היסטרוסקופיה ניתוחית האם דרך פרטי או ציבורי?

sher42

New member
היסטרוסקופיה ניתוחית האם דרך פרטי או ציבורי?

היי, בנות שעברו היסטרוסקופיה ניתוחית. האם זה משנה אם הניתוח יתבצע דרך בית החולים (תל השומר) או דרך פרטי (דר חן גולדשמיט).
יש לי תור לשניהם בערך באותו הזמן, האם יש מניעה לעבור את זה דרך הבית חולים?
אשנח לתשובתכן. תודה.

אין שום מניעה וזה נטול להעדפה שלך בלבד

לרוב, התורים בפרטי קצרים הרבה יותר וניתן לבחור את הרופא המנתח. אלו היתרונות של פרטי.
במקרה שלך, ציינת שהתורים בערך באותו התאריך.
אם את יודעת מי יהיה המנתח בשיבא, או שלא קריטי לך מי הוא יהיה ואת מרגישה בנוח לעבור את זה שם, את יכולה כמובן לבחור בכך.

אני אישית פניתי לאפיק הפרטי לצורך היסטרוסקופיה כי רציתי תור מהיר ורציתי שד"ר גולדשמיט יהיה המנתח (הוא אחד המומלצים ביותר בתחום).

sher42

New member
היסטרוסקופיה ניתוחית

תודה רבה,
במידה ועברת בהיס. הניתוחית ניקוי של שאריות מהשילייה, כמה זמן לקח לך להתאושש לגמרי ותפקדת בצורה מלאה?

חזרה לתפקוד

עברתי פעמים היסטרוסקופיה ניתוחית לצורך הוצאת שאריות בבי"ח ציבורי (בפעם הראשונה לא הצליחו להוציא הכל). בגלל דימום מאסיבי אושפזתי להשגחה ללילה אבל כששוחררתי כבר הייתי בסדר גמור ותפקדתי מלא. בשתי הפעמים הפעולה היתה לפני הצהריים ובערב כבר הרגשתי בסדר.
חשוב לי מאוד מאוד לציין שדימום שדורש אשפוז עקב היסטרו הוא מאוד נדיר.
שמו של ד"ר גולדשמידט הולך לפניו, אני הייתי הולכת אליו פרטי (אגב כללית מושלם מכסים את הניתוח בהשתתפות עצמית של 300 ש"ח).
מילות הרגעה: אתמול פגשתי מישהי שעברה ניתוחית להוצאת שאריות ותוך שעתיים יצאה בפאנן לאכול משהו טוב בדרך הביתה.
בהצלחה

sher42

New member
היסטרוסקופיה ניתוחית

צר לי לשמוע שזה מה שעברת, מקווה שהכל מאחוריך.
באיזה בית חולים עברת את זה?

האם את יודעת מי הרופא המנתח בתל השומר?

מנסיוני האישי, גם ברפואה הציבורית ניתן למצוא רופאים מצויינים, אבל זה בעיקר עניין של מזל.
בעיניי מי שבוחרת בגולדשמיט בוחרת באחד הרופאים היותר מקצועיים בתחום ומבחינתי הוא לגמרי שווה את העלות של הטיפול הפרטי.

עברתי פעמיים היסטרו ניתוחית להוצאת שארית, פעם אחת גרידה להוצאת שארית ופעם אחת היסטרו ניתוחית להפרדת הידבקויות.
את הראשונה עשיתי בציבורי אצל רופא מצוין, את שתי הבאות עשיתי אצל אותו הרופא בפרטי ואת ההידבקויות עשיתי אצל גולדשמיט בפרטי.

ההתאוששות מההרדמה תלויה בהמון גורמים, ולעניות דעתי בעיקר במקצועיות של המרדים.
בשנים האחרונות עברתי 12 פרוצדורות גינקולוגיות בהרדמה וההרדמה שממנה התאוששתי הכי מהר ובקלות היתה זו שעברתי במרכז נארא במהלך ההיסטרו של גודלשמיט.

ממליצה שתבקשי שיתנו לך זופרן במהלך ההרדמה. המטרה שלו היא להפחית את הבחילות שמגיעות במהלך ההתאוששות.

sher42

New member
היס. ניתוחית

לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות חזרת שוב לביקורת להיסטרוסקוםיה אבחנתית לוודא שיצא הכל או שסמכת על זה שהכל יצא?

