היערכות לפני הלידה והמלצה למשאבת מדלה

היערכות לפני הלידה והמלצה למשאבת מדלה

הי, אני בשבוע 30 עם תאומים, מאודדד רוצה להניק אותם ב״ה ומקווה מאוד שאצליח ולא אוותר (אני יודעת שההתחלה היא שקשה, אחר כך הכל זורם)... השאלה שלי היא איך אפשר להיערך לכך מראש? יש משהו שאוכל לעשות? אז חשבתי שבוודאי להכין מבעוד מועד טלפון של יועצת הנקה שתסייע לי כי בטוח יצוצו לי מלא שאלות, אבל משהו נוסף? (לא מתכוונת להניק במקביל. לא מתחברת לזה, עושה לי תחושה של פרה חולבת, סליחה אם פוגעת במישהי...)
ועוד דבר- יש לכן המלצה למשאבה של מדלה שאוכל לרכוש מראש?

להתכונן

שלום לך וברוכה הבאה,
עצה הראשונה- תמשכי את ההריון שיהיה ארוך כמה שאפשר. יש לזה קשר חזק להצלחה בהנקה בימים הראשונים, תימנעי אתגרים.
האם זו תהיה הלידה הראשונה שלך? הנקת כבר בעבר?
להיערך מראש:
הייתי ממליצה לך להצטרף למפגש הכנה להנקת תאומים, אוכל לתת לך פרטים איפה מתקיים מפגש בהתאם למקום מגורייך והשבוע של ההריון שלך. במפגש כזה אנחנו מדברים על ההנקה ואיך זה מתבטא אצל תאומים, מה לעשות כדי להתגבר על הימים הראשונים, איך להתמודד ועוד ועוד.
גם אם לא תרצי להניק בו זמנית, עדיין תוכלי להניק אותם זה אחר זה.
אמרי לי מאיזה אזור את ואתן לך שמות של מדריכות/יועצות. אם את מהאזור שאני מגיעה אליו, את תמיד יכולה לפנות אליי בפרטי או דרך הפורום. כאן תמיד נשמח לעזור ולענות על שאלות!!
באיזה בית חולים את מתכוונת ללדת?
משאבת מדלה - הכי מומלצת לתאומים היא משאבה שלא קונים אותה אלה משאילים או שוכרים - מדלה לקטינה דו צדדית. בדקי בסניפי יש שרה בסביבה שלך, כמה ימים או לפני הלידה תוכלי כבר להשאיל את המשאבה והיא תהיה צמודה אלייך (את הערכה קונים ביד שרה, ערכת שאיבה דו צדדית). תוכלי גם להשאיל מיד לאחר הלידה או כשתגיעי הביתה מכיוון שיש משאבות כאלה בבית חולים. מדובר
במשאבה ברמת בית חולים, בעלת מנוע חזק ויכולת שאיבה מעולה.
משאבה אפשרית נוספת היא אמדה לקטליין שמגיעה כמעט לרמה של לקטינה, היא קטנה יותר, ניתנת לרכישה וגם להשאלה בגמחים.
אם תצלחי להניק כבר בההתחלה בימים הראשונים או לתת לתינוקות שלך את החלב שלך, ייתכן שבכלל לא תזדקקי למשאבה...
המשאבה נועדה בעיקר לעזור בהגברת האספקה, להחליף את היניקה עצמה אם היא לא מתאפשרת ועוד..

מצפה לשמוע ממך פרטים נוספים
המשך הריון קל וימים שקטים

תודה על התשובה!

הי!
תודה על התגובה המפורטת. אני היום בשבוע 30, זהו ההריון השני, את הבת שלי הנקתי עד גיל שנה וחצי, אבל התקופה הראשונה (חודשיים-שלושה) זכורים לי כמלחמה יומיומית, כשכל לילה הייתי בטוחה שאני מוותרת ובבוקר נתתי לעצמי עוד יום. ועד שנכנסנו למסלול שלשתינו היה נוח, וזה היה מדהים! לא יכולתי לשער לעצמי כמה מדהימה יכולה להיות ההנקה.
אבל כשזה שניים, וקשה נורא לבקש עזרה שמעניקים... זה כבר קצת יותר בעייתי...
מה גם שאני טיפוס שמאוד חשובה לו השינה, ברמת התפקוד היומיומי.
הבנתי שהשאלה מיד שרה יכולה להיות בעייתית כי לא תמיד יש להם משאבה פנויה. ואני מניחה שאצטרך אותה גם לתקופת החזרה לעבודה, לכן רציתי לרכוש. יש דרך לשריין מהם לתאריך משוער?
אשמח להגיע למפגש הכנה. אני מאזור המרכז וניידת. תוכלי לומר מתי יש מפגש בקרוב?
סופשבוע נעים ושקט לכולנו!

מפגש ומשאבות

המפגש הקרוב יהיה ברחובות ב 25 - יום שישי בבוקר. נקווה שהמצב הבטחוני יהיה רגוע ונוכל לקיים את זה.
פני אליי במייל (בחתימה) ואתן לך פרטים.

לגבי המשאבות - זה נכון שביד שרה לא תמיד המשאבות פנויות, שווה פשוט להתקשר לנסות להיכנס לרשימות המתנה, הם בד"כ מודיעים אם יש משאבה פוניה.
משאבות לרכישה- לא ניתן את הלקטינה, אבל האמדה לקטליין היא טובה מאוד. הייתי מחכה עם הוצאות מיותרות, אם תלדי ולא תמצאי בשום אופן משאבה בהשכרה, תוכלי לקנות אמדה לקטליין, אגב - את האמדה ניתן גם להשיג בגמחים, אתן לך פרטים אם תרצי.

על כל הזה מדברים במפגש. את תהיי כבר בשבוע 32 וזה זמן מצויין...

יעל

לגבי המפגש...

הי יעל, יש אולי מפגש הכנה קצת יותר צפוני מרחובות? רחובות אמנם זה לא מאוד רחוק, אבל יש בתל אביב והאזור?

מפגשים

יש אפשרות לקיים צפוני יותר. תלוי באזור המגורים שלך.
צרי קשר עמי מייל , באיזה שבוע את ומהיכן בדיוק. ננסה לעזור בכיף!

חמודית27

New member
היי שלום אשמח לעזרה

אני בשבוע 26 בהריון ראשון עם תאומות. אני מהקריות. אשמח לדעת אם יש מפגש הכנה להנקה באזור או לקבל טלפונים של יועצות הנקה. תודה רבה על העזרה!

yael1510

New member
שאיבות

היי,

מזל טוב לרגל הלידה!!! תאומים זה שמחה וששון!
אני יכולה להגיד לך שגם לאחותי נולדו תאומים, והיא הצליחה להניק, הכל תלוי בגישה!
ראיתי שכבר המליצו לך על משאבה של יד שרה, היא מעולה, היא שואבת בו זמנית ועושה את החיים פשוטים מאוד.
תתקשרי לכל מיני מקומות, ותגידי שאת בהריון עם תאומים, הם בדר"כ עושים מאמצים לעזור לאימהות עם תאומים (מהניסיון של אחותי)
חשוב שתאחסני את החלב שאת שואבת בשקיות איכותיות - אני משתמשת במאמילק, והמחיר שלהם סביר מאוד!

חשוב מאוד ללכת למפגשי הכנה לפני, זה עוזר לעשות סדר בבלגן.

שיהיה לידה קלה, ובהצלחה :)

למעלה