היפוטוני בן שנה ו-11 חודשים

maya80

New member
היפוטוני בן שנה ו-11 חודשים

בני בן שנה ו11 חודשים ועדיין לא הולך. אנחנו בטיפול של התפתחות הילד וגם מטופלים של ד"ר פוזנר ואף הינו אצל ד"ר קרמר באופן פרטי. שניהם אמרו שבני יתחיל ללכת עד גיל שנתיים. הוא התחיל הכל מאוחר, התהפכות בסביבות גיל 7 חודשים , זחילת גחון מהיותו בן 11 חודשים עד שנה וחמישה חודשים לערך שאז התחיל לזחול על שש. מאז הוא למד לעמוד בעזרת חפצים, מעט ללכת עם הליכון מעץ שקנינו לו, ואפילו בחוץ הוא הולך לאט ומסורבל עם יד אחת. שאלותי: *בני אוהב מאד לשכב על הבטן, זו התנוחה המועדפת עליו ואני לא יודעת אם היא קשורה להיפוטוניה, אבל היא בטח שלא עוזרת לו בהתפתחות המוטורית. מה דעתך? *רציתי לדעת מנסיונך הרב אם יש הרבה ילדים כאלו במצב של בני והאם באמת דברים מתחילים להסתדר פתאם סביב גיל שנתיים.? *מאז שנולד בני הוא סבל מדלקות אזנים מרובות וקבל המון אנטיביוטיקה, ד"ר פטזנר אמרה שזה לבטח תרם במישור החולשה ושיווי המשקל, מה דעתך על זה? ( השבוע עשינו ניתוח כפתורים ) * אני רואה שבהשוואה לילדים אחרים הוא מאוד מסורבלת, האם זה יעלם? האם היפוטוניה משמעה שהוא ישאר מסורבל או שכאשרילמד ללכת זה ייפתר? *האם להקפיד שישתתף בחוגי ספורט למיניהם? (בעתיד, כמובן?) *אילו נעלים היית ממליצה שאקנה לו? על הנעלים הראשונות למינהן ואף הטרום הליכה קטנות לו ואני מתקשה בבחירת נעל גמישה וטובה מצטערת על האורך וריבוי השאלות ומקווה לתשובה תודה רבה מאיה

מאיה שלום

על רב השאלות הללו יכולו המטפלים שרואים את בנך על בסיס קבוע לענות אך אנסה בכלליות לתת לך כמה כיוונים. דלקות אזניים ונוזלים באזניים יכולים להשפיע על המערכת הווסטיבולרית ולכן הקשר לקושי עם שיווי המשקל. מחלות מרובות ותרופות קשורים לתקופות של חולשה שבהן האנרגיה של הגוף מופנית לריפוי ולא לחהתפתחות המוטורית. אני לא חושבת שהרופאים התכוונו לכך שבגיל שנתיים הכל פתאום יסתדר אלא לכך שבגלל ההתפתחות האיטית גם שלב ההליכה יתעקב לעומת ילדים אחרים מולכן יגיע רק בסביבות גיל שנתיים . זה לא אומר שבגיל שנתיים הוא כר לא יהיה היפוטוני . היפוטוניה תמשיך ללוות אותו וסביר להניח שתראי איטיות גם ברכישת השלבים המוטוריים הבאים כמו ריצה או קפיצה. לגבי נעליים: אני מניחה שהומלצו לכם נעליים על מנת לעזור לייצב את כף הרגל להליכה ( היפוטוניה מלווה לעיתים קרובות גם בגמישות רבה) . אם אין המלצה ספציפית שקיבלתם מהאורטופד אז תתאים כל נעל שבה העקב יהיה צמוד ממספיק ואזור האצבעות יהיה מרווח כך שלא יווצר לחץ על האצבעות. נעל גבוהה תיתן יותר יציבות . מה שחשוב הוא לראות שיש כל הזמן התקדמות. גם אם היא בקצב איטי יותר משל ילדים אחרים בגלל ההיפוטוניה נעדיין צריכה להיות התקדמות בקצב האישי שלו.

t a l i t u

New member
גם אנחנו באותו מצב

אמנם הוא בן שנה+7 אבל גם הוא היפוטוני ולא הולך עדיין עצמאית (הוא הולך בעזרת חפצים כבר חצי שנה) עכשיו הוא בשלב של "הליכה על הברכיים" שלפחות תורם לו לשיווי משקל (לדעתי) וגם הוא כל הזמן חולה עם נזלת, דלקות אזניים וכד' ויש לו נוזלים באוזניים והוא קצת אנמי וחלש אז בהחלט כל הדברים ביחד תורמים לעיכוב. קניתי לו לפני כמה חודשים נעלי צעד ראשון של אלפנטן אבל הייתי שמה אותם רק אחה"צ לזמן קצר כי היה חשוב לי שילך יחף עכשיו אנחנו שמים לו אותם גם לגן ואכן יש שיפור ביציבות שלו אז אולי זה כן יעזור לנו. שיהיה לכולנו בהצלחה...לא קל הסיפור הזה

למעלה