היסטרוסקופיה
ועוד

היסטרוסקופיה ../images/Emo35.gif ועוד

היי, לא הייתי פה המון זמן אבל חשבתי עליכן המון. נפשתי לי בברצלונה ובפרובאנס,שתיתי המון יין והצלחתי להשתחרר זמנית מכל הדאגות שמלוות אותי פה. את המחזור קיבלתי כבר ביום הטיסה (11 יום בלבד אחרי הביוץ) מה שאיפשר לי להשתחרר מכל הבכי עוד בארץ ולהשאיר אותו מאחורי. אתמול הלכתי לרמת מרפא (היום ה- 18 למחזור) ומסתבר שהשחלות שלי לא כ"כ זוכרות מה הייעוד שלהן (וגם הרירית קצת שכחה). עשו לי בדיקת דם והיום הודיעו לי שלמרות שאני כבר ביום ה- 19 למחזור אני יכולה להתחיל להזריק (מה שנקרא "דיכוי טבעי"). אתמול אחרי הצהריים הלכתי להתייעצות אצל רופא נוסף כיוון שאני לא מאושרת כל כך מרמת מרפא (הרופאים מצויינים אבל אין עם מי לדבר במשך החודש). הרופא החדש הסתכל על צילום הרחם שלי, שעד עכשיו נאמר לי שהוא לגמרי תקין, ואמר שהוא חושד שיש הדבקויות בחלל הרחם. לטענתו אני צריכה להמנע מטיפולים ולעשות היסטרוסקופיה ניתוחית כדי לברר את החשד הזה. יצאתי משם המומה (ובוכיה): גם הרופא שעשה לי את הצילום וגם הרופא שלי ברמת מרפא אמרו שהוא לגמרי תקין ושהסיכון להדבקויות הוא נמוך. הרופא החדש אמר שהסיכוי הוא גבוה: גם בגלל מה שהוא ראה בצילום וגם בגלל ההיסטוריה המפוארת שלי (הריון, גרידה, חום, דימומים, שאיבה ידנית ועוד גרידה כעבור שבוע). בבת אחת הוא החזיר אותי לחרדות שהיו לי לפני הצילום. בכל אופן אחרי לילה של דמעות החלטנו להמשיך בטיפול של רמת מרפא ולהתחיל היום עם הגונל. במקביל אני אברר על היסטרוסקופיה ניתוחית (קיבלתי ממנו הפניה) ככה שאם הטיפול לא יעזור אני אעשה אותה בחודש הבא.אשמח לשמוע ממי שעברה היסטרוסקופיה: מה מרגישים, כמה זמן זה לוקח ואם יש סיכונים. חוץ מזה הבנתי שהרופא הכי מומלץ בתחום הוא מוטי גולדנברג. אני לא יודעת איפה הוא מקבל וכמה עולה לעשות אצלו היסטרוסקופיה ובעיקר כמה זמן מראש כדאי לקבוע את התור. ועוד שאלה לקינוח: האם צריך לעשות היסטרוסקופיה עד יום מסויים במחזור או שאפשר בכל יום? תודה מראש על כל התשובות, שירה

עידית ד

New member
אוייי... אולי דעה שלישית?

אין לי מושג ירוק לגבי היסטרוסקופיה ולכן אין לי תשובות לפעמים נראה לי שמרוב "יועצים" אנחנו רק מתבלבלות יותר ומצד שני אנחנו חייבות לדעת ולשאול ולשאול ולשאול שיהיה בהצלחה בכל דרך שתקחו עידית

עמית@

New member
שירה,

אני גם לא מבינה בזה כל כך, אני לא בטוחה אבל נדמה לי שעושים את ההיטרוסקופיה לפני זמן הביוץ המשוער, מה שהרחם שלך והזקיקים שלך עושים מוכר עד ייאוש, לבד הם לא רוצים לפעול, מה לעשות, אני הייתי כך 5 חודשים (מי צריך דיכוי..) כשהרופאים מקבלים את תודת הרופא שלהם ביחד עם "שבועת היפוקטס" הם נשבעים לסתור איש את רעהו בכל הזדמנות, אבל אנחנו חייבות להיות זהירות, ואם יש סיכוי שיש שם משהו שדורש טיפול ויעזור לך להרות אז קדימה. אני מקווה שלא תצטרכי את זה

אני עשיתי היסטרוסקופיה.

אז ראשית זה לא כואב כלל. זה מתבצ בהרדמה מלאה. ראשית עושים היסטרוסקופיה אבחנתית, כדי לראות האם באמת יש הידבקויות ברחם. במידה ויש הידבקויות קלות, ניתן לפתוח אותן ישר באותה היסטרוסקופיה. במידה והן חמורות יותר, אז עושים היסטרוסקופיה ניתוחית. ניתן להמשיך את אותה היסטרוסקופיה ולהפוך אותה מאבחנתית לניתוחית. על זה מחליטים מראש, לפני שאת ניכנסת להרדמה. גם כשקמים אחרי, אין כמעט שום כאבים. (טיפונת לחץ, כמו שלוחץ לפיפי שמתאפקים הרבה זמן). אני חושבת שעושים את זה אחרי המחזור ולפני ביוץ. אני לא זוכרת בדיוק. הרופא שלי קבע לי תור, והוא החליט מתי זה יהיה לפי בדיקת אולטרסאונד רגילה. זהו. שיהיה בהצלחה. אני כאן לשאלות נוספות. סאני.

