היפוטוניה, זחילה, ומוטוריקה עדינה

orenpas

New member
היפוטוניה, זחילה, ומוטוריקה עדינה

לפי המלצתך הלכנו להתפתחות הילד לפיזיוטרפיזתית למוטוריקה גסה והיא אמרה שיש לו היפוטוניה קלה. בני בן 11 חודשים. כשאני מושיבה אותו (הוא לא מתיישב לבד)עם הפעלולון של טייני לאב (הצד הירוק) הוא משחק בכפתור שמרימים למעלה (הכחול) ומסובב את הגלגלים בידיים (לא בכפתור) כשאני מנסה ללמד אותו את שאר הכפתורים הוא לא מבין ומתנגד. הוא מוציא טבעות ממגדל טבעות אך לא מחזיר. בהתאם צורה מנגן של פישר הוא לפעמים מוציא את החלקים ולפעמים שופך החוצה וגם לא מחזיר. האם יש קשר בין ההיפוטוניה והאי יכולת שלו לזחול על הברכיים למוטוריקה עדינה? האם ילד בגילו צריך לעשות יותר דברים, והאם זה יכול להשפיע על העתיד כמו לתפוס עט ולכתוב? איזה עוד צעצועים אפשר כדי לחזק את השרירים שלו?

יעל כץ

New member
היפוטוניה ומוטוריקה - גיל 11 ח'

שלום, האם הפיזיותרפיסטית נתנה לך הסבר על המשמעויות של ההיפוטוניה הקלה שלו להמשך? יתכן והיא מעריכה שלא מדובר כאן בחסם להתפתחות, אלא התפתחות קצת יותר איטית בתחום המוטורי, אבל כשהיא עדיין בטווח הגילים המקובל. למשל, יתכן מאד שהוא לא ילך ביום הולדת השנה שלו... ויקח לו עוד חודשיים-שלושה לפחות עד שילך, אבל הוא ילך וירוץ מצויין. בכל מקרה, כדאי שתהיי עם היד על הדופק. קחי בחשבון, שכיוון שהוא צריך להשקיע יותר מאמץ בתפעול הגוף - הוא עשוי להתעייף מהר יותר בביצוע פעילויות שדורשות מאמץ מוטורי. לפי התיאורים שלך ההתפתחות שלו בתחום המוטוריקה העדינה בסדר גמור! ילדים רבים לא משחילים טבעות אלא מוציאים אותן בלבד, הם אינם מכניסים חלקים לשקעים בצעצוע מסוג 'התאמת צורות', ובוודאי שמתקשים לסובב את הידית בפעלולון. כך שנראה לי שאת יכולה להרגע בתחום המוטוריקה העדינה, וליהנות מהסקרנות שלו, והנסיונות שלו ומההישגים שלו. כרגע ממליצה לך לקחת אותו לחוג ג'ימבורי עם מדריכה שהיא מרפאה בעיסוק או פיזיותרפיסטית, כך במהלך החוג המדריכה תוכל גם לעשות איתו תרגילים שונים וגם לעקוב אחרי ההתפתחות שלו ולייעץ לך להמשך. בנוסף, לקחת אותו הרבה למשחקיות ולגן משחקים כדי שיטפס, יתגלץ', יזחל ויפעיל את הגוף כמה שיותר.

orenpas

New member
זחילה על הברכיים

הפיזיותרפיסטית אמרה שהוא צריך ללמוד להעביר משקל מיד ליד כשאנחנו מחזיקים לו את הברכיים כפופות אחרת הוא לא ילמד לזחול על הברכיים ואז יהיה לו בעיה של מוטוריקה עדינה כלומר אם לא זוחלים על הברכיים (זחילה רגילה) יש קשר למוח ולמוטוריקה עדינה האם זה נכון?

