היסטרוסקופיה...עזרה בבקשה!!!

אילה14

New member
היסטרוסקופיה...עזרה בבקשה!!!

שלום לכולן, אמנם אני לא בהריון כרגע, אבל אני חושבת שיש כאן בנות שיכולות לעזור לי.. עברתי 2 הפלות טבעיות בשבועות מוקדמים, (אין לנו עדיין ילדים) והרופא שלח אותי לבדיקות קרישת יתר, וחוץ מזה להיסטרוסקופיה אבחנתית. אתן בודאי מכירות את הרופאים שאין להם סבלנות להסביר יותר מידי... אז אני רוצה לשאול אתכן, מה זה ההיסטרו... הזה? זה מסוכן?? כואב?? וחוץ מזה הרופא אמר שאולי יש לי רחם דו קרני. מה זה אומר? אני ממש לא מנוסה עדיין... וכל כך אשמח אם תוכלו לעזור ולהסביר לי!!!! אילה.

שקמי

New member
לגבי ההיסטרוסקופיה:

זה מעין אולטראסאונד פנימי עם מצלמה בגודל של ראש סיכה, לא הכי נעים, לא כואב.

שלום לך!

היסטרוסקופיה = התבוננות ברחם. זה נעשה באמצעות מצלמה זעירה שמוחדרת דרך צוואר הרחם. אני עשיתי הסטרוסקופיה ניתוחית, כךש הייתי תחת הרדמה מלאה ולכן לא חשבתי שום כאב. לפי מה ששמעתי אבחנתית לא כואבת, מקסימום יש אי נוחות. בבדיקה יוכלו לתת אבחנה מדוייקת הרבה יותר של מבנה הרחם, דבר שיכול לתת מענה לסיבות ההפלות. אם יסתבר שיש מחיצה ניתן להסירה בניתוח ולפר את הסיכויים עבור הריון עתידי.

אילה14

New member
לאמא של פילפלון...

אם מוצאים שיש מחיצה ברחם אני מבינה שעושים ניתוח, אבל אם יש רחם דו קרני, מה זה אומר? והרופא נתן לי גם בדיקות קרישה. אם יש בזה בעיה, מה עושים? סליחה על ההצפה בשאלות, פשוט אני ממש בורה בכל הענינים האלה...

"רחם דו קרני" זה אומר

צורה לא תקינה של הרחם, שעלולה להיות קשורה להפלות חוזרות. עד כמה שידוע לי אין הרבה מה לעשות לגבי זה, פרט ללנסות שוב ושוב ולקוות שבפעם הבאה העובר ישתרש במקום שיתן לו מקסימום אפשרות להתפתח למרות המבנה הלא תקין. חוץ מזה, רחם דו-קרני מסווג אוטומטית את ההריון כ"סיכון גבוה", בגלל הסיכון המוגבר ללידה מוקדמת. לגבי קרישיות, זה עוד אחד מהגורמים ה"אהובים" לאבדני הריון חוזרים, שעלולים להופיע על הרקע הזה בכל שלב של ההריון. במקרה שמאובחנת (או שיש חשד ל)קרישיות יתר, הטיפול מתבסס על תכשירים לדילול הדם - אספירין ו/או זריקות קלקסן. גם כאן, ניחשת נכון, טיפול והגדרה כנ"ל מתווים את ההריון כסיכון גבוה. מקווה שלא תזדקקי ושהכל יעבור בשלום, עתליה

הי אילה, עברתי בדיקה כזאת לא מזמן,

אני לקחתי כחצי שעה לפני הבדיקה טיפות אופטלגין - וגם קיבלתי מהאחיות נר לשיכוך כאבים, קצת חסר פרופורציות לרמת הכאב...תראי, הבדיקה קודם כל מאד קצרה - בהנחה שהכל תקין, מכניסים מקל דק וארוך שיש לו מצלמה בקצה, ולאט לאט מסתכלים מה קורה בפנים. נעים זה לא, טיפה כואב כמו כאבי מחזור חזקים, וזהו, נגמר בצ'יק. מסוג הבדיקות שיותר מבוהלים מהן לפני - ואחריהן לא מבינים על מה הרעש... בכל מקרה בהצלחה ושישהו תוצאות תקינות!

אילה14

New member
מקווה לטוב, תודה על התשובה!

מי המליץ לך לקחת טיפות אופטלגין לפני כן? זה עזר לך? ואחר כך הרגשת רגיל? היה דימום אחר כך? וקבעו לי את הבדיקה בדיוק שבועיים מיום המחזור, זה נשמע לך בסדר?

תשובות...

טיפות אופטלגין עזרו לי תמיד בכאבים חזקים ואחרי גרידות, אז בדקתי גם עם האחיות שזה לא סותר את הנר שקיבלתי מהן ולקחתי - בבחינת לא יועיל- לא יזיק... לא היה לי דימום אח"כ, אולי רק הכתמה קלה, ואכן רוצים שתהיי נקייה ובוודאות לא בהריון, כך שזמן הבדיקה שקבעו לך נשמע אחלה...

סאלי33

New member
דווקא ממליצים 5-10 ימים אחרי מחזור

כדי שהרחם יהיה מה שיותר נקי. גם אני עברתי היסטרסקופיה אבחנתית וזה לא נורא כ"כ אבל כדאי לבחור במומחה מומלץ.

אילה14

New member
מה הכוונה מומחה מומלץ?

אני בקופת חולים מכבי וקבעתי את הבדיקה לסניף בלפור בת"א ואמרו לי שיבצע את זה ד"ר פנסקי. לא חשבתי אפילו לברר מי זה.. יש לכן מושג אם הוא בסדר? אני ממש בלחץ!!! חוץ מזה, לא ידעתי שאפשר לבחור הרדמה! חשבתי שעושים את זה ככה סתם!

סאלי33

New member
מומחה להיסטרסקופיה

לא מכירה את ד"ר פנסקי אבל לדעתי מכיוון שמדובר בהבחנה חשובה כל כך לגבי ההמשך הייתי בודקת טוב לגבי הרופא כי יש החזרים לגבי רופאים מומחים בקופה. אם תצטרכי גם ניתוחית בטח יהיה כדאי לבחור את הרופא. אני יכולה להמליץ לך על פרופ גולדנברג ושמעתי גם על ד"ר זולטי שהוא מצויין.

efrati30

New member
שלום איילה

עברתי בדיקה זו לאחרונה, והומלץ לי כשלושה שבועות לאחר המחזור, ודרך אגב, לי נתנו את האפשרות לבחור אם לעשות זאת בהרדמה מלאה או חלקית , מה שבחרתי בסוף הרדמה מלאה. ממש עניין של כמה דקות וכשהתעוררתי לא הרגשתי ממש כלום! בדיקה זו קבעה בשבילי שכנראה, אצטרך בהריון הבא בע"ה תפר בצוואר הרחם. מאחלת הצלחה בהמשך אפרת

למעלה