אותו כמו שצריך בהשתרשות
2. הדימום הוא מוגבר או לא אחיד כי עובי הרירית משתנה, אז יש חלקים שידממו יותר ופחות. חלק שתקוע ולא נושר לפעמים מנסה להתקלף וממשיך לדמם ולא מצליח.
3. רחם פצועה כזאת באמת יודעת לייצר הדבקויות, שזה בעצם שני פצעים כאלו של שארית שנדבקים אחד לשני ומחליטים להחלים ביחד.
על כן צריך לסדר את כל זה, לפי המחזורים שתיארת והממצא באולטרסאונד.

ספרקית

New member
היסטרוסקופיה

היה לי ניסיון עם שני הסוגים :-/ (גם בעקבות דימומים). כמה תשובות: אני לא יכולה לענות לך מה הקשר בין ההידבקויות לדימומים אבל כן יכולה להגיד שהמון פעמים הידבקויות הן הסיבה לדימום ולכן מומלץ מאוד לעשות היסטרוסקופיה. מכיוון שעברו כבר חודשיים, לא הייתי מחכה עוד. אם אכן מדובר בהידבקויות, הסיכוי שזה יסתדר לבד הוא נמוך מאוד. במקרה שלי, בפעם הראשונה ראו את ההידבקויות באולטראסאונד ולכן עשו מיד ניתוחית (בלי אבחנתית לפני). ההיסטרוסקופיה האבחנתית היא בדיקה הנעשית ללא הרדמה. לי היא כאבה מאוד (ולכן ממליצה ליטול משככי כאבים לפני הבדיקה) אבל מכירה נשים שלא כאב להן בכלל. בהיסטרוסקופיה האבחנתית רק רואים מה המצב, לא מסירים את ההידבקויות במידה והן אכן קיימות. ממליצה לקחת איתך מלווה לבדיקה כדי שינהג (אני לא הרגשתי טוב אחרי הבדיקה בשל הכאב). במידה ויש הידבקויות, תצטרכי לעבור את ההליך הניתוחי. זהו הליך מהיר מאוד אבל הוא מתבצע בהרדמה מלאה (ולכן גם במקרה זה דרוש מלווה). לגבי איפה לעשות, אני לא יודעת. לא מכירה את הרופאים המבצעים את ההיסטרוסקופיות. אישית ביצעתי פרטי אבל הרופא שעשה לי את ההיסטרוסקופיות כבר לא עובד למיטב ידיעתי. שיהיה בהצלחה!

רונית 294

New member
אוףףףףףףףף! אני לא מבינה

למה זה קרה. בחדר לידה היה נראה שהשיליה יצאה בשלמותה. איזה עצבים! לא רק שאי אפשר להיכנס להריון ככה אנחנו גם לא יכולים לקיים יחסי מין גם בימים שאני כן נקייה כי אנחנו שומרים נידה וזה לא יותר מ 7 ימים. ובכלל. הדימומים האלה כל הזמן מעצבנים!

הנסיון שלי מהיסטרוסקופיה בגלל שארית מהפלה

הייתה לי הפלה בשבוע 14 ושוחררתי מביה"ח בלי גרידה. כמובן שנשארה שארית ואחרי כחודש של דימום הגעתי להיסטרוסקופיה אבחנתית ואחריה ניתוחית.
1. כשהתייעצתי עם הרופאים הם נתנו את האופציה של "לחכות ולראות" ואמרו שרוב המקרים נפתרים מעצמם אחרי כחודשיים-שלושה. אצלך כבר עבר הזמן הזה וגם היו שני מחזורים, אז נראה לי שצריך להתקדם לשלב הבא.
2. עשיתי באיכילוב והיה בסדר.
3. האבחנתית לא כאבה לי בכלל בניתוחית הייתי מורדמת. הייתי זמן קצר יחסית אחרי ההפלה וצוואר הרחם היה כנראה עדיין פתוח, בכל מקרה אני קוראת בפורומים אחרים שזה יכול להיות לא נעים אבל כמעט אף פעם לא כואב.
4. אמרו לי שאם השארית תהיה קטנה מספיק ינסו לקלף אותה באבחנתית. הוא באמת ניסה (לא הרגשתי כלום, רק ראיתי על המסך) אבל היא הייתה יותר גדולה ממה שחשבו ולכן הגעתי לפרוצדורה בהרדמה.
5. לא יודעת, אבל בהיסטרוסקופיה נכנסים עם מצלמה אמיתית על סיב אופטי ורואים בצורה ברור. מה שזה לא יהיה, יוכלו לראות.
&nbsp
גם אצלי הבטא כבר הגיעה לאפס אבל עדיין נותרה שארית עם זרימות (להפתעתי).