היי יובל שלי בת כ-14 חודש . בגיל 7

חודשים היא אובחנה כהיפוטונית קלה עם חגורת כתפיים חלשה וגמישות יתר באזור הרגליים . עשו לה כחודשיים פיזיוטראפיה אבל היא לא שיתפה פעולה אז הפסקנו . ואת יודעת מה??? היא עשתה הכול לבד אמנם יותר לאט אבל עשתה הכול . כלומר היא התחילה לזחול מאוחר ונעמדה מאוחר והתיישבה מאוחר והיא עדיין אינה הולכת . אז היא תלך בגיל שנה וחצי או שנתיים זה ממש לא נורא . מנסיוני עם הזמן הכול מסתדר. אל תדאגי . תעשו לו קצת פיזיוטראפיה והוא יתקדם . במקרה של יובל בשל חגורת הכתפיים החלשה ייתכן ובעתיד תהיה לה בעיה עם מוטוריקה עדינה כלומר עם כתיבה .(קראתי מאמרים ובהם הוכח קשר בין חגורת כתפיים חלשה ובין קושי אפשרי בפעילות מוטוריקה עדינה כגון כתיבה ). אבל יש לכך עוד זמן ונאמר לי שכרגע אין מה לעשות מלבד שיעורי שחייה שיחזקו לה את השרירים . הידרותראפיה (שחייה טיפולית) נמצאה כמועילה מאוד לילדים היפוטוניים . שימי אותו הרבה על הבטן ותני לו לזחול ויהיה בסדר . בהצלחה שרון

יעל כץ

New member
חולשה בחגורת הכתפיים וכתיבה

נכון, חולשה בחגורת הכתפיים יכולה להביא לקשיים בכל מה שקשור להפעלת זרועות הידיים: ציור, כתיבה, גזירה, נגינה... הזרועות יוצאות מחגורת הכתפיים, וחולשה שם מביאה להתעייפות מהירה יותר. אבל כדאי להיזהר כשמשווים בין שני ילדים. כאן למשל, לא צויינה חולשה בחגורת הכתפיים, אלא משהו שקשור לזחילה על ברכיים. ככלל, כשמתגלה קושי כלשהו, כדאי לבדוק ולהבין יותר מה המשמעות שלו ולעזור אם אפשר (ככל שהילד משתף פעולה וככל שהגיל מאפשר). לפעמים, כמו שכתבת, בגיל הצעיר הזה, תמיכה קצרה וממוקדת - מקדמת מהר וביעילות וחוסכת התמודדויות בעתיד. ובכל מקרה אני מסכימה אתך מאד, ש

רק סיפרתי לה על יובל שלי ועל

המקרה שלה ורציתי להרגיע . ברור לי שזה אינו אותו המקרה . שרון

למען ההבהרה איני משווה בין 2

המקרים פשוט אני יודעת כמה זה מבהיל שאומרים לך ביטויים מפוצצים כמו היפוטוניה ושיש משהו בעייתי עם המוטוריקה של הילד . הייתי שם .רק רציתי להרגיע ולאמר שעם פיזיוטראפיה הכול מסתדר ושאין לך בכלל מה לדאוג . ילדים כאלה מאחרים לפרוח אבל יעשו הכול בסופו של דבר . שיהיה בהצלחה וסליחה אם דבריי לא הובנו . שרון

יעל כץ

New member
הבהרה

ברורה לי לגמרי הכוונה הטובה והמרגיעה שלך. אכן, הביטויים ה'מפוצצים' והלא ברורים האלה כמו היפוטוניה, יכולים להכניס לחרדה ולפגוע פגיעה של ממש בהנאה ובהתפעלות מתהליך גידול הילדים. לידע הרב שקיים על התפתחות תינוקות יש מרכיב חיובי - מאפשר להגיע לאנשי מקצוע ולטפל במידת הצורך, ושלילי - עשוי להכניס לחרדה מוגזמת. יש קו עדין ולא ברור לגמרי, מתי 'להיכנס לפעולה', ומתי לתת לזמן לעשות את שלו. והמדיום וירטואלי הזה אינו יכול להחליף איש מקצוע בשום אופן. לכן, בכל מקרה של ספק - חשוב להגיע לאיש מקצוע, שייפגוש את התינוק וימליץ את המלצותיו.

