היסטרוסקופיה אבחנתית

secondtime82

New member
היסטרוסקופיה אבחנתית

אני אחרי הריון קורנואלי שהסתיים ב 3 זריקות מטוטרקסט לפני כ 7 חודשים. אחרי 3 חודשים התחלנו לנסות שוב, בינתיים ללא הצלחה. יש לי בחודש הבא תור לרופאת נשים ופניתי אליה וביקשתי שתתן לי לפני התור הפנייה לא״ס כדי שאגיע כבר עם תוצאות אליה. היא שלחה לי הפנייה וגם כתבה שממליצה על היסטרוסקופיה אבחנתית לבדוק הידבקויות ... אז השאלות שלי 1. אני אמורה להילחץ? (כי אני כן קצת נלחצת) 2. מה הפרוצדורה? איפה עושים את זה? מתי? (אני במכבי) 3. יש הידבקויות שנוצרות גם אם לא היה שום הליך פולשני? 4. יש המלצות אצל מי ואיפה לעשות את זה?

מנסה

אני לא מכירה את המונח הריון קורנואלי, אז קראתי קצת ואם אני מבינה נכון מדובר בהריון חוץ רחמי שהתמקם בין רקמות (בקרבת החצוצרה?).

1. לדעתי אין סיבה להילחץ בגלל ההפניה להיסטרו אבחנתית. וגם אם במהלך הבדיקה יתגלה ממצא, לא צריך להילחץ. כפי שאני רואה את זה, את מוודאת שאין מכשול פיזי שעלול להפריע לקליטת ולשרידות הריון נוסף.
2. בהיסטרו אבחנתית ממלאים את הרחם במים ומכניסים סיב אופטי עם מצלמה בקצהו, וכך הרופאים יכולים לראות את הרחם ופתחי החצוצרות.
לדעתי כדאי לבצע סמוך ככל שניתן לסיום הוסת. אם מדובר במחזור שבו את מנסה להיקלט להריון, חשוב לבצע את הבדיקה לפני הביוץ/הפריה, כי המים עלולים לדחוף את הביצית/עובר חזרה לכיוון החצוצרה וליצור הריון חוץ רחמי נוסף.
3. לעניות דעתי כן. עצם העובדה שהיה הריון, עלולה ליצור הידבקויות.
4. לא מכירה רופאים של מכבי. אני עשיתי אצל דר' חן גולדשמיט במקבל במרכז נארא ברמת גן. אני מאוד מרוצה מהטיפול שלו. עברתי אצלו אבחנתית, ניתוחית ואז עוד אבחנתית. אני לא יודעת אם יש לו הסדר עם מכבי, אנחנו הסדרנו את התשלום דרך הביטוח הפרטי שלנו. אם את מעוניינת ברופא של הקופה, ממליצה שתכתבי מאיזה איזור את בארץ ואולי אחרות יוכלו לעזור.

צר לי על אובדן ההריון.
מקווה שהעובר הבא שלך ישתמש בGPS וימצא את דרכו אל הרחם.

secondtime82

New member
תודה יקרה

הריון קורנואלי זה חוץ רחמי שהתמקם בקרן הרחם, כנראה בקרבת החצוצרה באמת. תודה על הסדר שעשית לי. קיבלתי גם המלצה נוספת על ד״ר גולדשמיט. אני מאיזור המרכז אז זה טוב לי.

למעלה