רונית 294

New member
איזה עצבים!!!

אפילו אחרי הלידה השקטה בבלינסון לא עשו לי גרידה ולא נשארה שארית!!! שונאת את תל השומר! טעות מרה ללדת שם. אומנם קיבלתי את המתנה הכי גדולה שאפשר לקבל אבל החוויה הייתה זוועה מרגע הכניסה לשם ועד היציאה. צוות דוחה ולא מקצועי ועכשיו גם גיליתי שהשאירו לי שם משהו. אוף! בחיים לא הייתי בהרדמה. לא יודעת איך אקבל את זה.

גם אותי הדאיגה ההרדמה יותר מהכל

ולכן דירבנתי את הרופא לנסות להוציא את השארית בהיסטרוסקופיה האבחנתית. הוא באמת ניסה ובעצמי ראיתי שזה לא הולך.
אם היו מכניסים אותך לגרידה אחרי הלידה גם אז היו מטשטשים אותך, כך שכנראה אין מנוס מהרדמה. אם זה מנחם אותך מדובר בטישטוש קל, את אומנם לא בהכרה מלאה אבל הכל הולך מאד מהר וגם ההתאוששות עצמה מהירה. כמו התעוררות משנ"צ עמוקה מאד.

רונית 294

New member
אם היו מגלים את זה בלידה

כמו שהיה בבלינסון עם הגדולה שלי פשוט היו מכניסים יד ומנקים. ככה עשו לי אחריה ולא היו בעיות.

זה מבאס אבל ממש לא קשור לצוות

המון פעמים קורה שיש שאריות ולא רואים את זה.
יש לי חברה שהוציאו לה את השלייה בניתוח בהרדמה אחרי הלידה ועדיין אחר כך היתה לה שארית...
היא עברה היסטרוסקופיה הבחנתית וניתוחית... באסה אבל שכיח

רונית 294

New member
המיילדת הייתה כזאת דוחה

ורק רצתה לעוף הביתה שהסתכלה 2 שניות על השיליה והלכה הביתה. בבלינסון כשהיה את החשש הכי קטן דחפו יד לנקות ועשו אולטרסאונד.

אני עברתי לידה (מוקדמת מידי מידי מידי) עם סמי-גרידה (בום)

ובאולטרסאונד 3 שבועות אחרי הכל נראה טוב (קיבלתי מחמאות על רירית עסיסית + ביוץ וכו') ובכל זאת נשלחתי להיסטרוסקופיה - ליתר ביטחון.
בהיסטרוסקופיה מצאו שארית שלייה פצפונת והומלץ על ניתוח.
עשיתי במדיקל סנטר בלי הרדמה. היה מאוד לא נעים אבל (!) התורים מממממש קצרים (פחות משבוע, ואחרי מחזור) ותוך שעתיים הייתי בבית, לקחתי אקמול והלכתי לישון.

רונית 294

New member
טוב לדעת שיש אופציה כזאת...(שאלה)

מניחה שזה פרטי. כמה עלה ואצל מי עשית?

שלומי כהן

שכר מנתח 3500, שכר בית חולים 2400.
ביטוח בריאות פרטי עשוי להחזיר חלק מהכסף, אם לא את כולו.

למעלה