orenpas

New member
תודה לשרון ויעל צודקת

אני מאוד נלחצתי כשאמרה לי שהוא היפוטוני ויש לו גם חולשה בחגורת הכתפיים (אולי בגלל זה הוא רק עכשיו מוחה כפיים בידיים ולא ברגליים)והכנסתי משטר בבית של כל יום פעמיים ביום עושים התעמלות לחיזוק השרירים ולפי הפיזיוטרפיסטית הוא מתקדם מאוד מהר ויפה. אני התייאשתי מטיפת חלב שאמרו לי שהוא גבולי כל הזמן והחלטתי לעשות משהו ללכת להתפתחות הילד ויעל עזרה לי להחליט סופית שזה מה שצריך ותודה רבה לך על כך. עכשיו אנחנו בשלב שאם אני מעמידה אותו על הברכיים ומוזיזה קדימה את הרגליים הוא מזיז את הידיים נכון, הבעייה היא לשכנע אותו להתרומם בעצמו על הברכיים וללכת כך, כי אם נותנים לו לבד הוא ממשיך למשוך את עצמו קדימה. האם הך פטיש והתוף מהעץ יכולים לעזור לו בחיזוק חגורת הכתפיים ואיזה עוד צעצועים יכולים?

יעל כץ

New member
הך פטיש ותוף

שלום, ככלל, שני הצעצועים יכולים לעזור לחיזוק חגורת הכתפיים, כיוון שכאשר הוא בשכיבה, נשען על יד אחת ומתפעל אותם באחרת - הוא מפעיל את השרירים בכתף וכך מחזק אותם, וכן מתאמן להעביר משקל מיד ליד. אבל, הך פטיש הוא מעט מוקדם לגיל שלו. תוף עדיף. לא חייב להיות תוף מעץ. יכול להיות 'תוף ים', תוף מרים - כל דבר שיגרום לו להישען על יד אחת ולהכות בשניה. כך גם צעצועים אחרים כמו פעלולון/אקטיביטי סנטר, חיות קופצות וכו'. בנוסף, כדור פיזיו - שעליו אפשר לגלגל אותו לכל הכיוונים או גליל מתנפח (שלקור, צ'יקו) עליו את יכולה להניחו ולהגלגל אותו קדימה - עד שמגיע עם הידיים לרצפה ונשען עליהן ואחורה, עד שמגיע עם הרגליים ודוחף.

orenpas

New member
חיזוק חגורת כתפיים

שלום יעל יש לנו את האקטיביטי סנטר של טייני לאב שהוא מסובב את הגלגלילם ומרים את הכפתור הכחוך למעלה כמו כן בחיות קופצות של שלקור הוא סוגר את החיות אבל לא פותח (האם הוא אמור בגילו לפתוח?) בגליל של שלקור הוא לא מניח את הידיים על הרצפה הוא מסתכל על הציורים בגלגל וגם הוא לא דוחף עם הרגליים כשלוקחים אותו אחורה וגם יש לנו כדור פיזיו שמגלגלים אותו ומקפיצים אותו.

יעל כץ

New member
צעצועים לחיזוק חגורת הכתפיים

אז יש לכם מספיק צעצועים. נסי לגלגל אותו על הגליל של שלקור, עזרי לו להניח את הידיים על הרצפה. אנחנו לא מצפים שיעשה זאת לבד. שימי לב שהוא מניח ידיים עם כפות פתוחות ונשען עליהם. אם לא עושה זאת - את יכולה לעזור לו בכך. כנ"ל עם הרגליים, תעזרי לו להרגיש את התנועה שצריך לעשות - את הדחיפה עם הרגליים. חיות קופצות - יש שפתחים את הכפתורים ויש שלא...

למעלה