הרמוניה

New member
היסטרסקופיה

אני עברתי שתי ניתוחיות ואבחנתית אחת אז.... היתרון של הבדיקה היא שהיא יותר מדויקת ועדינה מצילום רחם (באמצעות המכשיר הרופא יכול ממש לראות מה קורה בפנים-די מדהים). את האבחנתית אפשר לעשות או בהרדמה מלאה-אם חושבים שיש סיכוי לניתוח בעקבות זאת או אם רק עושים אבחנתית זה בלי הרדמה. לי כאב פחות מצילום רחם רק שאחרי יש פתאום כאבים בבית החזה מהגז שמחדירים-עובר אחרי 10 דקות. גולדנברג הוא אכן אחד מה-מומחים בתחום הטלפון שלו הוא 03 6774129 הוא עובד כמעט רק פרטי אני חושבת-אלא אם יש לך ביטוח של שילוח או דומיו...מקבל בימי ראשון ורביעי ועושה היס אבחנתית במרפאה שלו כך שזה לא פרוצדורה. יתכן ששווה לך להתיעץ איתו. לגבי העיתוי-לפני ביוץ על מנת שלא תיהי במקרה בהריון. אשמח לענות על עוד שאלות עם יש ןהעיקר-שיהיה המון בהצלחה הרמוניה

עוד שאלות...

קודם כל תודה על התשובה המרגיעה. אני מתכוונת ללכת לגולדנברג לצורך ההיסטרוסקופיה אבל חוששת שהאבחנתית לא תספיק (על ההפנייה שלי כתוב היסטרוסקופיה ניתוחית). אני סקרנית לדעת כמה עולה הבדיקה אצלו ואם הקופה מוכנה להשתתף בחלק מהעלות (יש לי מכבי מגן זהב אבל אין לי ביטוח משלים). עוד שאלה שמטרידה אותי - אם אני צריכה היסטרוסקופיה ניתוחית אז אני מניחה שזה לא נעשה אצלו במרפאה (כי יש צורך בהרדמה מלאה).אז איפה כן? באסותא? בתל השומר? כמה עולה היסטרוסקופיה ניתוחית במקרה כזה? כמה זמן מראש צריך לתאם איתו - כדאי לתאם עוד החודש לחודש הבא או שאפשר להספיק לתאם ולעבור את הבדיקה במרווח שבין הווסת והביוץ? (מרווח שאצלי הוא בד"כ אינסופי).

הרמוניה

New member
שירה-

גולדנברג עושה את הניתוחיות ברמת מרפא החדש בפתח-תקווה. לי הוא קבע בפעם הראשונה בטווח נורא קצר-טוב אז בואי שבוע הבא..... (אמא´לה מה אם להתרגל לרעיון וכו....) לי יש כללית מושלם שלא כל כך כיסה כלום ואין לי מושג על משלימים של מכבי בכל אופן באופן פרטי אני חושבת שזה יוצא די הרבה כסף (יש לי איזה זיכרון של 500 דולר לאבחנתית אבל אל תתפסי אותי במילה....) בכל מקרה את לא ישר קובעת ניתוח אלא פגישת רופא להתיעצות(עם צילום הרחם וההיסטוריה)ועל זה יש איזה שהם החזרים אני כל כך ברכתי את אמא שלי שעשתה לי מזמן את הניתוחית של שילוח(מומלץ ביותר לא שילמתי גרוש). כל טוב הרמוניה

נועם@בת

New member
שבוע טוב שירהל´ה

מצורף עמוד הFAQ שהיה ביואל. טוב לראות אותך כאן בינינו. האמת שהיו לך כל הזמן חששות שמא משהו נפגע, ואולי היסטרו´ תשלול אותם פעם אחת ולתמיד. ואם חלילה יש משהו- זה הזמן לנקות. ואולי לא תספיקי בכלל לעשות
נועם

תודה על כל העידודים, המידע ומילות ה

החלטתי להמשיך בטיפול שהוצע לי ברמת מרפא ולהתעלם לעת עתה (עד כמה שאני יכולה) מנבואות הזעם של הרופא השני. ההתעלמות היא זמנית בלבד - אם אני לא אצליח החודש אז מייד אחרי המחזור אשתדל לקבוע תור להיסטרוסקופיה. אז ככה שבינתיים אני מזריקה ומקווה לטוב.
לכולכן, שירה

סיגוש

New member
אעדכן בקרוב

אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית באסותא בעוד כשבועיים (אם המחזור יועיל בטובו להגיע). מבטיחה לעדכן איך היה. לא הפנו אותי בכלל לצילום רחם - כנראה שיש רופאים שמעדיפים לדלג על ההליך היותר כואב ולא מספיק מדויק הזה ולשלוח ישר לבדיקה היותר מתוחכמת. הדף HTML של IOL שצורף לאחת התשובות מכיל שני קישורים - הראשון מצוין, אם כי לא חינני משהו בתמונותיו. השני סתם מפחיד ולא ברור - עדיף לא להכנס. בהצלחה לכולנו בינתיים.

למעלה