מנסה לעשות סדר
ההיסטוריה המיילדותית שלי מורכבת ומבלבלת וכשרופא שואל אותי כמה גרידות והיסטרו ניתוחיות עברתי, אני מתחילה לספור עם האצבעות תוך כדי שאני עוברת בראש על כל ההפלות
עברתי 6 הפלות, ב-3 מתוכן היו שאריות.
חצי שנה אחרי ההפלה האחרונה אותרו הידבקויות.
שאריות והידבקויות זה לא אותו הדבר.
שארית - שארית הריון. למשל רקמת שליה שעדיין מחוברת לדופן הרחם (קרה לי בשתי הפלות), או לחלופין שארית שנמצאת בחלל הרחם ולא יוצאת (קרה לי בהפלה אחת. חיכיתי וסת אחת והשארית נותרה ברחם).
הידבקויות - דפנות הרחם נדבקות זו לזו ולא מאפשרות לרירית לצמוח ולרחם להתרחב. במקרה שלי צד שמאל של הרחם נראה כמו פיתה מעוכה - הדפנות היו צמודות זו לזו והרירית לא צמחה כלל. במצב כזה לא ניתן להיכנס להריון.
מפרטת את החלקים הרלוונטיים של ההיסטוריה המיילדותית שלי לפי סדר כרונולוגי:
הפלה שלישית: אחרי גרידה בשבוע 13 נותרה שארית. עברתי היסטרו ניתוחית להוצאת השארית. לא עברתי אבחנתית לאחר מכן.
הפלה רביעית: אחרי גרידה בשבוע 9+6 נותרה שארית, עברתי היסטרו ניתוחית להוצאת השארית. לא עברתי אבחנתית לאחר מכן.
הפלה חמישית: אחרי ציטוטק בשבוע 7+2 נותרה שארית, עברתי גרידה להוצאת השארית. לא עברתי אבחנתית לאחר מכן.
חצי שנה אחרי ה
הפלה השישית שלי (גרידה בשבוע 13 ללא שארית) חשדתי שיש לי הידבקויות מפני שהדימום הוסתי היה מועט בצורה קיצונית. אז יזמתי היסטרו אבחנתית כדי לבדוק מה המצב והרופא איבחן שאכן יש הידבקויות.
שבוע אחרי האבחנתית עברתי היסטרו ניתוחית להפרדת ההידבקויות.
שבועיים אחרי הניתוחית עברתי אבחנתית נוספת שאישרה שהרחם נקי וללא הידבקויות.
מזמינה אותך להמשיך לשאול אותי אם יש משהו שעדיין לא ברור