היסטרו ניתוחית

לונה272

New member
היסטרו ניתוחית

שלום בנות,
לפני חודש וחצי עברתי הפלה באמצעות ציטוטק בעקבות אי דופק בשבוע 8 (נמצא מתאים לשבוע 6... :( )
בעקבות זאת העדפתי את הציטוטק ובמשך חודש וחצי דיממתי ודיממתי ו דיממתי (השק נפלט כמה שעות לאחר המנה הראשונה, לאחר כמה ימים מנה שניה ומאז דימומים קשים, קלים, ה כתמות, הפסקה קלה, מחזור עם דימום קשה וקצר, דימום קל וכרגע נכון להיום 3-4 ימים ללא דימום בכלל... )
בביקורת שעשיתי ביום 4 למחזור נמצאה רירית 15 מ"מל
והומלץ על הי סטרו ניתוחית ולכן אשמח לדעת -
מה מצפה לי??
האם ייתכן ויתחילו מאבחונית ויראו שאין כבר מה לנקות?
שזה יצא לבד?
והאם לאור העובדה שעכשיו אני לא מדממת ואכן ימצא שיש לנתח - האם מדממים אחרי????
האם אני יכולה לנהוג לאחר הפרוצדורה? ללכת לעבודה יום למחרת?
קצת עייפתי מהדימום האינסופי..
ובנוסף - האם זה פוגע במחזור? האם ייתכן עיכוב במחזור בגלל זה?
תודה רבה.

משתתפת בצערך ומנסה לענות על מה שאני יודעת

נדמה לי שהפלת הציטוטק של שירה מנהלת הפורום, היתה דומה מבחינת משך הדימום. אני מקווה שהיא תתפנה להגיב לך מנסיונה האישי.

אני פחות מבינה ברירית מעובה אחרי הפלה (אצלי השאריות היו תוכן הריוני ולא רירית עבה), ולכן לא יודעת אם ינסו קודם אבחנתית במצב ערות ורק במידת הצורך ירדימו אותך לצורך ניתוחית.
אם את אמורה להתכונן לניתוחית, הרי שמדובר בהרדמה ואז יש צורך במלווה ואסור לך לנהוג אחרי הפרוצדורה.
לגבי ללכת לעבודה למחרת, זה מאוד תלוי בתגובה שלך, אבל נדמה לי שאת אמורה לקבל 3 ימי מחלה (יום הפרוצדורה ועוד יומיים). אני בדרך כלל זקוקה ל24-48 שעות מנוחה אחרי היסטרו ניתוחית, אבל היתה לפחות פעם אחת שלקח לי יותר זמן להתאושש.
סביר להניח שאחרי הפרוצדורה יהיה דימום שמצריך שימוש בתחבושות, אבל זה כל כך אינדיווידואלי שבאמת קשה להעריך מה יהיה.
למיטב ידיעתי היסטרוסקופיה שהיא פעולה פיזית, לא משפיעה על המחזור שהוא תופעה הורמונלית.

דימום כל כך ממושך בוודאי מעייף גם את הנפש וגם את הגוף.
האם עשית בדיקות דם (המוגלובין, ברזל, פריטין ו-B12) מאז קבלת הציטוטק? אם לא - אני ממליצה לעשות על מנת לבדוק אם יש צורך בתוספי מזון כדי לתגבר את המאגרים שאולי הידללו בעקבות הדימום.

עצובה איתך על האובדן ועל ההפלה המתמשכת שאת עוברת

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון

אני לא יודעת לענות על שאלותייך, כי לא עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית, אלא רק אבחנתית (כחלק מבירור הפלות חוזרות).
היה לי מקרה אחד של שק הריון ללא עובר, שלקחתי ציטוטק, ודיממתי שבועות שבועות שבועות....בלי סוף. לקח המון זמן עד שהכל יצא- משהו כמו חודשיים וחצי. זה היה הזוי ומתסכל, אבל לפעמים זה מה שקורה עם ציטוטק.
לא הייתי זקוקה להתערבות כלשהי. בסופו של דבר הכל יצא לבד, אחרי שכבר פרחה נשמתי....

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה