היסטריה מהלבשת חולצה

היסטריה מהלבשת חולצה

בץ כבר בן חצי שנה עוד מעט, ומגיל חודשיים בערך לא ממש אהב שמלבישים לו חולצות מהראש. בשבוע האחרון זה ממש היסטרי. איך שאני מלבישה לו את החולצה הוא מתחיל לצרוח ולבכות ממש ממש חזק אבל היסטרי- בכי דומה לזה שחושבים שהוא חטף מכה. לא מבינה ממה זה ואיך מתגברים על זה, אני משתדלת מאוד לשיר לו ולהסיח את דעתו- לא עוזר. שמתי לב שכשהוא עייף זה ממש מקצין, אם לא עייף הוא בוכה אבל לא היסטרי. ממה זה יכול להיות?? האם נורמלי?? לפני שבוע היינו אצל פרופ' להתפתחות והוא אמר שהכל תקין אצלו אבל מצד שני הנושא הזה לא עלה.

shanigal

New member
הבת שלי אותו דבר

היא כבר בת 9 חודשים, איך שאני שמה לה את החולצה מעל לראש היא מתחילה לצעוק - אני חושבת אולי זה לא נוח שאני מרימה לה מעט את הראש בשביל לשים את החולצה. ממש אין לי מושג, אשמח לשמוע מה דעתכם.

טיפ קטן שפתר אצלנו את הבעיה

אצלנו היתה בעיה דומה, והאפרוחית בכתה כשלהבשנו לה חולצה דרך הראש, כי זה הציק לה שמרימים את הראש וכו' מה שעשינו הוא פשוט להכין את החולצה על משטח ההחתלה כבר פתוחה לרווחה, כלומר החלק האחורי של החולצה נמוך יותר על המשטח והחלק הקדמי מגולגל וגבוה יותר, כך שכל שנותר הוא להשכיב אותה על החולצה עצמה ואז להעביר את החלק הקדמי מהמצח לכיוון הסנטר. מקווה שהצלחתי להסביר למה הכוונה. מאז זה לוקח פחות מחלקיק שניה להלביש את החולצה, לא צריך להרים לה את הראש או להזיז אותה בכלל ולאפרוחית אין זמן של התעסקות מציקה עם הראש וחושך בגלל החולצה. שווה לנסות :)

הלבשת חולצה

שלוויתוש שלום, מה שבעינינו נתפש "רק" כהלבשת חולצה יכול להיות מפחיד מאד עבור תינוק צעיר. פתאום, ללא התראה, כל העולם נעלם ולא ברור האם ומתי יחזור. פתאום אני רואה רק שחור וגם מתעסקים לי עם הראש, מושכים ודוחפים... התגובה של תינוקות לכך היא בדר"כ תגובה של חוסר נוחות עד כדי בכי. עוצמת התגובה תלויה במשתנים נוספים כגון טמפרמנט בסיסי, מצב עייפות ולפעמים קיומה של רגישות תחושתית, אם למגע ולמרקם הבגד ואם במנח הראש (רגישות וסטיבולרית). העצה שלי - להסביר לילד לפני ביצוע הפעולה מה עומד לבוא, להמשיך לדבר אליו בטון מרגיע גם תוך כדי ההלבשה (כך מבין שאמא לא נעלמה, היא עדיין כאן), לנסות לסיימה כמה שיותר מהר ואז להרים הילד ולהרגיעו. לאט לאט כשתיווצר היכולת לקביעות אובייקט, הילד יבין שהעולם "נעלם" רק זמנית ובעצם אמא וכל הפריטים שמכיר עדיין שם. הוא ילמד לצפות לפעולה הזו עם אמירת המשפט המכין ("עכשיו חולצה על הראש,,, נכון, זה לא נעים, נעשה את זה מהר,,, אחת, שתיים שלוש" וכד') והכל יהיה יותר חלק. שרית.

תודה רבה על תשובתך

זה מסביר כנראה את העובדה שניסיתי לשחק איתו "קוקו" שמתי עליו חיתול והוא פשוט התחיל לבכות. אין עדיין קביעות אובייקט והוא פשוט פוחד. מתוק שלי.... תודה על התשובה המפורטת

bianckalady

New member
אנחנו הפכנו את זה למשחק באמת

ליה גם בהתחלה הייתה בוכה מזה, עד שהתחלתי לשחק איתה קוקו... עם החולצה שלה. על הפנים שלי בהתחלה... ואחר כך על הפנים שלה. גם היום לפעמים (שנה אחרי) היא עדייין לא ממש נהנת להתלבש בחולצה אבל עבר הבכי.

למעלה