אחרי הניתוחיות להוצאת השאריות

לא עברתי אבחנתיות. גם לא בפעם שבה קיבלתי ציטוטק ואחריה עברתי גרידה להוצאת השארית.
בשני מקרים נקלטתי מחדש תוך פחות מ-4 חודשים.

אחרי הפרדת ההידבקויות עברתי אבחנתית.

sher42

New member
היס אבחנתית לאחר ניתוחית

היי, אני לא מצליחה להבין חד משמעית אם עברת אבחנתית אחרי ניתוחית או לא. כי רשמת שאחרי הוצאת שאריות לא עברת אבחנתית אחרי ניתוחית ואחרי זה רשמת שאחרי הפרדת הידבקויות כן עברת אבחנתית אחרי ניתוחית. מה ההבדל ולא הבנתי, והאם כן עברת אבחנתית בסוף או לא.
תודה..:)

מנסה לעשות סדר

ההיסטוריה המיילדותית שלי מורכבת ומבלבלת וכשרופא שואל אותי כמה גרידות והיסטרו ניתוחיות עברתי, אני מתחילה לספור עם האצבעות תוך כדי שאני עוברת בראש על כל ההפלות

עברתי 6 הפלות, ב-3 מתוכן היו שאריות.
חצי שנה אחרי ההפלה האחרונה אותרו הידבקויות.

שאריות והידבקויות זה לא אותו הדבר.
שארית - שארית הריון. למשל רקמת שליה שעדיין מחוברת לדופן הרחם (קרה לי בשתי הפלות), או לחלופין שארית שנמצאת בחלל הרחם ולא יוצאת (קרה לי בהפלה אחת. חיכיתי וסת אחת והשארית נותרה ברחם).
הידבקויות - דפנות הרחם נדבקות זו לזו ולא מאפשרות לרירית לצמוח ולרחם להתרחב. במקרה שלי צד שמאל של הרחם נראה כמו פיתה מעוכה - הדפנות היו צמודות זו לזו והרירית לא צמחה כלל. במצב כזה לא ניתן להיכנס להריון.

מפרטת את החלקים הרלוונטיים של ההיסטוריה המיילדותית שלי לפי סדר כרונולוגי:
הפלה שלישית: אחרי גרידה בשבוע 13 נותרה שארית. עברתי היסטרו ניתוחית להוצאת השארית. לא עברתי אבחנתית לאחר מכן.
הפלה רביעית: אחרי גרידה בשבוע 9+6 נותרה שארית, עברתי היסטרו ניתוחית להוצאת השארית. לא עברתי אבחנתית לאחר מכן.
הפלה חמישית: אחרי ציטוטק בשבוע 7+2 נותרה שארית, עברתי גרידה להוצאת השארית. לא עברתי אבחנתית לאחר מכן.

חצי שנה אחרי ההפלה השישית שלי (גרידה בשבוע 13 ללא שארית) חשדתי שיש לי הידבקויות מפני שהדימום הוסתי היה מועט בצורה קיצונית. אז יזמתי היסטרו אבחנתית כדי לבדוק מה המצב והרופא איבחן שאכן יש הידבקויות.
שבוע אחרי האבחנתית עברתי היסטרו ניתוחית להפרדת ההידבקויות.
שבועיים אחרי הניתוחית עברתי אבחנתית נוספת שאישרה שהרחם נקי וללא הידבקויות.

מזמינה אותך להמשיך לשאול אותי אם יש משהו שעדיין לא ברור

מוסיפה עוד משהו לגבי ההבדל בין שאריות להידבקויות

שאריות ניתן לאתר באולטרסאונד רגיל בעוד שהידבקויות למיטב ידיעתי ניתן לאתר רק בהיסטרוסקופיה.

בדיוק

ההבדל העיקרי הוא שהידבקויות ניתן לאבחן אך ורק בהיסטרו אבחנתית. אולטרסאונד לא יראה אותן, גם לא במכשירים המשוכללים יותר. צריך טכניקת הדמיה שונה ומדויקת יותר.
הבדל נוסף נובע מכך שלעיתים יש נטייה אצל נשים מסויימות להידבקויות חוזרות וכדי לשלול או לאשש מצב כזה, יש צורך באבחנתית נוספת אחרי כל ניתוחית.

למעלה